Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Miksokret raz jeszcze

ronin

Recommended Posts

No i właśnie o to chodzi. Jaki pożytek z samego miksokreta, który jest maszyną mieszającą zaprawę betonową i podającą pompą na podłogę. A gdzie rzecz najważniejsza: poziom ? Też przymierzam się do posadzek, chcę mieć szybko i równo a nie, tylko szybko.

Zapraszam do mnie. Ekipa u mnie wykonująca posadzki nie wyrównywała ich przy pomocy żadnych niewelatorów laserowych, choć poziom pierwotny "łapali" niwelatorem laserowym. Jeśli znajdziesz choć 2 mm różnicy od poziomu, choćby w pomieszczeniu o wymiarach 10x5, to .... wielkie gratulacje. Paru sąsiadów i wykonawców z sąsiednich budów, widzących jak firma wykonywała te wylewki u mnie też próbowało znaleść nierówności (bez rurek ??? skandal, tak się nie da !!! :D ) i nie znaleźli nic. Teraz (wykonawcy) plują sobie w brodę bo sąsiedzi też chcą miksokreta ;-).

1. Taniej

2. Dużżżżżżżżżżżo szybciej

3. Dużżżżżżżżżżżżżżżżżżżżżżżżżżżżżżżżo lepiej.

Pozdrawiam

a co w tym szczególnego ot normalnie dobrze wykonany jastrych pozdrawiam janzar

• Odpowiedzi 155
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Jest tańszy o koszty wody i prądu :-). Tradycyjną robią 2-3 dłuzej i zuzywając 3-4 razy więcej owdy niz z miksokreta.

Ale tak naprawdę nie o to tu chodzi, tylko o jakość. Czasami ten watek jest juz nudny. Ja powiem tak - NIGDY W ŻYCIU NIE ZROBIŁBYM NORMALNEJ POSADZKI Z BETONIARKI. Różnica w wykonaniu (mam spore możliwości porownywania chocby z uwagi na mój zawód) jest KOLOSALNA.

Jest tańszy o koszty wody i prądu :-). Tradycyjną robią 2-3 dłuzej i zuzywając 3-4 razy więcej wody niz z miksokreta.

Ale tak naprawdę nie o to tu chodzi, tylko o jakość. Czasami ten watek jest juz nudny. Ja powiem tak - NIGDY W ŻYCIU NIE ZROBIŁBYM NORMALNEJ POSADZKI Z BETONIARKI. Różnica w wykonaniu (mam spore możliwości porownywania chocby z uwagi na mój zawód) jest KOLOSALNA.

to ze dłuzej to prawda

ale

czy wody idzie mniej przy miksokrecie :-? owszem mniej - o ile nie dodaje sie plastyfikatora ...

za to ten poczatkowy brak wody w betonie trzeba później uzupełnić podlewaniem... aby nie "spalić" cementu w betonie ...

nie widze tu oszczedności ... sorry

natomiast wierze w to, że NIGDY W ŻYCIU NIE ZROBIŁBYś NORMALNEJ POSADZKI Z BETONIARKI

betoniarka czy misokret wyrabiaja tylko mase betonową

układanie i zacieranie to inna sprawa ...

zarówno z betoniarki jak miksokreta mozna posadzke zrobic równo - jak i spartaczyc

dlatego podzielam zdanie Pyrki

[

...

betoniarka czy misokret wyrabiaja tylko mase betonową

układanie i zacieranie to inna sprawa ...

zarówno z betoniarki jak miksokreta mozna posadzke zrobic równo - jak i spartaczyc

dlatego podzielam zdanie Pyrki

ta .... a konsystencja, dostarczanie betou do pomieszczeń, sposób zacierania ??? Pokaż mi ekipę robiącą z betoniarki wylewkę i zacierającą ją helikopterem. Kilka razy w tygodniu widzę różne posadzki i uwierz mi, wiem co piszę i to nie na podstawie jednej, tudzież kilku budów. Robcie jak chcecie , kto raz zobaczyl wylewkę z kreta raczej nie zrobi juzwylewki normalnej.