JCromwell 13.05.2015 14:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 Cześć Wam, Kupiłem mieszkanie od dewelopera, obecnie jest już prawie wykończone, ale mam pewien problem z odpływem pralki. W miejscu odpływu wystaje rurka plastikowa, o długości 4cm, fi32mm. Mogę do niej podłączyć wąż*od pralki, ale nie jest to dobre rozwiązanie - wąż czasem wypada. Kupiłem syfon, jednak też ma fi32mm i nie ma mowy aby go spasować z tą rurką. Teraz nie wiem co zrobić - czy jakoś usunąć tę rurkę, czy muszę kupić coś innego - jeśli tak to co? Mam nadzieję, że zdjęcia pomogą zrozumieć o co mi chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kroles 13.05.2015 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 Wpisz w google redukcja gumowa do pralki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
JCromwell 13.05.2015 15:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 Czyli mam kupić redukcję z 32 do 25 i w to włożyć wąż*od pralki?Nie będzie problemu z cofaniem się wody, nic nie będzie później śmierdzieć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 13.05.2015 18:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 Będzie nieprzyjemny zapach musi być syfon. Nie za bardzo widać na tym foto może ta wystająca rurka jest tylko wsunięta we właściwe kolanko? Często i tynkarze i glazurnicy wkładają takie aby przy pracy nie zatkać zaprawą właściwego wlotu dla syfonu. Obejrz ją dokładnie daj do wnętrza dobre oświetleni i sprawdź . Jeżeli jest to tylko rurka tzw. prowizoryczna przydłużka to powinna się ruszać przy próbach okręcania nią Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 13.05.2015 19:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2015 Nieprawda, sama redukcja wystarczy, syfon nie jest potrzebny. Można go oczywiście dać, ale jeśli rura będzie ciasno tkwić w redukcji (a będzie), to nic nie ma prawa śmierdzieć i bez niego, w dolnej części rury zawsze stoi trochę wody i to też działa jak syfon, więc smrody do pralki sie nie cofną. Pytanie, jaki syfon kupił przedpiśca, bo pralkowy powinien mieć krócec fi25 pasujący do węża odpływowego z pralki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts