Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Juz sie prawie wprowadzamy

Recommended Posts

• 2 weeks później...
  • Odpowiedzi 46
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Byłabym nieszczera, gdybym owiedziała, że bardzo mi się podoba a to tylko z tej przyczyny, że wolę parterowe. Generalnie bardzo ciepła, przyjemna kolorystyka. Zwłaszcza okna i drzwi wew. wprost mnie zauroczyły i prosiłabym o nieco więcej szczegółów na ten temat, bo właśnie jestem na etapie wyboru. Mój adres i te same pytania w księdze gości. Serdeczne gratulacje.

Bardzo przeprawszam wszystkich, ktorzy pytali w ksiedze gosci na naszej stronie, za to, ze nie odpowiedzialem, ale ostatnio po prostu brakuje mi czasu. Jeszcze niestety sie nie przeprowadzilismy. Wykonawca kuchni wystawil nas do wiatru... Juz 4 miesiace opoznienia :( Niestety naszym bledem bylo zaplacenie mu wiekszosci sumy przed calkowitym zakonczeniem realizacji. Okazalo sie, ze nasze pieniade poszly na sfinalizowanie jego wczesniejszych zobowiazan i teraz nie ma pieniedzy na AGD dla nas :( Kolejne nieprzekraczalne terminy mijaja, a my jak nie mieszkalismy tak nie mieszkamy...

Zagrozilismy czlowiekowi juz sadem, rzecznikiem praw konsumentow, tylko nie wiemy czy to cokolwiek da. Bo nawet jak czlowieka zlicytuja, to szary klient (taki jak my) jest na koncu kolejki wierzycieli :(

Kolejny termin to przyszla sroda... zobaczymy...

Dobra, czas na odpowiedzi :)

Kabina :) - jak jz pisalismy w dzienniku - to wloska kabina firmy Glass Idrommasaggio (http://www.glassidromassaggio.it/index.asp?menu=19&menu1=51&menu2=518 ) - kupiona z ekspozycji za jakies 30% ceny (cena wyjsciowa byla 27kzl, my zaplacilismy za nia 9900), ale to i tak bylo pierunsko drogo. Tyle tylko, ze po kilku probnych kapielach juz wiemy, ze bylo warto :)

Okna - drewniane (meranti - rodzaj mahoniu) firmy Igies&Igies (http://www.igies.pl) - to nasza duma - rzeczywiscie sa piekne :) Jest to wersja retro ze szprosami konstrukcyjnymi - duzo ladniej pasuja do charakteru naszego domku nie bez szprosow. Musze pochwalic, ze okna byly jednym z nielicznych elementow, z ktorym nie bylo zadnych problemow (mieli tylko tydzien spoznienia :) - bo rzezbiarz nie wyrobil sie ze zrobieniem plaskorzezb - tych na slupkach - byly robione recznie :)). Okna przyjechaly, ekipa zamontowala, jakis czas pozniej przyjechal czlowiek, ponownie je wyregulowal, ba nawet naprawil jedna zadre, ktora pojawila sie po oderwaniu tasmy z ramy podczas tynkowania z zewnatrz. Okna zamawialismy na Bartyckiej w Warszawie - polecam.

Drzwi wewnetrzne to mozliwie najtansze i nie tandetne jakie udalo nam sie znalezc :) (to juz bulo wtedy, kiedy kasa sie konczyla ;)) Solarka Wolomin seria Siena wersja laminowana. Nic rewelacyjnego, ale wolelismy wiecej wydac na okna i drzwi zewnetrzne.

Podlogi na poddaszu to panele - tez staralismy sie wytanic (31zl/m2), sami kladlismy, wiec jak sie popsuja to wymienimy na cos lepszego :) Zreszta mielismy sie szybko przeprowadzac, a wykladzin nie cierpimy, wiec to byla najtansza alternatywa...

To tyle, postaram sie od dzisiaj na biezaco odpowiadac :)

Dzięki. Znalazłam dział i wątek. Współczuję jeśli chodi o kuchnię. Znam ten problem. Nadpłaciliśmy sporo i facet zwiał. Podaliśmy do sądu, bo mamy jego pisemne zobowiązanie, co z tego, kiedy sąd się ociaga, a jeśli nawet wyda nakaz, to facet śmieje się nam w twarz, że i tak nic mu nie weźmie, bo nic nie ma...Pozostanie jeszcze prokuratura.

• 3 weeks później...

MAMY WIADOMOSC :)

Od niedzieli mieszkamy juz w nowym domku :) Jest cudownie. :)

Kuchnia co prawda w powijakach, ale wydusilismy od faceta: plyte, piekarnik i zlewozmywak. Sam to przedwczoraj popodlaczalem, lodowke zabralizmy z mieszkania i swieta juz w NOWYM :)

ZYCZYMY WAM WSZYSTKIM WESOLYCH SWIAT I JAK NAJSZYBSZEGO ZASIEDLANIA SWOICH NOWYCH GNIAZDEK RODZINNYCH.

Pozdrawiamy

Niunka i Misiek