Św.Mikołaj 12.05.2015 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2015 Też to robię,a co. Ale jak to określileś ładnie w innym wątku,pocztą pantoflową rozniesie się w okolicy uświadamianych inwestorów wszystko co wyniosą dobrego z forum i może będzie więcej myślących inwestorów budujących nowe domy,którzy ekosyfu nie zaplanują u siebie już przed budową. Oswiecona góro forum. Proszę o wytlumaczenie słowa Ekosyf. Bo w zadnym slowniku , ani poprawnej polszczyzny, ani zadnej encyklopedii, ani u cioci Wiki nie mogę znalesc wytlumaczenia tak czesto uzywanego przez pana slowa. Prosze mnie oswiecic i wiele innych urzytkownikow, gdyz pewnie tak jak ja chcieli by wiedziec co to jest ten Ekosyf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mobli 12.05.2015 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2015 Z arturka to taki inwestor że wyżebrał z kopalni 35-40 tysięcy na swój system grzewczy, niestety reszta co buduje to nieświadomi idioci co tyle szczęścia nie mieli i muszą liczyć każdą ciężko zarobioną złotówkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 12.05.2015 19:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2015 (edytowane) Żeby nie było,odpowiadam na spam... Z arturka to taki inwestor że wyżebrał z kopalni 35-40 tysięcy na swój system grzewczy, niestety reszta co buduje to nieświadomi idioci co tyle szczęścia nie mieli i muszą liczyć każdą ciężko zarobioną złotówkę. Odszkodowanie z kopalni nie dostałem na system grzewczy ale za to,że stawiałem dom na szkodach górniczych III kat,i przez to MUSIAŁEM wymogiem MPZP zastosować zabezpieczenia na ewentualne szkody górnicze,które pochłonęły kupę kasy i za to kopalnia zrekompensowała mi. A tak poza tematem,na cały dom do teraz wydałem 320tys.zł łącznie z odszkodowaniem i nie mam syfu w domu. I kto tu mowi o cieżko zarobionej kasie jak ekosyfiarze wydają na budowe domu znacznie więcej kasy ? Może właśnie przed budową trzeba myślec o budowie ? Oswiecona góro forum. Proszę o wytlumaczenie słowa Ekosyf. "eko" jak "eko"wegiel,syf od zasyfiania czyli brudzenia czyli pyłu,czyli dymu,czyli sadzy itp. bo przecież węgiel jest brudny i brudzi... Edytowane 12 Maja 2015 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Św.Mikołaj 12.05.2015 19:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2015 320 tysiecy i tylko 118 uzytkowej.To klitka jak moje garaze.Coś ala kurnik dla kur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 12.05.2015 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2015 Żeby nie było,odpowiadam na spam... Wszystko co tutaj napisałeś to właśnie spam. Może właśnie przed budową trzeba myślec o budowie ? podpowiem Ci po starej znajomości, nauczaj tam gdzie ludzie są na etapie zakupu działki, tutaj tylko się wygłupiasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 12.05.2015 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2015 320 tysiecy i tylko 118 uzytkowej. To klitka jak moje garaze. Coś ala kurnik dla kur No właśnie,żebyś wiedział,wszak ekosyf jest dla ludzi bogatych co widać po inwestorze z pierwszego postu Ekosyfiarze pałace budują,nawet dla kur Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 12.05.2015 19:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2015 "eko" jak "eko"wegiel,syf od zasyfiania czyli brudzenia czyli pyłu,czyli dymu,czyli sadzy itp. bo przecież węgiel jest brudny i brudzi... I tyle o tym wiesz, czyli nic. Wniosek taki że nie powinieneś zabierać głosu tam gdzie nie masz nic mądrego do powiedzenia. A gdzie osiada ten cały syf po spaleniu węgla do zasilenia Twojej pompki ? Ale Arturek jest czyścioszek z tym że nakupkał na dach komu innemu i kto inny wdycha jego smrody. Nie wspomnę już o lokomotywie w salonie, dla klimatu oczywiście Niby taki ładniutki domeczek a takiego smrodzącego potwora w salonie trzymać, ech. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Św.Mikołaj 12.05.2015 19:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2015 Żeby nie było,odpowiadam na spam... Odszkodowanie z kopalni nie dostałem na system grzewczy ale za to,że stawiałem dom na szkodach górniczych III kat,i przez to MUSIAŁEM wymogiem MPZP zastosować zabezpieczenia na ewentualne szkody górnicze,które pochłonęły kupę kasy i za to kopalnia zrekompensowała mi. A tak poza tematem,na cały dom do teraz wydałem 320tys.zł łącznie z odszkodowaniem i nie mam syfu w domu. I kto tu mowi o cieżko zarobionej kasie jak ekosyfiarze wydają na budowe domu znacznie więcej kasy ? Może właśnie przed budową trzeba myślec o budowie ? "eko" jak "eko"wegiel,syf od zasyfiania czyli brudzenia czyli pyłu,czyli dymu,czyli sadzy itp. bo przecież węgiel jest brudny i brudzi... Ale w slowie Ekosyf nie ma wyrazu węgiel. Wiec nadal prosze pana o wytlumaczenie tak czesto uzywanego przez pana slowa. Panie Arturze na tak banalne moje pytanie nie potrafi pan odpowiedziec. Wszak nie podejrzewalem pana iz mial pan do szkoloy pod gorke i ksiazki zostawial pan w budzie u psa w drodze do szkoly. Teraz pies lezy do gory nogami, a pan musi na niego pracowac. Trzeba bylo chodzic do szkolo,a nie obok. Zadalem to samo pytanie moim dzieciom tym mlodszym 6 i 12 lat , co to 'jest Ekosyf i bez problemu mi odpowiedzialy i nie uzyly zadnego slowa wegiel jak pan. Czyzby byl pan tak malo oczytany i nader malo inteligetny iz udziela pan wymijajacych wypowiedzi. Nadal oscyluje o udzielenie mi merytorycznej odpowiedzi panie Arturze co to jest Ekosyf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 12.05.2015 20:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2015 Ale w slowie Ekosyf nie ma wyrazu węgiel. tak samo jak w słowie ekogroszek nie ma wyrazu wegiel a jest to wegiel w najczystrzej postaci i z eko nie ma nic wspólnego za to z syfem tylko i wyłącznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcinbbb 12.05.2015 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2015 Jedyny argument dla pompiarzy nie ma dzień czy 2 prądu i będzie szukał kozy do ogrzewania. My posiadacze kotłów na ekogroszek podpinamy 500W UPS` i kocioł jedzie parę godzin. Skończy się akumulator odpalamy agregat nawet maleńki 2kW i na 10l wachy chodzi dobę. Kolega kupuje agregat prądotwórczy jakieś 15kW aby ogarnąć chałupę. A nam 2kW styknie oczywiście bez pralki i odkurzacza. U mnie jak odpalam agregat bo nie pa prądu to sąsiedzi z przedłużaczami się złażą, nie chodzi o to że zimno ale o komfort cieplny bi gdybym polegał na komforcie cieplnym jechał bym w domu na 19oC a teraz mam 24oC ogrzewanie tylko z solarów kocioł wygasiłem jakieś 5 dni temu, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Św.Mikołaj 12.05.2015 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2015 (edytowane) tak samo jak w słowie ekogroszek nie ma wyrazu wegiel a jest to wegiel w najczystrzej postaci i z eko nie ma nic wspólnego za to z syfem tylko i wyłącznie. Panie Arturze nadal nie wyjasnil mi pan slowa Ekosyf. Tak sie sklada iz pojecie ekogroszek jest w slowniku bardzo szeroko opisane, a Ekosyf niestety brak jakiejkolwiek wzmianki. Jednak jak podejrzewalem nie zdola mi pan udzielic odpowiedzi na to pytanie, a nieudolne pana wypowiedzi wymijajace majace na celu skierowanie tematu na inny tor nie powinny miec miejsca. Zwlaszcza w przypadku takiego pompowego fachowca jak pan, ktory tak piekbie wszystkim doradza. Sluszna uwaga Marcinie od nosnie braku pradu. Do pieca na ekogroszek wystarczy nawet akumulator z przetwornicą. ps. Panie Arturze nadmienie panu iz posiadam piec na Ekosyf z wielopaliwowym palnikiem ekoenergia II i palac w nim Ekosyfem w postaci owsa i pestek oraz pelletu jeszcze nigdy sie nawet nie ukurzylem, ani nie ubrudzilem. W dodatku dodam panu aby pan uwazal by sie nie ubrudzic przy wycieraniu swojego zrodla ciepla z kurzu Edytowane 12 Maja 2015 przez Św.Mikołaj Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 12.05.2015 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2015 tak samo jak w słowie ekogroszek nie ma wyrazu wegiel a jest to wegiel w najczystrzej postaci i z eko nie ma nic wspólnego za to z syfem tylko i wyłącznie. I znowu popisałeś się niewiedzą a próbujesz coś tu baźgrać. Poczytaj o węglu w czystej postaci. Raz piszesz że syfiasty a raz że w najczystszej postaci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 12.05.2015 20:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2015 Jedyny argument dla pompiarzy nie ma dzień czy 2 prądu i będzie szukał kozy do ogrzewania. Przez 24h nie grzania przy -15st.C temp. w domu spada o ok.1-1,2st.C ale dlatego też jest wyśmiewany przez karokę kombajn bizon w salonie ale przez 3 lata nie zabrakło prądu na dłużej niż 2h. na komforcie cieplnym jechał bym w domu na 19oC a teraz mam 24oC ogrzewanie tylko z solarów kocioł wygasiłem jakieś 5 dni temu, U mnie ogrzewanie nie działa od jakiś 3 tygodni,słońce i zyski bytowe robią 24-25st.C i klima by się czasami przydała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Św.Mikołaj 12.05.2015 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2015 Przez 24h nie grzania przy -15st.C temp. w domu spada o ok.1-1,2st.C ale dlatego też jest wyśmiewany przez karokę kombajn bizon w salonie ale przez 3 lata nie zabrakło prądu na dłużej niż 2h. U mnie ogrzewanie nie działa od jakiś 3 tygodni,słońce i zyski bytowe robią 24-25st.C i klima by się czasami przydała. Zbyt krotko zyjesz panie Arturze by doswiadczyc co to jest brak pradu przez tuydzien po wichurze. Uwazaj i dziekuj bogu, ze jeszcze ci sie to nie przytrafilo. Niestety wypadki chodza po ludziach i trzeba uwazac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 12.05.2015 21:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2015 (edytowane) Zbyt krotko zyjesz panie Arturze by doswiadczyc co to jest brak pradu przez tuydzien po wichurze. Uwazaj i dziekuj bogu, ze jeszcze ci sie to nie przytrafilo. Niestety wypadki chodza po ludziach i trzeba uwazac No,43 lata już przeżyłem...wichur,gradów,trochę przeżyłem i jakoś powyżej 8h braku prądu tylko ze względu na konserwację nie doświadczyłem. Może dlatego,ze mieszkam w cywilizowanej okolicy i myslę dlatego inaczej ? Edytowane 12 Maja 2015 przez Arturo72 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karoka65 12.05.2015 21:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2015 43 lata a .............. Artek idź spać, wypocznij, może Ci się polepszy, te nadgodziny na forum Cię wykończą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mobli 13.05.2015 06:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 No,43 lata już przeżyłem...wichur,gradów,trochę przeżyłem i jakoś powyżej 8h braku prądu tylko ze względu na konserwację nie doświadczyłem. Może dlatego,ze mieszkam w cywilizowanej okolicy i myslę dlatego inaczej ? A ile z tych 43 lat było lub jest świadomych?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asolt 13.05.2015 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 No,43 lata już przeżyłem...wichur,gradów,trochę przeżyłem i jakoś powyżej 8h braku prądu tylko ze względu na konserwację nie doświadczyłem. Może dlatego,ze mieszkam w cywilizowanej okolicy i myslę dlatego inaczej ? Powiedz to mieszkańcom okolic Olkusza, niektórzy z nich nie mieli zasilania przez 3 tygodnie z powodu awarii sieci SN (szadź katastrofalna zerwała wszystkie przewody) w 2010 roku. Zapewne mieszkasz w cywilizowanej okolicy, ci którzy tam mieszkali tez tak mysleli, a jednak sie przeliczyli. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adkwapniewski 13.05.2015 09:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 Powiedz to mieszkańcom okolic Olkusza, niektórzy z nich nie mieli zasilania przez 3 tygodnie z powodu awarii sieci SN (szadź katastrofalna zerwała wszystkie przewody) w 2010 roku. Zapewne mieszkasz w cywilizowanej okolicy, ci którzy tam mieszkali tez tak mysleli, a jednak sie przeliczyli. Dlatego ma zamontowaną stylową spalarnię śmieci w salonie o którą się nie chwali, ciekawe też jest jak ona pracuje bez komina wszak nieraz wspominał że komina nie wybudował ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość Arturo72 13.05.2015 09:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 Dlatego ma zamontowaną stylową spalarnię śmieci w salonie o którą się nie chwali, ciekawe też jest jak ona pracuje bez komina wszak nieraz wspominał że komina nie wybudował ... A czemu mam sie kominkiem nie chwalic ? Super sprawa to jest.Smieci tam nie daje tyko buczek ale grzanie kominkiem drozej wychodzi niz obecnie pompa ciepla ale nastroj i klimat za to jest niepowtarzalny. Nie mam komina w kotlowni bo nie mam kotlowni,do kominka oczywiscie jest komin.2 kominy odjac 1 komin to wydaje mi sie ze rowna sie 1 komin Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts