Gość 23.02.2004 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Lutego 2004 Nie ma co być takim skromnym,jak się taki kawał dobrej roboty odwaliło. Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magmi 30.09.2004 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2004 Anulko, ale mnie zaskoczyłaś! A równocześnie jakoś tak się ucieszyłam (właściwie dlaczego? może w nadziei na Twój nowy dziennik, ten "stary" to był jeden z moich ulubionych na forum). I trochę się też zaniepokoiłam, bo nie jesteś pierwszą ze "zbudowanych" forumowiczów, która już myśli o nowym domu... Czy my WSZYSCY okażemy się psychiczni??? Napisz pare słów, dlaczego chcesz budować następny dom. Czy ten jest za mały? Nie spełnia Waszych potrzeb? Jest za blisko Rodziców ? Czy po prostu masz ochotę sobie znowu POBUDOWAĆ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 30.09.2004 11:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2004 Anulko - fajnie, że jesteś i cieszę się, że będziesz częściej Zaskoczyłaś mnie totalnie swoją myślą o budowie drugiego domu ale trzymam kciuki, żeby się udało Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula 30.09.2004 11:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2004 czesc, magmi Jak to sie dziwnie sklada! Ja z kolei bardzo lubie twoj dziennik i czytam go z przyjemnoscia. Dlaczego chce sie budowac? Powodow jest kilka: po pierwsze ja to lubie (budowanie) i lubie miec marzenia z realna szansa na spelnienie. Po drugie nasz nowy dom ma mankamenty ktore teraz widze. Da sie z nimi zyc na pewno ale mnie nosi zeby zbudowac dom idealny (wiem ze to nierealne). Stad moja lista zyczen odnosnie nowego domu. A propos: wasz projekt bardzo mi sie podoba. Tyle ze tym razem jesli jakakolwiek budowa dojdzie do skutku to bedzie to dom parterowy. Zadnych skosow! To bylby punkt pierwszy. Drugi: dom jest troche za maly zwlaszcza jesli chodzi o salon i powierzchnie pomocnicze. Trzeci: taras musi miec przynajmniej czesciowe zadaszenie. czwarty: garaz na dwa samochody. Piaty: dom posadowiony jak najblizej ziemi, jak najmniej schodkow. Szosty: inna technologia (chyba sciana trojwarstwowa). itd. Przeanalizowalam kazde pomieszczenie i teraz wiem lepiej (chociaz na pewno nie do konca) co bym chciala tam widziec. A jak tym razem tez nie bede zadowolona to moze nie bede jeszcze za stara zeby budowac znowu Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magmi 30.09.2004 11:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2004 No to trzymam kciuki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 30.09.2004 11:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2004 Anulko - mam podobne przemyślenia (po pół roku mieszkania w domu) do Twoich: tzn. następny dom tylko i wyłącznie parterowy, garaż na dwa samochody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula 30.09.2004 12:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2004 Super, i tez chcesz probowac jeszcze raz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 30.09.2004 12:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2004 Na razie jeszcze nie bo jeszcze dużo do zrobienia przed nami. Musimy zrobić podbitkę, otynkować dom, położyć kostkę, zrobić docelowe ogrodzenie, ogród i jeszcze jakoś dom od środka wykończyć. Teraz wszystko jeszcze starutkie bo już pieniążków nie wystarczyło. Ale może kiedyś - nie mówię nie Brakuje mi całęj tej bieganiny związanej z budową. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula 30.09.2004 12:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2004 I mnie sie tak zdawalo ze to uzależnia A ja to juz wpadlam po uszy. Ale nie przewiduje opuszczenia naszego nowego gniazdka w najblizszej przyszlosci. Oczywiscie z powodu kasy przede wszystkim. Ale pomarzyc zawsze milo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.09.2004 15:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Września 2004 Szok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula 01.10.2004 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2004 Opal!!!!! Co u ciebie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 02.10.2004 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2004 Anulko, zajrzyj do skrzynki. Chciałam spytać,co masz przeciwko skosom?Dlaczego dały się Wam we znaki? Co z tą technologią? Proszę uprzejmie o uzasadnienie swoich zarzutów. Pozdrówka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anula 04.10.2004 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Października 2004 Kochana Opalko! Juz odpowiadam i uzasadniam. Skosy sa uciazliwe zwlaszcza dla mojego meza ktory ma prawie 2 m wzrostu ale ja tez juz kilka razy niezle oberwalam przy sprzataniu. Poza tym w tym miejscu gdzie masz skos masz tylko pol sciany - nic nie mozna powiesic, a nad ta polowa sciany masz sufit pod katem - ta oczywista prawda dotarla o nasz przy zawieszaniu moskiter nad lozkami dzieci. Zabudowa garderoby tez byla utrudniona. I tak dalej. Da sie z tym zyc ale gdybysmy zostawili taka sciane kolankowa jak w projekcie (podnieslismy o jeden pustak -25 cm) to byloby znacznie gorzej.Co do technologii. Mamy sciany z porothermu 30 cm plus 12 cm styropianu a miejscami nawet 14. Dom jest bardzo cieply a przynajmniej tak mi sie wydaje po pierwszej zimie. Ale juz nigdy wiecej nie bede budowac z porothermu. Pustaki sa w srodku dziurawe i powieszenie czegokolwiek jest problemem bo wiertarka wyrywa dziure na pol sciany. I nic sie na tych dziurach nie chce trzymac. Z kolei na zewnatrz gruba warstwa styropianu powoduje ze zeby cokolwiek powiesic trzeba miec kolek co najmniej 16 cm dlugi i wszelkie ciezkie rzeczy w ogole odpadaja. Tak wiec po przemysleniu sklaniam sie obecnie ku scianie trojwarstwowej z welna mineralna i sciana oslonowa z klinkieru. Moze jeszcze zmienie zdanie ale porotherm chwilowo wykluczam.Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Maluszek 26.01.2005 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2005 Anulko - to link do Twojego albumu http://foto.onet.pl/albumy/album.html?id=34240&q=dom%20anuli%20i%20pawła&k=2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts