EZS 01.10.2015 21:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2015 CZy myślisz, że ja miałam pojęcie??? Po prostu pomyślałam sobie, że jak przyjedzie koparka, to po palikach nie zostanie śladu i jak będzie wiedział, gdzie kopać? I siadłam do netu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 01.10.2015 21:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2015 u nas wykonawca wiedział co i jak, geodetę przypilnował że na grubość gwoździa wytyczył wymiary +4m..co do starostwa i wymogów to u nas stsrostwo ma wyjątkowo durne pomysły, a po zmianie przepisów w ogóle nie wiedzą co i jak.. za to podbno o wiele szybciej dostaje się pozwolenie po staremu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 01.10.2015 21:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2015 Ja wczoraj też się już obcykałam. Człowiek całe życie się uczy. Wykopali też fundament pod taras, bo jak ma być zadaszony, to słupy trzeba wybudować pod dach.No i taras musi być na osobnej płycie, bo podobno jakby się wylało razem z domem, to mógłby się złamać na styku. Płyty będą połączone jakimś spoiwem. Mąż ostatnie dni mnie denerwował w sprawie podłogówki. Ja chciałam w całym domu, on tylko w korytarzu i w łazienkach,. a reszta grzejniki. Dopiero sąsiad, który dwa lata temu busował i którego widać na zdjęciu powiedział, że on ma w całym domu i mąż został wielkim zwolennikiem podłogówki. Normalnie zabić to mało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 01.10.2015 21:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2015 u nas wykonawca wiedział co i jak, geodetę przypilnował że na grubość gwoździa wytyczył wymiary +4m.. co do starostwa i wymogów to u nas stsrostwo ma wyjątkowo durne pomysły, a po zmianie przepisów w ogóle nie wiedzą co i jak.. za to podbno o wiele szybciej dostaje się pozwolenie po staremu.. U nas jakoś z papierami w starostwie poszło szybko. Za to projektant się grzebał. Byliśmy u niego rok temu, a jeszcze projektu instalacji nie mamy. Zaczął robić dopiero jak go zaczeliśmy nękać telefonami. A nie miał za dużo roboty, bo zaniosłam rysunek, w którym nic nie zmienił, czyli nie głowił się nad układem. Mam nadzieję, że te instalacje zrobi na czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 01.10.2015 21:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2015 Jeszcze dopiszę, że potwierdzam zdanie ludzi, którzy już wybudowali dom, że najtrudniej jest zacząć. I rzeczywiście jak już wykopane, to jakąś ulgę poczułam, że plan staje się realny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 01.10.2015 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2015 mieszanie podłogówki z grzejnikami to moim zdaniem pomyłka bo jedno grzejesz niską temperaturą a drugie wysoką.. i problem z pospinaniem tego do kupy.. przy gazie spokojnie ogarnie kocioł podłogwkę.. ja dzisiaj zacząłem sezon grzewczy.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 01.10.2015 22:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2015 u mnie ani jednego grzejnika nie ma i jest bosko idealna temperatura w calutkim domu a nie tylko przy kaloryferach i... przy suficie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 01.10.2015 22:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Października 2015 Jeszcze dopiszę, że potwierdzam zdanie ludzi, którzy już wybudowali dom, że najtrudniej jest zacząć. I rzeczywiście jak już wykopane, to jakąś ulgę poczułam, że plan staje się realny. nieee najtrudniej jest wykończyć wszystko wszyściusieńko, do ostatniej przybitej listewki... słabo mi się robi jak pomyśle ile tych dupereli jest do zrobienia jeszcze i o zaganianiu do tego fachofffców. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 02.10.2015 05:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2015 Ja nie miałam pojęcia, że to tak się robi. Myślałam, że kołki wbite w rogach, a deski po ścianach. Pewnie jakby mnie tak zostawili, to nie byłoby dzisiaj wykopów. O jak ja Ciebie rozumiem. Żebyś widziała jak u nas wyglądało "tyczenie" i geodetazpiekłarodemniechgoszlag .... o parę lat skrócił nam życie na bank Mnie też się wydaje, że najgorszy jest ten okres papierologii gdzie tylko znikają pieniądze z konta a na budowie nic się nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 02.10.2015 05:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2015 nieee najtrudniej jest wykończyć wszystko wszyściusieńko, do ostatniej przybitej listewki... słabo mi się robi jak pomyśle ile tych dupereli jest do zrobienia jeszcze i o zaganianiu do tego fachofffców. dupereli będzie dużo, fachowca to bez problemu znajdziesz i zrobi to szybko, bo mu za to płacisz i on z tego żyje.. gorzej samemu się zebrać.. zwłaszcza jak mieszkasz już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 02.10.2015 06:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2015 ojjjj nie tak prosto..... mieszkamy od grudnia, a nadal kuchnia nie skończona, stolarz się z nią już grzebie x miesięcy... to taki przykład jeden z wielu. Ludzie od alarmu też nie mogą do nas dotrzeć. Chyba jedyny sposób, to uurchomić syrenę i ich tu ściągnąć nie opłaca się nikomu jechać z jedną śrubką walczyć u mnie jak u kogoś ma dużą fuchę :/ a samemu oczywiscie też sie samemu zmusić, żeby zafugować tą ostatnią płytkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 02.10.2015 06:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2015 dupereli będzie dużo, fachowca to bez problemu znajdziesz i zrobi to szybko, bo mu za to płacisz i on z tego żyje.. gorzej samemu się zebrać.. zwłaszcza jak mieszkasz już Obiecuję sobie, że nie będę stosować rozwiązań tymczasowych, bo już przy remoncie obecnego domu przekonałam się, że prowizorki są najtrwalsze. Mam taką koleżankę, która ponad rok mieszkała z żarówką w salonie, bo nie miała kasy na żyrandol, który jej się podobał. Ja bym pewnie kupiła jakiś tymczasowy i potem by sobie wisiał całe lata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 02.10.2015 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2015 Obiecuję sobie, że nie będę stosować rozwiązań tymczasowych, My tak robimy. Żadnych zamienników i rozwiązań czasowych. Kupujemy wyłącznie docelowe produkty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 02.10.2015 06:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2015 Tak wygląda rzut fundamentów, a dodatkowa ława, o której pisałam będzie mniej więcej w miejscu czerwonej kreski. http://zmniejszacz.pl/zdjecie/316/3397797_fund.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 02.10.2015 06:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2015 My tak robimy. Żadnych zamienników i rozwiązań czasowych. Kupujemy wyłącznie docelowe produkty. No i bardzo dobrze. Mam nadzieję, że wytrzymam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 02.10.2015 06:38 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2015 I elewacje, bo chyba nie wklejałam. Właśnie takie proste domki lubię. http://zmniejszacz.pl/zdjecie/316/3397801_elpit.JPG http://zmniejszacz.pl/zdjecie/316/3397802_elpw.JPG http://zmniejszacz.pl/zdjecie/316/3397804_elpz.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 02.10.2015 06:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2015 O jak ja Ciebie rozumiem. Żebyś widziała jak u nas wyglądało "tyczenie" i geodetazpiekłarodemniechgoszlag .... o parę lat skrócił nam życie na bank Mnie też się wydaje, że najgorszy jest ten okres papierologii gdzie tylko znikają pieniądze z konta a na budowie nic się nie dzieje. Nasz geodeta to anioł, a w dodatku bardzo słowny i kompetentny, tylko ja byłam geba i nie wiedziałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 02.10.2015 06:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2015 Jeszcze jedno. Jak pojechałam na budowę, to mnie zatkało, bo wygląda to tak, jakby dom zajmował całą działkę. Niby zajmuje jedną czwartą, a wygląda jakby zajmował trzy czwarte. Mąż się ucieszył, że nie będzie koszenia, a ja się nie ucieszyłam, bo gdzie posadzę kfiotki i jakieś warzywka? Ale jak potem popatrzyłam na plan usytuowania budynku na działce, to doszłam do wniosku, że trochę tej działki będzie. Mnie wystarczy. Obecny dom stoi na 360 metrach, a i tak nie ma kiedy tego obrabiać. Więc zrobię sobie takie skrzynki jak u Artura i dam radę. A z doświadczenia wiem, że i tak się siedzi na tarasie, a nie w ogródku. Muszę się jakoś pocieszać. http://zmniejszacz.pl/zdjecie/316/3397874_usyt.n.dz..JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 02.10.2015 07:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2015 masz zwały ziemi na działce, one strasznie optycznie zmniejszają działkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 02.10.2015 08:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2015 (edytowane) super domek będzie.. co do dodatkowej ławy to nie zaszkodzi ale o ile pamiętam to (oczywiście w zależności od konstrukcji stropu) to przy odpowiednim zazbrojeniu belki przy tej rozpiętości spokojnie by można nie dawać ale faktycznie to małe koszty i można dać..a co do wielkości to jak ziemia zniknie to będzie lepiej.. Mysleliście o GWC pod garażem? wklej rzuty jak możesz Edytowane 2 Października 2015 przez _artur_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts