janzar 10.08.2004 17:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2004 No i właśnie o to chodzi. Jaki pożytek z samego miksokreta, który jest maszyną mieszającą zaprawę betonową i podającą pompą na podłogę. A gdzie rzecz najważniejsza: poziom ? Też przymierzam się do posadzek, chcę mieć szybko i równo a nie, tylko szybko. Zapraszam do mnie. Ekipa u mnie wykonująca posadzki nie wyrównywała ich przy pomocy żadnych niewelatorów laserowych, choć poziom pierwotny "łapali" niwelatorem laserowym. Jeśli znajdziesz choć 2 mm różnicy od poziomu, choćby w pomieszczeniu o wymiarach 10x5, to .... wielkie gratulacje. Paru sąsiadów i wykonawców z sąsiednich budów, widzących jak firma wykonywała te wylewki u mnie też próbowało znaleść nierówności (bez rurek ??? skandal, tak się nie da !!! ) i nie znaleźli nic. Teraz (wykonawcy) plują sobie w brodę bo sąsiedzi też chcą miksokreta . 1. Taniej 2. Dużżżżżżżżżżżo szybciej 3. Dużżżżżżżżżżżżżżżżżżżżżżżżżżżżżżżżo lepiej. Pozdrawiam a co w tym szczególnego ot normalnie dobrze wykonany jastrych pozdrawiam janzar Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ronin 10.08.2004 17:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Sierpnia 2004 A jak daleko z Pyrlandii do Zychlina ? 200 km, dokłądnie 2/3 drogi z Poznania do Warszawy. Stacja Kutno, potem 20 km, moge podwieźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 11.08.2004 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2004 Ebi, masz kilka telefonów. Jak zrobią u Ciebie ,to przyjdę zobaczyć. 1).tel.605933908 2). 603118135 3). 600238856 4). 601235031 5). 603609731, 8280283 6). 8155068 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ebi 11.08.2004 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2004 dzieki pyrka! Ale juz sama nie wiem, czy sie zdecyduje, bo wszyscy mi mowia, ze tradycyjnie wyjdzie taniej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niciacia 11.08.2004 12:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2004 EBI Nie wiem gdzie się budujesz, ale jak ja robiłem rozeznanie, to za tradycyjne chcieli 8-10 zł za m2, a za miksokreta zapłaciłem 10 zł za m2Posadzka jest bajer, mało wody Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ebi 11.08.2004 13:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2004 EBI Nie wiem gdzie się budujesz, ale jak ja robiłem rozeznanie, to za tradycyjne chcieli 8-10 zł za m2, a za miksokreta zapłaciłem 10 zł za m2 Posadzka jest bajer, mało wody Cena za robocizne jest do przyjecia, ale czy koszt (ilosc) materialu porownywalny??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ronin 11.08.2004 19:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2004 Jest tańszy o koszty wody i prądu . Tradycyjną robią 2-3 dłuzej i zuzywając 3-4 razy więcej owdy niz z miksokreta. Ale tak naprawdę nie o to tu chodzi, tylko o jakość. Czasami ten watek jest juz nudny. Ja powiem tak - NIGDY W ŻYCIU NIE ZROBIŁBYM NORMALNEJ POSADZKI Z BETONIARKI. Różnica w wykonaniu (mam spore możliwości porownywania chocby z uwagi na mój zawód) jest KOLOSALNA. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 11.08.2004 22:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Sierpnia 2004 E tam, jak unas dzwoniłam i pytałam o dokładność wykonania, to mi powiedzieli, że zgodnie z normą 3mm odchyłki na 2m łacie. Z tego wynika, że na 6m będzie już 9mm. Do kitu z taką równością, tradycyjnie wyjdzie lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 12.08.2004 07:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2004 Jest tańszy o koszty wody i prądu . Tradycyjną robią 2-3 dłuzej i zuzywając 3-4 razy więcej wody niz z miksokreta. Ale tak naprawdę nie o to tu chodzi, tylko o jakość. Czasami ten watek jest juz nudny. Ja powiem tak - NIGDY W ŻYCIU NIE ZROBIŁBYM NORMALNEJ POSADZKI Z BETONIARKI. Różnica w wykonaniu (mam spore możliwości porownywania chocby z uwagi na mój zawód) jest KOLOSALNA. to ze dłuzej to prawda ale czy wody idzie mniej przy miksokrecie owszem mniej - o ile nie dodaje sie plastyfikatora ... za to ten poczatkowy brak wody w betonie trzeba później uzupełnić podlewaniem... aby nie "spalić" cementu w betonie ... nie widze tu oszczedności ... sorry natomiast wierze w to, że NIGDY W ŻYCIU NIE ZROBIŁBYś NORMALNEJ POSADZKI Z BETONIARKI betoniarka czy misokret wyrabiaja tylko mase betonową układanie i zacieranie to inna sprawa ... zarówno z betoniarki jak miksokreta mozna posadzke zrobic równo - jak i spartaczyc dlatego podzielam zdanie Pyrki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ebi 12.08.2004 08:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2004 Czy przy tradycyjnej wylwece tez wyjdzie 20 ton piasku plukanego i 2,4 tony cementu na 140 m2? Te ilosci powalaja z nog, czy zle to widze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 12.08.2004 10:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2004 U mnie na 130 m2 wyszło ok. 2 palety cementu 16t piachu, przy grubości średniej 7 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ebi 12.08.2004 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2004 U mnie na 130 m2 wyszło ok. 2 palety cementu 16t piachu, przy grubości średniej 7 cm. Wylewka tradycyjna? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 12.08.2004 11:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2004 Tak, z betoniarki, równane na listwach stalowych traconych w betonie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ebi 12.08.2004 11:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2004 pyrka dzieki Tak na marginesie: paleta cementu, to ile ton? I nie zalujesz, ze zdecydowalas sie na tradycyjna wylewke? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sidney 12.08.2004 11:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2004 paleta to 1,4 t. cementu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ebi 12.08.2004 12:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2004 paleta to 1,4 t. cementu dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ronin 12.08.2004 12:50 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2004 [ ... betoniarka czy misokret wyrabiaja tylko mase betonową układanie i zacieranie to inna sprawa ... zarówno z betoniarki jak miksokreta mozna posadzke zrobic równo - jak i spartaczyc dlatego podzielam zdanie Pyrki ta .... a konsystencja, dostarczanie betou do pomieszczeń, sposób zacierania ??? Pokaż mi ekipę robiącą z betoniarki wylewkę i zacierającą ją helikopterem. Kilka razy w tygodniu widzę różne posadzki i uwierz mi, wiem co piszę i to nie na podstawie jednej, tudzież kilku budów. Robcie jak chcecie , kto raz zobaczyl wylewkę z kreta raczej nie zrobi juzwylewki normalnej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 12.08.2004 16:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2004 Helikopter i miksokret to dwie różne rzeczy. Większość wylewek z agregatu jest zwyczajnie równana ręcznie jak przy zwykłych wylewkach. U mnie beton miał konsystencję na tyle suchą, że po wylaniu woda nie wytrącała się ani na wierzchu ani nie spływała pod nogi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ronin 12.08.2004 16:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2004 U nas jest taka "dziwna" moda, ze helikopter i miksokret idą z reguły w parze . Efekt jest nie tylko murowany ale nawet lustrzany . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pyrka 12.08.2004 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Sierpnia 2004 W szanownej Pyrlandii jeszcze takich cudów nie przyuważylam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts