pakaj2d2 15.05.2015 14:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2015 Witam Właśnie jestem na etapie wykonywania tynków cementowo-wapiennych wykonywanych ręcznie. Z majstrem umówiłem się na stawkę 11 zł za m2. Powiedzcie mi jak u was to wyglądało bo przy ostatniej rozmowie majster wspomniał że powierzchnie liczy wraz z powierzchniami okien. Coś mi to nie gra i powiedzcie mi jak to było u was. Mam zliczone że samego tynku majster wykonał 340 m2 natomiast okna to dodatkowe 20 m2. Jak to było u was. Liczyć powierzchnie okien czy nie. Jestem na 90% przekonany że powierzchnie okien się nie liczy !!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gubik 15.05.2015 15:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Maja 2015 Jak majster nie policzy za okna, bo się uprzesz,to doliczy za obróbkę glifów i wyjdzie na to samo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz860910 17.05.2015 07:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2015 Okna wliczają. Trzeba je zabezpieczyć, obrobić itd. Odlicza się kilka % jak są bardzo duże. Generalnie przy oknie jest dużo grzebania dlatego należy to wliczyć. ale odlicza się otwory drzwi ponieważ nie są obrabiane. U mnie tynkarz wliczył otwory okienne, drzwi odliczył generalnie to indywidualna sprawa tynkarza i kwestia dogadania się z nim Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts