Icrdible 14.05.2015 16:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2015 (edytowane) Witam wszystkich serdecznie. Mieliśmy w domu niedawno remont i szukamy ciekawych produktów do jego wykończenia. Szukamy przed wszystkim produktów o wysokim standardzie wykończenia Musi to być przyjemne dla oka, będziemy tam mieszkać przez kilka lat i musi to w jakiś sposób wyglądać. Chcieli byś my przede wszystkim mieć na wysokim poziomie - lodówkę - piekarnik - zmywarkę - wanno<>kabinę - pralkę - ciekawe oświetlenie do domu ! - myśleliśmy nad łóżkiem na zamówienie w kształcie samochodu - krzesła najlepiej antyki Możecie coś od siebei polecić? Obiecuję, że każdą propozycję rozważymy i nie zostanie pominięta żadna z tego co napiszecie. Chcieli byśmy szczególnie właśnie takie opinie bardziej od siebie. Bo to co sami kupiliście było by napewno interesujące. Pozdrawiam Edytowane 18 Maja 2015 przez Icrdible Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sylw. 14.05.2015 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Maja 2015 Za mało danych, za mało konkretów, aby ktokolwiek podjął temat pomocy.Wrzuć plan mieszkania z wymiarami.Napisz jakie kolory preferujesz, jaki styl urządzania mieszkania Ci się podoba. Dla ilu osób mieszkanie. Czy te łóżko w kształcie auta to dla dziecka?Jakie funkcje ma pełnić np. sypialnia czy sama sypialnia czy z miejscem do pracy? Jaki styl życia preferujecie- np. jadacie częściej poza domem czy stawiasz na gotowanie w domu, czy często przyjmujesz gości, robisz przyjęcia itp.Płeć i zainteresowania dzieci -to ważne przy aranżacji ich wnętrz.Czy masz potrzebę posiadania biblioteczki bo dysponujesz sporym zbiorem książek itp.Jaka lodówka zabudowana czy wolnostojąca, to samo pralka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
TuTomko 15.05.2015 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2015 Może jednak tutaj osobie pytającej chodzi o trwałość wymienionych sprzętów, wszystkie z wymienionych zaliczają się do grupy wolnostojące, skoro mieszkanie świeżo wyremontowane to meble już są chociaż te krzesła nie pasują mi do grupy produktów o jakie pytasz. Czekam z niecierpliwością na rozwinięcie zapytania o kwestie: krzesła - jaki macie stół skoro pytacie o krzesła, kolor, typ, najlepiej zdjęcie. lod. kuch. zmyw. - w jakim stylu rządziliście kuchnie, jaka kolorystyka? Wanno kabina - jakie wymiary Was interesują ? No i kwestia oświetlenia, gdzie je chcecie umieścić, w którym konkretnie pomieszczeniu, bo zapytanie w temacie o produkty z praktycznie każdego pomieszczenia mieszkania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Icrdible 18.05.2015 17:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2015 Zmieniłam ostatni post. Byliśmy w weekend w kilku sklepach i kupiliśmy trochę sprzętu Krzesła to miały pójść do salonu, na kilku forach widziałam ludzi co zamieszczali niki do stron zagranicznych. I mieli tam bardzo ciekawe ofert, w kształcie jajka, takie ala fotele samochodowe z podnóżkiem. Ale najfajniejsze wydawały mi się antyki, przykuwają oko i są bardzo interesujące. Nie wiem czy najlepsze nei były by z ciemnego drewna z czerwonym obiciem. Może zamsz, chociaż może lepsze była by czerwona skóra. O to i oto trzeba dbać, chociaż zamsz wydaje mi się wymagać więcej pielęgnacji. Miło będzie oglądać miny znajomych i rodziny kiedy je zobaczą, to będzie taki prestiż. Na allegro jest rochę tego ale nei w moim mniemaniu to jakieś . . . buble ?! Kupiła bym takie ale wydają się już za bardzo "ekskluzywne" http://allegro.pl/piekne-i-masywne-barokowe-krzesla-4szt-duze-korony-i5326613180.html Te wydają sie idealne http://allegro.pl/krzesla-ludwikowskie-i5335063255.html Co wy na to. Eleganckie ale nei przesadnie , idealne prawda ? I tanie ! Wanno-kabina długość około 200 cm +/- 2 cm a szerokość jakaś 80 + 10 cm / - 5 cm. Tak to sobie wymyśliłam Ciężko jest coś znaleźć, ale chyba zdecyduję się*na wannę i wyłożymy ścianę we wzorki z małych kafelków. Do tego dodam deszczownicę ( nei wiem czy to tak się pisze) i widziałam niedawno promocję na szklane kotary (tak to sobie nazwałam). Kuchnia jest w stylu czarno-białym. Z czego jestem bardzo dumna, wygląda cudownie. Jak chcecie mi trochę pomóc z umeblowaniem elektrycznym ;3 Łazienka jest różno kolorowa i jeszcze ta mozaika, ttuaj nie będzie problemu z źródłem światła. Jedynym stawianym przeze mnie warunkiem jest to aby było jasno i nie używamy żarówek Energo oszczędnych w lampkach przy których się czyta. W łazience, ponieważ mąż nie może się przerznie ogolić i to wszystko. Te Energo oszczędne zanim się rozpalą to mija dobre 5 minut, a i światło z nich nie jest dobre. No ale nie o to tu chodzi. Szukam fajnej lampy stojącej do pokoju dziennego. Oczekuję rożnych propozycji, zależy mi na waszym guście, a nei na tym co jak będzie i gdzie wyglądać ;3 To już moja w tym głowa aby wszystko było w wybranym kolorze. A co do łóżka, wybraliśmy robione na zamówienie. Ale to jeszcze nie jest pewne, dopiero kiedy przyjedzie do nas przedstawiciel firmy i wybierzemy materiały. Jak ma wyglądać wielkość, itp itd. To zostanie podana nam cena z możliwym wyglądem. Wszystko co pogrubiłam w pierwszym poście zostało już kupione, bądź zamówione i czeka na dostawę. Przepraszam, że nie miałam czasu na aktualizację ale miałam pracowity weekend. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lucecita 18.05.2015 22:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2015 "Kuchnia w stylu czarno białym"... jakieś zdjęcia, plan mieszkania zdecydowanie ułatwiłyby ewentualną pomoc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Icrdible 21.05.2015 13:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2015 A co sądzicie o http://www.retro-audio.pl/oferta/sprzet-retro.html http://forumrtvagd.pl/kuchnia-15/news-ciekawe-sprzety-agd-rozne-linie-stylistyczne-1331.html http://sklep.puregreen.pl/ Zastanawiam się nad zakupieniem gramofonu do salonu. I wyciskarki do kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Icrdible 24.05.2015 10:09 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2015 (edytowane) Stwierdziłam, że gramofon to przesada. Może kiedyś jak znajdę więcej plyt winylowych to będzie się opłacać. Kiedy rozmawiałam ze sprzedawcą to cena była troszkę za wysoka, jak na coś co będzie tylko stało. ;/ Ale musicie przyznać, że jest bardzo ładny. świetnie wyglądał by na szafce. Albo na małym stoliczku. Fantastyczne rzeczy są na outlecieoświetleniowym. Ceny bywają tam różne ale można się targować na miejscu. Co jest wielkim plusem. No chyba, że nie lubicie. Wyciskarka też jest fantastyczna. Czekam kiedy przyjdzie, mam nadzieję że nie będzie się gryzła z innymi rzeczami. Dziękuję za pomoc. Jak wybiorę jeszcze wannę to będę mogla się pochwalić co to tam powyczynialam. Edytowane 12 Czerwca 2015 przez Icrdible złe zdjęcie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Icrdible 12.06.2015 16:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Czerwca 2015 Wyciskarka działa fantastycznie tylko pomyliłam zdjęcia ;P Nie mogłam znaleźć aparatu a w telefonie mam aparat 1,3 więc ściągnęłam jedno z strony internetowej. A nawet myć mi jej się nie chciało to ubabraną mogła m wstawić, przynajmniej było by widać, ze jakoś używana. Szkoda że, nie kupiłam huroma poziomego podobno można robić w nich ciekawe rzeczy. Nie wiecie gdzie można dostać designerska lampkę? Ja szukam czegoś ciekawego ale nigdzie nie mogę znaleźć takiej która by mi odpowiadała cenowo i wyglądem. Przeważnie takie teraz nazywane vintage są albo w cenie 800 do 2000 złotych. Albo ich wygląd daleko wykracza poza moje pojmowanie . . . Bardzo żałuję, że nie mogę już wydać więcej pieniędzy na coś ciekawego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts