Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Mój amatorski projekt salonu. Potrzebuję pomocy w doborze mebli. Wiem czego chcę ale chciałabym aby ktoś rzucił okiem i ocenił czy będzie to stanowiło jakąś sensowną całość.

Choć marzy mi się salon jak na zdjęciu nr 1 to do bieli i turkusu chcę dorzucić beż lub szary. Poza meblami ze zdjęcia nie zamierzam dodawać już nic. Nie lubię pstrokacizny, szafek, półek na książki, kryształy czy słoniki, których nie kolekcjonuję :p Zamiast tego wybiorę mały wazon ze świeżymi kwiatami :) Może jakąś ramkę lub dwie ale bez przesady żeby nie robić z pokoju galerii

Bardzo proszę o rady dotyczące koloru paneli, ścian i dywanu . Nie jestem przekonana co do tych trzech elementów.

mój wybór padł na:

* zdj 2 i 3 sofę IKEA - nie wiem jak z jakością ale miałam okazję na niej przesiadywać i spać.Dla mnie jest bardzo wygodna, do tego jest dość duża,Jeśli ktoś ma coś do dodania proszę pisać

* zdj 4 podwieszana szafka rtv ( rozważam opcję,żeby tv zamontować na ścianie, wówczas z szafki mogę zrezygnować)

* zdj 5 stolik - to największa zmora więc proszę o rady;chciałabym żeby był lakierowany ale nie jest to wymogiem, kształt bez różnicy choć podobają mi się te kwadratowe klocki :)

Zdjęcie planu, rzutu w poście #2

turkus 3.jpg

friheten-sofa-narozna-rozk-adana-bezowy__0175606_PE328882_S4.JPG

friheten-sofa-narozna-rozk-adana-szary__0175610_PE328883_S4.JPG

4.jpg

ława.jpg

Edytowane przez ej82
https://forum.murator.pl/topic/200888-jakie-meble-i-dodatki-wybra%C4%87-urz%C4%85dzanie-salonu/

Mój plan,wybaczcie wykonanie.Proszę nie brać pod uwagę kolorystyki gdyż użyłam tego co mogłam i na co program mi pozwolił - jak widać jest bardzo profesjonalny :p Proporcje zostały zachowane (wymiary mebli wpisywałam przy tworzeniu projektu).

Na zdjęciu widoczna mini garderoba, drzwi będą przesuwne chowane w ściankę, pojedyncze. Prawdopodobnie drewniane (lustrzane dyskwalifikuję).

Stół wrzuciłam okrągły ale nie upieram się przy tym.

Wszelkie sugestie i krytyka są mile widziane.

Biorę także pod uwagę opcję bez szafy/garderoby więc jeśli komuś coś wpadnie do głowy to pisać śmiało.

Pozdrawiam

E.

zdj 1.jpg

plan salon.jpg

Edytowane przez ej82