Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Juz sie prawie wprowadzamy

Recommended Posts

• Odpowiedzi 46
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Padre,

gratuluje pieknego domu, zycze aby sie swietnie w nim mieszkalo. 8)

Mam pytanie... Mozesz cos wiecej napisac o ogrzewaniu nadmuchowym?

U nas dzisiaj (w fundamentach) byly montowane kanaly, ktore beda ogrzewac parter. Piec mamy Lennox.

Drugie pytanie: jak dlugo trwala twoja budowa?

Pozdrawiam serdecznie,

ozzie

Dzieki

CO do ogrzewania nadmuchowego to tak. Piec Carrier 58MVP100, kanaly metalowe zewnetrznie ocieplane (jak dla nas kwestia domniemanego wiekszego szumu z kanalow metalowych okazala sie mniej wazna od ceny ponad 40 wyzszej z kanalami oferowanymi przez polski komfort). Ze wzgledu na cene i elastycznosc w negocjacjach wybralismy firme Klimat z Krakowa. Jak do tej pory byla to najlepsza ekipa, jaka goscila u nas na budowie.Wyjatkowo solidni i slowni.

Jak na razie piec ustawiony jest na turbo, ze wzgledu na to, ze ogrzewanie bylo uruchamiane na szybko w lutym po wstawieniu okien.

Jeszcze czeka nas jedna wizyta ekipy (montaz kratek, czerpni, elektrofiltra, nawilzacza oraz generalna regulacja systemu).

Jak na razie w lutym i marcu ogrzewanie sie sprawdzilo, budynek szybko sie ogrzewal (po okolo 10 minutach od wlaczenia juz bylo cieplo - przy powierzchni okolo 200m2).

Tak naprawde to dopiero sezon grzewczy pokaze jak sprawuje sie to ogrzewanie w warunkach domowych.

Pierwszy szpadel wbilismy 14 maja 2003 roku. No wiec budowa trwa juz troche ponad rok, z tym, ze po wylaniu fundamentow 6 tygodni przerwy, po stropie miesiac przerwy, ciesle robili wiezbe ponad miesiac (grube, ciezkie krokwie :)), dekarze siedzieli 7 tygodni. Gdyby nie to, to pewnie juz bysmy mieszkali :)

Wizualizacje powiadasz :D

Akurat wizualizacja pochodzi ze strony, ktora opublikowala w internecie ten projekt :) (zreszta na tej stronie kazdy projekt ma taka wizualizacje)

Niestety nie jestesmy az tak zdolni graficznie, zeby taki projekt zrobic :)

Jesli czujesz sie na silach to program do czegos takiego nazywa sie na przyklad Macromedia Flash...

Wizualizacje powiadasz :D

Akurat wizualizacja pochodzi ze strony, ktora opublikowala w internecie ten projekt :) (zreszta na tej stronie kazdy projekt ma taka wizualizacje)

Niestety nie jestesmy az tak zdolni graficznie, zeby taki projekt zrobic :)

Jesli czujesz sie na silach to program do czegos takiego nazywa sie na przyklad Macromedia Flash...

Dzięki za wyjaśnienia i podpowiedzi :wink:

ale :oops: nie jestem zdolna i pewnie nie dam rady.... choć nie powiem kusić mnie będzie :wink:

Witam, jestem pod wrażeniem. Bardzo mi się podoba domek i to, jak go wykańczacie i chciałabym zapytać: 1. co macie na podłodze (zdjęcie nr. 6) i jakie to pomieszczenie, bardzo mi się podoba ta podłoga.

Jeszcze interesuje mnie zdj. nr 10 również w rozdziale wykończenia, czy na najniższej (i najszerszej) półeczce z k-g będzie umywalka? Czy ta "szafka" będzie odgradzała kawałki łazienki? Bardzo mi się też podoba ta żółta glazura, czy możesz powiedzieć co to jest? I jeszcze jedno pytanie: jaki masz kolor tynku i jaki to jest rodzaj.

Dużo tego, mam nadzieję, że Cię nie przytłoczyłam nawałem swoich pytań. Ale też niedługo będę na tym etapie, więc jestem wielu rzeczy ciekawa :) Pozdrawiam i życzę szybkiego wprowadzania się i wygodnego mieszkania :)

PS. jesteśmy dosyć bliskimi sąsiadami :)

dana15:

Ta najnizsza "polka" z kartonu jest na wysokosci 55cm. Nie jest pod umywalke tylko pod krawedz wanny naroznej :)

Ta scianko-polka oddziela wanne od kibelka tworzas taki przytulny kacik z kibelkiem ;) Od strony kibelka sa dwie najnizsze poleczki, a od strony wanny beda dwie wyzsze. Cala scianka ma jakies 130cm wysokosci i niecale 90cm szerokosci.

Nie za bardzo wiem, o jakie zdjecie nr 6 ci chodzi? Pod zdjeciami na stronie sa nazwy (Obraz_001.jpg na przyklad). Podaj nazwe to bede wiedzial.