amalfi 02.10.2015 08:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2015 Ma być rekuperator. Pompa to za duża inwestycja, którą ciężko będzie odzyskać. Już i tak za późno, bo nie ma komina wentylacyjnego, czy coś w ten deseń. Odnośnie reku, to zastanawiamy się, gdzie go umieścić. czy na strychu dać jakiś mały grzejniczek i wydzielić pomieszczenie z jakiej płyty, czy wcisnąć go do kotłowni, gdzie zrobi się bardzo ciasno. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 02.10.2015 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2015 u mnie reku ma czerpnie i wyrzutnie w stropie takiego samego daszka nad drzwiami jak u Ciebie. Kompletnie nie widać ich i nie szpecą elewacji. Reku chyba najlepiej jak jest na górze i łatwiej będzie rozprowadzić rury, bo tylko po stropie na strychu i chyba chłodzenie też musi być jak najwyżej - u mnie jest doczepione do konstrukcji dachu - czemu nie mam pojęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 02.10.2015 08:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2015 No własnie najlepiej jest, jak siedzi na górze, ale ma być od 5 stopni C, a u mnie dach od wewnątrz nie będzie ocieplony, tylko strop. Sąsiad poradził ten mały grzejniczek i obudowę. Dla mnie jako laika wydaje się to sensowne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 02.10.2015 09:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2015 No i kolejny temat. Podobno już na tym etapie trzeba myśleć o instalacji odgromowej. trzeba cośtam kupić. Ło matko. Myślałam, że zalewanie to zalewanie i kuniec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 02.10.2015 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2015 (edytowane) No własnie najlepiej jest, jak siedzi na górze, ale ma być od 5 stopni C, a u mnie dach od wewnątrz nie będzie ocieplony, tylko strop. Sąsiad poradził ten mały grzejniczek i obudowę. Dla mnie jako laika wydaje się to sensowne. Miałam te same dylematy nieocieplone poddasze tylko strop-parterrówka powiesimy w kotłowni bo czasem trzeba filtr wymienić i jak znam życie to zanim to wszystko się ustawi to czasu przy pokrętłach M trochę spedzi,no i zmiana biegu też mniej kłopotliwa u mnie tylko składany właz strychowy więc wspinaczka,a nie cierpię schodów. A może w garażu?Nie wiem czy planujesz ogrzewać ale ja wolałabym jak już grzejniczek dodatkowy to w garażu,nawet w razie awari a wiadomo mróz plus grzejnik w garażu mniej szkody,no i w moim przypadku szybciej bym zauważyła niż na strychu. A czym ocieplasz strop? Ładny dom bedzie. Edit Bednarkę do odgromu teraz, lub potem gromostar ale niektórzy twierdza że coś z tym nie tak, nie znam się więc nie powiem to działka M. Edytowane 2 Października 2015 przez Bejaro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 02.10.2015 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2015 Ładny dom bedzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 02.10.2015 11:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2015 (edytowane) Miód na moje serce dziewczyny lejecie (i chłopaku Arturze). Jadę zaraz piniendze do dołu wrzucić. Na ten cel dzień wolny sobie wzięłam, bo mężowi nie wierzę, że będzie pamiętał. Miałam w tym wolnym dniu tyle narobić, a siedzę i młodej busy rezerwuję i odwołuję, bo jej się godziny zajęć (pierwszy dzień nauki) zmieniają co chwila. Ale już koniec. Jadę załatwiać. Edytowane 2 Października 2015 przez amalfi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boratom 02.10.2015 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2015 Amalfi... Przeczytałam dwa pierwsze Twoje wpisy i tak sobie pomyślałam - no pacz... chciałam założyć dziennik, a on już tu jest Nie mogłam nie przeczytać całości i się nie przywitać - warto mieć na oku kogoś, kto wyprzedza cię o krok, dlatego pozwól, że będę tu zaglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 02.10.2015 11:24 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2015 Amalfi... Przeczytałam dwa pierwsze Twoje wpisy i tak sobie pomyślałam - no pacz... chciałam założyć dziennik, a on już tu jest Nie mogłam nie przeczytać całości i się nie przywitać - warto mieć na oku kogoś, kto wyprzedza cię o krok, dlatego pozwól, że będę tu zaglądać Witaj w mym "dzienniku". Mam nadzieję, że niedługo i Twój będę czytać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 02.10.2015 11:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2015 Filtry w wentylacji raz na 3 miesiące trzeba przeczyścić, ale sterować można z dowolnego miejsca w domu można sobie kabelkiem prosty komputerek pociągnąć gdzieś do holu, albo jakoś radiowo lub telefonem jak ktoś lubi takie bajery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 02.10.2015 13:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2015 Obiecuję sobie, że nie będę stosować rozwiązań tymczasowych, bo już przy remoncie obecnego domu przekonałam się, że prowizorki są najtrwalsze. Mam taką koleżankę, która ponad rok mieszkała z żarówką w salonie, bo nie miała kasy na żyrandol, który jej się podobał. Ja bym pewnie kupiła jakiś tymczasowy i potem by sobie wisiał całe lata. Otóż to, ja mam od półtora roku tak w sypialni i łazience (jedziemy na samych kinkietach), bo nic ponizej 1000 zł nam się nie podoba Domek będzie bardzo ładny i działki też wystarczy - dużo mniej roboty, będziesz zadowolona a dlaczego na np. elewacji północno wschodniej te okno jest tak blisko załamania? Nie będziesz z niego widziała tylko muru? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 02.10.2015 14:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2015 Otóż to, ja mam od półtora roku tak w sypialni i łazience (jedziemy na samych kinkietach), bo nic ponizej 1000 zł nam się nie podoba Domek będzie bardzo ładny i działki też wystarczy - dużo mniej roboty, będziesz zadowolona a dlaczego na np. elewacji północno wschodniej te okno jest tak blisko załamania? Nie będziesz z niego widziała tylko muru? Bo to pokój dla ewentualnie teściowej. A tak poważnie, to nie starczyło dzialki, aby zmieścić garaż i podjazd przed garażem aby auto stanęło, a ten pokój MUSI BYĆ, bo mąż, jako maminsynek nie chciał odpuścić i okno dało się zrobić tylko w ten sposób. Myślę, że najprawdopodobniej to będzie garderoba, więc nie ma problemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 02.10.2015 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2015 haha.. u nas teściowa (moja) narzekała że nic nie przemyśleliśmy tego projektu, że nie ma pokoju gościnnego dla niej - na co moja żona (jej córka) odparła że nie ma dlatego że przemyśleliśmy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 02.10.2015 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 02.10.2015 14:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2015 haha.. u nas teściowa (moja) narzekała że nic nie przemyśleliśmy tego projektu, że nie ma pokoju gościnnego dla niej - na co moja żona (jej córka) odparła że nie ma dlatego że przemyśleliśmy boskie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 02.10.2015 15:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2015 haha.. U nas teściowa (moja) narzekała że nic nie przemyśleliśmy tego projektu, że nie ma pokoju gościnnego dla niej - na co moja żona (jej córka) odparła że nie ma dlatego że przemyśleliśmy Świetnie żona wymyśliła. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 02.10.2015 15:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2015 Z serii dialogów budowlanych: - wie pani ile tu betonu pójdzie? - ile? - w ch.j!(przepraszam co wrażliwsze osoby) I rzeczywiście poszły 4 beki. Ale już po wszystkim. teraz ma się wiązać. Mój dzień urlopu nie poszedł na marne, bo i pieniążki wrzuciłam i zdjęcia zrobiłam. A bardzo chciałam mieć pamiątkowe zdjęcie z pompą do betonu na działce. Bo to chyba obowiązkowa pozycja dzienników budowy. Poniżej mała fotorelacja z zalewania. http://zmniejszacz.pl/zdjecie/316/3401936_zal.1.JPG http://zmniejszacz.pl/zdjecie/316/3401937_zal.2.JPG http://zmniejszacz.pl/zdjecie/316/3401955_zal.3.JPG http://zmniejszacz.pl/zdjecie/316/3401973_zal.4.JPG Tu fundamenty tarasu ze zbrojeniem. http://zmniejszacz.pl/zdjecie/316/3402007_zal.5.JPG I ogólne widoczki. http://zmniejszacz.pl/zdjecie/316/3402008_zal6.JPG http://zmniejszacz.pl/zdjecie/316/3402009_zal7.JPG http://zmniejszacz.pl/zdjecie/316/3402010_zal.8.JPG I złączenie tarasu z domem oraz zbrojenie pod słupy podtrzymujące dach nad tarasem. http://zmniejszacz.pl/zdjecie/316/3402015_stykdit.JPG http://zmniejszacz.pl/zdjecie/316/3402017_supytaras.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 02.10.2015 15:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2015 A czym ocieplasz strop? Przepraszam, przegapiłam to pytanie. Pewnie styropianem jak w obecnym domu. Ale ostateczna decyzja jeszcze nie jest podjęta. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 02.10.2015 17:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2015 robisz prawdziwą instalację odgromową? To wiesz, że nie o bednarkę do fundamentu chodzi (to jakiś uziom jest) ale o otok ileś tam metrów od domu naokoło i po narożnikach na dach? Koszmarna robota. Ja odpuściłam... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 02.10.2015 18:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Października 2015 robisz prawdziwą instalację odgromową? To wiesz, że nie o bednarkę do fundamentu chodzi (to jakiś uziom jest) ale o otok ileś tam metrów od domu naokoło i po narożnikach na dach? Koszmarna robota. Ja odpuściłam... Właśnie ja chyba też. Szef ekipy powiedział, że się robi na dachu i przy domu coś się wkopuje i tyle. Ale szczegółów nie znam. Jak będę się z nim widziała, to dopytam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts