theme 13.05.2015 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 Moi drodzy, mam taki pomysł aby doprowadzić do domu (nawiewnik) świeże powietrze z kotłowni. Z jednej strony mam kanał nawiewowy tam, z drugiej strony jest tam dużo cieplej jak w domu i szkoda wywalać to ciepłe powietrze do atmosfery. Problem polega na tym, że robiąc dziurę z kotłowni do części mieszkalnej będę słyszał piec. Coś mi tam piszczy jakby ciągnął paznokciem po tablicy. W dzień ok, bo prawie tego nie słychać i człowiek jest w pracy ale w nocy to może być dramat. Czy macie jakiś sposób aby odizolować akustycznie taką rurę ale nie izolować tego termicznie. Chodzi o to aby wykorzystać to świeże i ogrzane powietrze. Tu pojawia się problem, bo każda izolacja akustyczna będzie też ograniczeniem przepływu powietrza i izolatorem (gorszym lub lepszym) termicznym. Help Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dzabij 14.05.2015 06:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2015 Moi drodzy, mam taki pomysł aby doprowadzić do domu (nawiewnik) świeże powietrze z kotłowni. Czy aby napewno powietrze z kotłowni jest świeże ? A co jak z jakiegoś powodu z pieca zacznie ulatniać się CO (czad), napuścisz sobie tego do mieszkania ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Krzysiek88 14.05.2015 07:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2015 Nie mogę pojąć Twojego toku myślenia. Swieże powietrze z kotłowni? W dodatku będzie się kurzyć, pomimo ze może nie uzywasz węgla Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts