izat 29.06.2004 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2004 zastanawiam sie czy da sie pogodzić stolarkę okienną np.ciemna wiśnia lub brąz z białą bramą garażowądodam, że elewacja domu będzie biała lub waniliowabrama garażowa jest od frontu i ma 5 mpo prostu nie podobają mi się kolory proponowane przez Hormanna a taką bramę chcę nabyć wiem, że praktykuje sie w tym samym kolorze co oknaco o tym sądzicie???? pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 29.06.2004 15:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2004 wybierz bramę innej firmy, która za dopłatą zrobi Ci wiśniowy kolor,ale rynien wiśniowych to chyba nie znajdziesz na polskim rynku.chyba w ostatnim Ładnym Domie jest przegląd bram garażowych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 29.06.2004 16:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2004 wojtku, chodzi o to że nie podoba mi się wiśniowa brama chodziło mi w poście o to, czy może być biała brama i ciemne okna grymaśna jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 29.06.2004 16:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2004 u mnie na osiedlu tak mają - okna w kolorze jasnego dębu i biała brama - wygląd to kwestia gustu, cykne zdjątka i Ci puszczęaha, ida do Ciebie moje zdjątka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M. 29.06.2004 16:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2004 U mnie brama (Wiśniowski) nie w kolorze stolarki okiennej, tylko stonowana zieleń. Miałem poważne wątpliwości jak to zagra z resztą elewacji (raczej utrzymaną w odcieniach żółto-szarych) i oknami (coś w tonie teaku), ale zdałem się na gust żony i nie żałuję - fajnie ożywia to elewację, na zasadzie połączenia koloru zimnego z ciepłymi (na dachu też kolory ciepłe), ale tak w sam raz. Do tego dojdą okiennice w kolorze takim jak brama. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 29.06.2004 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2004 Tomasz M.,a jaki kolor rynien masz u siebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modulor 29.06.2004 17:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2004 możesz zamówić drewnianą polakierowaną pod okna w hormaniea wszystko zależy od koloru auta tam parkującegojeśli drewniany to drewniane ...jesli czarny to czarneitd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomasz M. 30.06.2004 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2004 Tomasz M., a jaki kolor rynien masz u siebie? Rynny i obróbki w kolorze miedzianym, dachówka w podobnym, nieco bardziej wpadającym w "brudną" czerwień (tzw. "płomień" firmy Huguenot Imerys) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nnatasza 30.06.2004 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2004 Myślę, że bez problemu do białawej elewacji możesz zrobić bramę białą. Ja też zdecydowałam się na bramę w odcieniu elewacji a nie okien (drewniane ciemne sipo) - ciemna duża plama bramy by mi przeszkadzała, a tak mam w kolorze stalowym, a elewacja będzie u odcieniu jasnego popielu (rynny tytan cynk). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
caleb 30.06.2004 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2004 zastanawiam się, czy przy czerwonym dachu bedą pasowac okna w kolorze brązowym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 30.06.2004 13:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2004 caleb,wokól mnie są takie domy i pasuje to Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
emems 01.07.2004 07:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2004 u mnie okna drewniane białe.. brama garażowa i drzwi wejściowe ciemny brąż (brunatny) i takież same mam orynnowaniePozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
patunia 20.07.2004 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Lipca 2004 Lubię konsekwencję w wystroju. Mnie by zdecydowanie przeszkadzała biała brama (wygląda z daleka jak plastikowa) do drewnianych, ciemnych okien. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mobby 22.07.2004 07:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2004 A co powiecie na białe okna, a drzwi kolor okolice "brązu" i brama też?Dach o kolorze nigy cegła, ale wpada trochę w czerwień ( blachodachówka)Elewacja docelowo lekki, delikatny kolor bladej cytrynki.Czy białe okna nie będą źle wyglądały? Mobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 22.07.2004 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2004 Mobby , moim zdaniem nie będzie to dobrze wyglądało . Białe okna "zleją' się z bardzo jasną elewacją i z daleka będzie wrażenie jakby ich nie było Pozdrowienia - Maxtorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mobby 22.07.2004 10:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2004 Czyli pozostają brązowe okna?Tak mi coś się wydaje. Mobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Charlie 22.07.2004 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2004 Lubię konsekwencję w wystroju. Mnie by zdecydowanie przeszkadzała biała brama (wygląda z daleka jak plastikowa) do drewnianych, ciemnych okien. ...jestem z Tobą ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maxtorka 22.07.2004 12:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2004 Mobby , jak nie jesteś zdecydowany a masz jeszcze trochę czasu porozglądaj się po okolicy . to jest najlepsza metoda . Spojrzysz i od razu widzisz czy Ci coś pasuje czy nie . A brązowe okna do czerwonej dachówki pasują . Jeśli chodzi o zestawienie dachu z oknami to przy dachu ceglastym widziałabym okna typowy brąz ( np. ciemny orzech ) a przy dachu wpadającym w czerwień ew.miedż okna mahoń . Weż też pod uwagę inne kolorowe elementy domu jak kominy , cokół itp . Pozdrowienia - Maxtorka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mobby 22.07.2004 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Lipca 2004 Dzięki Maxtorka za cenne uwagi Mobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts