grzechk 14.01.2009 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 dzięki, a czy jakieś środki zabezpieczające trzeba dodawać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
piterazim 14.01.2009 13:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Stycznia 2009 oczywiście - plastyfikator Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Erol 1 15.01.2009 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Stycznia 2009 CześćProszę o namiary na miksokreta z okolic Krakowa.Dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
LAMP 18.01.2009 20:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Stycznia 2009 To i ja się podłączę - poszukuję sprawdzonej firmy do zrobienia wylewek w Bytomiu. Będę wdzięczny za wszelkie namiary.PozdrawiamLech Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tommasti 24.01.2009 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Stycznia 2009 Witam proszę o namiary na miksokreta z Częstochiwy i okolic. Z gory dziekuje. Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
grzechk 26.01.2009 09:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Stycznia 2009 No to w sobotę zrobiłem posadzki. Temp na zewnątrz +3. Ekipa sprawna 4 osoby, 5 godzin i zrobiona równiutka gładka posadzka i cena chyba przyzwoita bo 10 zł/m2. W niedzielę już była twarda (można było chodzić). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Deamos 09.06.2009 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2009 Mozecie polecic kogos kto do okolic Legionowa? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewadora 16.06.2009 18:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 Ile moze kosztować m2 wylewki z miksokreta w garażu ( 10 cm grubości ) i jaki zrobić spadek w kierunku drzwi - znaczy sie ile cm spadek na 7,5 m długości - podpowie ktoś?Będe wdzieczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 16.06.2009 20:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 ja w swoim garażu (7,7m długim) planuję zrobić 2-3m poziomu i potem spadek w kierunku bramy, spadek ok. 1% (1cm spadku/1m długości posadzki), spadek będzie tylko tam gdzie będzie stało auto Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
benik 16.06.2009 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2009 WItam wczoraj skonczyli mi robic wylewki 230m w jeden dzien zeszlo szybko ekipie wyszlo mysle ze dobrze ale dzisiaj jak pojechalem sie rozliczyc z szefem - powiedzial mi ze przez 2 dni mam polewac go woda ......czytalem w tym watku ze nie trzeba - dzisiaj polalem woda cala powierzchnie na gorze i na dole konewka z tym ze - u mnie na dole sa 3 duze okna i slonce jak swiecilo to juz dzisiaj byly siwawe plamy wiec cement wysycha.,....wiec teraz mam polewac go dalej czy nie wykonawca mowil ze jeszcze jutro polac i zostawic ....poradzice cos pozdrawiam ...w sumie zapowiadaja pochmurne dni na wybrzezu wiec moze nie trzeba ....i jak jest z tym wietrzeniem ? czy mozna uchylic okno u gory czy wszystkie okna maja byc zamkniete ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CYCU 17.06.2009 06:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 Ja mam podobną sytuację jak ty,też mi kazał wykonawca podlewać delikatnie przez 3-4 dni(robione były w sobotę), w niedzielę olałem polewanie,w poniedziełek polałem wieczorkiem delikatnie(mgiełka wodna),wczoraj olałem polewanie i dziś poleję.Szukałem info na temat-podlewać czy nie,i jak to zwykle bywa jest 50/50,więc ja podlewałem też 50/50(co drugi dzień).Teraz od czwartku mam wietrzyć.Jeszcze mam pytanie--czy patrząc od wewnątrz pomieszczenia wylewka powinna zachodzić na ościeżnicę drzwi tarasowych (choć z 5mm) bo w tej chwili po wylewce jest szczelina(ok 5 mm) między ościeżnicą a poziomem wylewki i widać w tym miejscu piankę montażową.Chodzi mi o to czy po ułożeniu paneli nie będzie w tym miejscu przedostawać się wilgoć pod posadzkę.Wykonawca twierdzi,że nic się nie będzie działo. A i okna przez te kilka dni mają być zamknięte!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 17.06.2009 07:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 Ja mam podobną sytuację jak ty,też mi kazał wykonawca podlewać delikatnie przez 3-4 dni(robione były w sobotę), w niedzielę olałem polewanie,w poniedziełek polałem wieczorkiem delikatnie(mgiełka wodna),wczoraj olałem polewanie i dziś poleję.Szukałem info na temat-podlewać czy nie,i jak to zwykle bywa jest 50/50,więc ja podlewałem też 50/50(co drugi dzień).Teraz od czwartku mam wietrzyć. Jeszcze mam pytanie--czy patrząc od wewnątrz pomieszczenia wylewka powinna zachodzić na ościeżnicę drzwi tarasowych (choć z 5mm) bo w tej chwili po wylewce jest szczelina(ok 5 mm) między ościeżnicą a poziomem wylewki i widać w tym miejscu piankę montażową.Chodzi mi o to czy po ułożeniu paneli nie będzie w tym miejscu przedostawać się wilgoć pod posadzkę. Wykonawca twierdzi,że nic się nie będzie działo. A i okna przez te kilka dni mają być zamknięte!!! dlatego daje się folię (lub papę) pod całą posadzkę (czy pod styropian) jako izolację p/wilgoci i wywija powyżej posadzki, potem ją obcinając, jeśli nie dałeś to klops Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewadora 17.06.2009 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 Ile moze kosztować m2 wylewki z miksokreta w garażu ( 10 cm grubości ) i jaki zrobić spadek w kierunku drzwi - znaczy sie ile cm spadek na 7,5 m długości - podpowie ktoś? Będe wdzieczna powtarzam pytanie - ile płacicie? ( z materiałem lub bez). Czyzby nikt nie wylewał posadzki w garazu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edde 17.06.2009 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 jeszcze nie płaciłem, ale zapłacę 9zł (normalnie biorą 10, ja mam ciut niżej ), niezależnie od grubości posadzki, oczywiście samo wylanie, przygotowuję (styro, folia) ja sam ogólnie ceny od 10 do 12zł, za przygotowanie kilka zł wiecej, ale jak sie wielu przekonało lepiej i dokładniej jest jak się zrobi to samemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewadora 17.06.2009 20:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 Ja nie będe dawała styropianu - jest tylko papa i na to z 10 cm wylewki plus jeszcze to co wyjdzie na uzyskanie spadku ( pod górę . Nie wiem własnie jak to teraz przeliczyc. Za robociznę podłogówki biora 12 zł bez materiału ( 6cm samej wylewki). Z materiałem 38 zł ( 5cm styropianu ,piasek,włókna plastyfikator ,cement,dylatacje). Za wylewki na parterze grubości 9cm -robocizna 18 cm ( chcieli 20 ale stargowałam - widzę jednak ,ze mozna było stargować więcej- skoro u ciebie biorą 9 zł - niezależnie od grubości wylewki Nie wiem ile mogą sobie zazyczyc za te 10 cm wylewki na samym piasku + cement - nie wiem tez czy domagac się w garażu plastyfikatora- garaz nie ogrzewany Ktoś pomoże? plizzzz. Jutro maja wylewać - chciałabym cenę ustalić przed wylewaniem -aby uniknac potem kłótni - chociaz mój majster najwyraźniej unika tematu - kilka x już prosiłam o wycenę. Tona piasku rzecznego kosztuje ( to znaczy mnie kosztowała rok temu ) 50 zł. Cement ?- ile teraz kosztuje cement?- w listopadzie dawałam po 470 zł tona i podstawowa rzecz -ile tego wchodzi na tonę zaprawy i na ile ta tona zaprawy wystraczy m2 po 10 cm grubosci? ktos jest w stanie policzyc? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewadora 17.06.2009 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2009 I jeszcze jedno - czy dawać do takiej wylewki siatkę?, dylatacje? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts