ALF 29.06.2004 15:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2004 Jak w temacie strop monolityczny beton B15 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 29.06.2004 16:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2004 nim zapytasz poszukaj,od kilku dni temat jest wałkowany na forum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ryb_ka 29.06.2004 16:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2004 I znowu się mądrują, przemądrzalcy, odsyłają na forum. Nieładnie, fe:(A wystarczy PO PROSTU zamiast odsyłania - skoro już się skusili do odpowiedzi - napisać , tak jak ja :Myśmy z dziką rozkoszą podlewali nasze stropy ( obficie przy okazji lejąc wodę na siebie:) z dzieciakami na wyścigi codziennie przez tydzień minimum. A nasi litościwi sąsiedzi - były koszmarne upały - dodatkowo lali jeszcze świtkiem rankiem, przed pędzeniem krów:))Pozdrawiam i miłego lania:)))PS. Wojtek62 - ciuś ciuś ciuś, wstydź się ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wojtek62 29.06.2004 16:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2004 nie mam się czego wstydzić,temat wczoraj wałkowanylanie to kwestia pory wylewania iitpto tak jakbym zadał temat jakie okna drewniane?a niżej post z 25tys wejśc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ALF 29.06.2004 16:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2004 Słuchaj no Wojtuś jak przeczytałeś temat i wiedziałeś że był wałkowany na forum 25 tys razy to po jaką ch....ę odpowiadasz. Pomiń temat i koniec,przynajmniej ja tak robię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ALF 29.06.2004 16:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2004 Dziękuję Ci Rybko jak tylko będzie upalna pogoda to wezmę z Ciebie przykład i będę lał strop i wszystko co popadnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ALF 29.06.2004 16:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2004 Dziękuję Ci Rybko jak tylko będzie upalna pogoda to wezmę z Ciebie przykład i będę lał strop i wszystko co popadnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kgadzina 01.07.2004 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2004 Podlewać strop przez tydzień, a na noc zamówić deszcze A tak na serio - zalać go wodą i nakryć folią - wtedy będzie cały czas mokry, a wode wystarczy uzupełniać. Odradzam folię czarną bo: 1. w słońcu się mocno nagrzeje ( a to nie jest potrzebne wiążącemu betonowi który i tak wydziela ciepło z procesu hydratacji ), 2. nie widać czy pod spodem woda już odparowała i trzeba ją uzupełnić czy też nie. Zasadą pielęgnacji betonu jest to żeby przez kilka dni w ogóle nie wysechł. Ale ponieważ jest to trudne do uzyskania to można sobie pomóc własnie taką na przykład folią. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alupin 02.07.2004 00:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2004 Ja podlewałem 2 dni Zalezało mi na czasie i wylałem beton B25 i jest super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mariusz1 02.07.2004 07:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2004 Wylałem na strop B25, przez dwa pierwsze dni prawie non stop padał deszcz, więc miałem spokój. Później podlewałem 3 razy dziennie przez 8 dni. Z tego co wiem, najważniejsza jest pierwsza doba, a po tygodniu podlewania można sobie odpuścić. MM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
echo 02.07.2004 07:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2004 Podlewać strop przez tydzień, a na noc zamówić deszcze A tak na serio - zalać go wodą i nakryć folią - wtedy będzie cały czas mokry, a wode wystarczy uzupełniać. Odradzam folię czarną bo: 1. w słońcu się mocno nagrzeje ( a to nie jest potrzebne wiążącemu betonowi który i tak wydziela ciepło z procesu hydratacji ), 2. nie widać czy pod spodem woda już odparowała i trzeba ją uzupełnić czy też nie. Zasadą pielęgnacji betonu jest to żeby przez kilka dni w ogóle nie wysechł. Ale ponieważ jest to trudne do uzyskania to można sobie pomóc własnie taką na przykład folią. moj strop (monolityczny) będzie robiony gdzieś na przełomie lipca i sierpnia - jesli będa upały to może zamówić dodatki chemiczne opóźniające wiązanie betonu??? (może nie będzie trzeba bo pododa w tym roku nie wydaje się być łaskawa do budowania - choć dla stropu to dobrze ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gesiu 02.07.2004 07:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Lipca 2004 ja polalem pierwszy raz po 24h i mi spekal Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts