Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Ja mam taki schiz, że zdarza mi się zamknąć drzwi w łazience, a weszłam tylko ręce umyć. Nie mam dzieci, ani zwierząt, więc nie przeszłam jeszcze tego etapu "utraty prywatności" gdzie dziecko chce wszędzie lecieć za matką, więc to może dlatego :D Ale ogólnie obojętne mi gdzie będzie kibelek, nie będę myła rąk czy suszyła włosów jak ktoś inny korzysta w łazience z kibelka.

Jedyne co to po prostu nie podoba mi się jak wchodzi się do łazienki, a tu kibelek na wprost, na pierwszym widoku, z podniesioną klapą itd.... Dlatego wolę jak jest trochę z boku chociaż.

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Ale ogólnie obojętne mi gdzie będzie kibelek, nie będę myła rąk czy suszyła włosów jak ktoś inny korzysta w łazience z kibelka.

Mam dokładnie to samo.

Dlatego u mnie nie wchodzą w grę dwie umywalki.

Nie ma takiej opcji żeby z łazienki korzystały dwie osoby.

Oczywiście to jest moje zdanie, każdy robi jak uważa.

Ja też jestem tego zdania. Chodzi mi raczej o sytuacje, że zapomnę się zamknąć, a ktoś wlezie nieświadomie.

Czasami, bardzo rzadko zdarza się, że zapomnę czegoś z łazienki, to muszę wejść jak ktoś za długo siedzi, ale pytam zawsze czy mogę. Biorę wtedy i spadam.

Mam dokładnie to samo.

Dlatego u mnie nie wchodzą w grę dwie umywalki.

Nie ma takiej opcji żeby z łazienki korzystały dwie osoby.

Oczywiście to jest moje zdanie, każdy robi jak uważa.

Same umywalki bym przeżyła - choć nie mogę myć zębów równocześnie, bo mi od razu niedobrze :D ale dłuższy blat np. ja robię włosy/makeup a mąż się goli czy coś to może być jak najbardziej :)

Całe szczęście, że na razie pracujemy tak, że nie spotykamy się rano w łazience :D

Dla mnie dwie umywalki to absolutnie zbedne zabieranie przestrzeni. A już zupełnie nie rozumiem łazienek otwartych przy sypialniach. też mi przyjemność słuchac i wąchać jak ktoś na kiblu siedzi. :D To "ktoś" zabrzmiało dziwnie, bo wiadomo kto. ;)

U nas się nie zamyka na zamek tylko na na klamkę. A czasem drzwi zamknięte, światło się świeci a nikogo nie ma. Wtedy trzeba zajrzeć ;)

No i umywalka przy wejściu jest OK, często tylko myję ręce bez dodatkowych atrakcji, po co lecieć przez całą łazienkę?

To "ktoś" zabrzmiało dziwnie, bo wiadomo kto. ;)

:rotfl::rotfl:

No tak, oczywiste, ale i tak sobie nie wyobrażam.

Nigdy przez 25 lat wspólnego życia nie korzystaliśmy razem z łazienki (nawet do mycia zębów), a już nie wyobrażam sobie usiąść na tronie w obecności męża.

Nie jestem pruderyjna nawet na milimetr, mogę nago po domu chodzić, ale łazienka to dla mnie rejon tak intymny, że nie do przełamania.

A bo nic, co się nadaje do oglądania w łazience się nie robi. :)

A jeśli chodzi o łazienkę, to może cuś takiego???

http://zmniejszacz.pl/zdjecie/319/3446171_az..png

http://zmniejszacz.pl/zdjecie/319/3446175_az.1.png

ja mam teraz wannę pod oknem. jest ok, można patrzeć w niebo, tylko że ja mam tam skos, więc jest ciężko, ale pod pełnowymiarowym sufitem czemu nie :D

do tego ja z wanny korzystam raz na rok, więc przekonałam architekta, że może tak być :D

a w budowanym domu nie mamy okna w łazience - jeden problem z głowy :D

ostatnia wersja

1. każdy kąt wykorzystany maksymalnie

2. wygodne dojście i wygoda użytkowania każdego ze "sprzętu"

3. wanna mniejsza na + (oszczędność wody ;))

4. kibelek obok okna ;)

Wanna na obrazku ma 160 cm, bo innej opcji w tym programie nie było. Obecnie mam wannę długą na 145 cm i w zupełności wystarczy, więc tam będzie więcej miejsca. Jak tak patrzę, to chyba mnie też najbardziej ta trzecia wersja odpowiada.

Jeszcze sobie dokładnie rozrysuję i muszę się zastanowić jak to będzie wyglądało przy zabudowie geberitowej.

Tylko jak tak patrzę, to czy nie będzie problemu ze ścianką dzielącą kabinę i wannę, bo wanna ma około 75 - 80 cm szerokości i czy wtedy nie będzie za wąskie wejście do kabiny?

Chyba, że wannę do ściany, a bidet przy ściance, czyli zamienić miejscami?

Edytowane przez amalfi

http://zmniejszacz.pl/zdjecie/319/3450803_az.4.png

Brakuje też mi kawałka blatu przy umywalce, ale można pokombinować z suszarką i ją dać gdzieś wyżej i mniejszą.

oj ta ostatnia łazienka przekombinowana strasznie :( kibelki na przeciwko siebie wyglądają komicznie.

Chyba najlepsza była by pierwsza opcja. tylko tak - szafkę od umywalki pociągnąć przez całą ścianę,zeby przeszła w wanne, wanne odsunąć wtedy odrobinkę, żeby ta szafka wlazła.

wtedy kibleki trzebaby trochę odsunąć od wanny :) a ten grzejnik tak strasznie uwielbiasz??? :sick: daj go za drzwiami skoro sie upierasz przy nim, chociaż uważam że taki grzejnik to masakryczny koszt - trzeba robić 2 obiegi do ogrzewania - nisko i wysokotemperaturowy, Mata elektryczna lepiej uzupełni podłogówkę, przez cały rok będziesz miała cieplutką podłogę - zachlapania szybko wyschną. i koszt też dużo niższy takiego rozwiązania.

Uwielbiam takie grzejniki ze względu na możliwość suszenia ręczników. ;)

Ale skoro to taki dodatkowy koszt, to jestem gotowa zrezygnować :D

Już sama nie wiem z tą łazienką, mam mętlik w głowie.

grzejnik moze być elektryczny..... Ja osobiście nie lubie dekoracji w łazience w postaci reczników suszących sie na grzejniku :sick: a jak jeszcze komuś przyjdzie powiesić na nim majtki czy skarpetki po szybkiej przepierce..... :mad:

3450803_az.4.jpg

Może tak,chyba że wykluczasz wannę pod oknem,po przesunięciu grzejnika zostaje więcej miejsca na szafkę nie ma efektu śluzy na wejściu,pytanie ile ma ściana z oknem czy zmieści się wanna i kabina,zakładając 1m na kabinę i 145 cm na wannę plus ścianka .

Przepraszam za nieudolne bazgroły...