Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Odpływ pralki

JCromwell

Recommended Posts

Cześć Wam,

Kupiłem mieszkanie od dewelopera, obecnie jest już prawie wykończone, ale mam pewien problem z odpływem pralki.

W miejscu odpływu wystaje rurka plastikowa, o długości 4cm, fi32mm.

Mogę do niej podłączyć wąż*od pralki, ale nie jest to dobre rozwiązanie - wąż czasem wypada.

Kupiłem syfon, jednak też ma fi32mm i nie ma mowy aby go spasować z tą rurką.

Teraz nie wiem co zrobić - czy jakoś usunąć tę rurkę, czy muszę kupić coś innego - jeśli tak to co?

Mam nadzieję, że zdjęcia pomogą zrozumieć o co mi chodzi.

IMG_20150513_080053364.jpg

IMG_20150513_080104089.jpg

IMG_20150513_080222186.jpg

Będzie nieprzyjemny zapach musi być syfon. Nie za bardzo widać na tym foto może ta wystająca rurka jest tylko wsunięta we właściwe kolanko? Często i tynkarze i glazurnicy wkładają takie aby przy pracy nie zatkać zaprawą właściwego wlotu dla syfonu. Obejrz ją dokładnie daj do wnętrza dobre oświetleni i sprawdź . Jeżeli jest to tylko rurka tzw. prowizoryczna przydłużka to powinna się ruszać przy próbach okręcania nią

Nieprawda, sama redukcja wystarczy, syfon nie jest potrzebny. Można go oczywiście dać, ale jeśli rura będzie ciasno tkwić w redukcji (a będzie), to nic nie ma prawa śmierdzieć i bez niego, w dolnej części rury zawsze stoi trochę wody i to też działa jak syfon, więc smrody do pralki sie nie cofną.

Pytanie, jaki syfon kupił przedpiśca, bo pralkowy powinien mieć krócec fi25 pasujący do węża odpływowego z pralki.