darsalam 15.05.2015 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2015 Jak macie w swoich bramach przesuwnych?Czy płaskownik podtrzymujący rolkę prowadzącą bramę macie przyspawany do słupka prowadzącego czy też macie to przymocowane na śrubach ?Dzisiaj przymierzam bramę i zastanawiam się czy płaskownika nie przyspawać na stałe do słupka - tylko wówczas płaskownikiem już nic nie podregulujemy , jedyna regulacja podkładkami na rolce ale czy to wystarczy?Ile luzu ma mieć rolka w ceowniku (od góry) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 15.05.2015 09:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2015 Moja brama z różnych przyczyn była używana przez kilka miesięcy bez rolki, z podporą zamontowaną na sztywno. stwierdziłem więc, że co się miało opuścić, to się już opuściło i podporę (po jej przesunięciu) przyspawałem na sztywno. Słupek mam z zamkniętego profila, więc trzebaby albo tam jakoś wciskać blachonakrętki albo skręcać śrubą przez cały słupek na przestrzał, wolałem przyspawać. Brama jest wypoziomowana, rolka wjeżdża na podporę lekko, co tu miałbym regulować potem? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kubencki 15.05.2015 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2015 Polecam kręcić jeśli nikt tego nie przyspawał przed ocynkiem Estetyczniej to wygląda. Można zastosować nitonakrętki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darsalam 18.05.2015 13:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2015 Brama założona a rolka przyspawana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts