Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

łazienka - co zrobić z kominem??

Thamika

Recommended Posts

Znów mam problem, tym razem z kuchnią. Kuchnia niewielka, będą białe meble na wymiar + żywo zielone dodatki. W planie między szafkami miał być lacobel + kawałek na kominie (przedłużenie lacobelu ze ściany). Niestety nie przewidziałam takiej banalnej rzeczy jak liczniki, które właśnie są umiejscowione tam gdzie miał być lacobel na kominie. Teraz zgłupiałam i kompletnie nie wiem co zrobić z tym kominem, a co ze ścianą między szafkami.

Myślałam nad betonie architektonicznym na słupku ale wtedy co dać na ścianę między szafkami? Nie będzie smutno? Może jedną sciąnę, tam gdzie ma stać stół pomalować na soczystą zieleń?

kuchniaplan.jpg

20150415_184820.jpg

20150415_184843.jpg

Nie wiem czy dobrze zrozumiałam Twój post.

Jeżeli problematyczną ścianą jest ta kominowa zaznaczona na planie "szerokość 63" cm to może:

a) pomalować ją czarną farbą tablicową - kreda byś mogła sobie pisać przepisy, listę zakupów hasła dnia itp.

b) pomalować ją farbą magnetyczną- daje to możliwość wieszania różnych ciekawych rzeczy- co kto lubi i gustuje.

Tytuł łazienka a piszesz o kuchni...................?

Dlaczego masz w taki sposób umieszczone sprzęty,czy tak już zostanie............:confused:

Proponuję zmianę ustawień i lodówkę w zabudowie możesz ją zlicować z kominem i zakryć liczniki.

http://images70.fotosik.pl/891/77603801a36160ffmed.jpg

Tytuł łazienka a piszesz o kuchni...................?

Dlaczego masz w taki sposób umieszczone sprzęty,czy tak już zostanie............:confused:

Proponuję zmianę ustawień i lodówkę w zabudowie możesz ją zlicować z kominem i zakryć liczniki.

http://images70.fotosik.pl/891/77603801a36160ffmed.jpg

błąd w tytule zobaczyłam dopiero po stworzeniu tematu, teraz chyba nie da się go zmienić? Wiem, że układ jest dziwny ale jest to mieszkanie w starym bloku, który miał taki układ, generalnie to jest moje pierwsze mieszkanie, w dodatku do całkowitego remontu, a mój budżet też nie jest wielki. Dlatego nie zmieniałam układu.

Nie wiem czy dobrze zrozumiałam Twój post.

Jeżeli problematyczną ścianą jest ta kominowa zaznaczona na planie "szerokość 63" cm to może:

a) pomalować ją czarną farbą tablicową - kreda byś mogła sobie pisać przepisy, listę zakupów hasła dnia itp.

b) pomalować ją farbą magnetyczną- daje to możliwość wieszania różnych ciekawych rzeczy- co kto lubi i gustuje.

super pomysł, na to nie wpadłam! a czy te farby są w różnych kolorach czy tylko czarne?

Różne kolory, wygooglaj sobie i pooglądaj. jak masz dzieci to taka ściana magnetyczna to miejsce wystaw ich prac- cieszy mamine oko,a i dziecię jest dumne, że ozdobiło kuchnię.

Jest jeszcze tapeta magnetyczna dla przykładu np.http://www.zpotrzebypiekna.com/dom/tapety/tapeta-magnetyczna-krolik.html

Czy królik w kuchni? sama zdecydujesz. Ja tylko informuję o możliwościach.

pozdrawiam

Edytowane przez Sylw.