immoral 05.10.2015 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2015 Całą flaszkę? A to nie wpływa na konstrukcję? My wrzuciliśmy tylko drobne, chociaż ja chciałam też grube włożyć - jak ma się mnożyć to porządnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 05.10.2015 16:41 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2015 Całą flaszkę? A to nie wpływa na konstrukcję? My wrzuciliśmy tylko drobne, chociaż ja chciałam też grube włożyć - jak ma się mnożyć to porządnie Też się zastanawiałam, czy taka flaszka nie wpływa na spoistość betonu. Do tego w każdym rogu. Kurcze, mogłam też grube 10 zł włożyć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 05.10.2015 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2015 dlaczego nie? jedyne miejsce gdzie nie mamy faktycznie podłogówki to miejsce gdzie stoją szafki kuchenne.. reszcie to nie przeszkadza.. to samo z parkietem czy drewnianymi podłogami - .. Ale ja nie jestem przeciwnikiem podłogówki. Rozważałam ją u siebie i zrezygnowałam głównie z przyczyn technicznych - miałam za mało czasu na szukanie firmy. I nie piszę, że szafkom przeszkadzają rurki pod nimi. Przypuszczam, ze wcale. Ale jest to czysta strata. Po co grzać kredens? Drewniana podłoga też oczywiście wytrzyma, lecz na zdrowy rozum- drewno jednak izoluje, wiec zatrzyma ciepło. O, kiedyś je odda, nic w przyrodzie nie ginie, ale znowu rośnie bezwładność. dla mnie są to informacje do rozważenia, z jednymi można się pogodzić, inne może ominąć. Jedynie hurra-optymizm jest mi obcy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 05.10.2015 21:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2015 Też się zastanawiałam, czy taka flaszka nie wpływa na spoistość betonu. Do tego w każdym rogu. Kurcze, mogłam też grube 10 zł włożyć. flaszki nie wkładałam, też mi się wydaje, że to przesada. włożyłam 5 złotych Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 06.10.2015 18:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2015 Miałam dzisiaj koszmarny dzień. Koszmar nie był związany z budową, a z innymi sprawami. Jedną z nich jest konieczność wykonania kolejnej operacji u psa. Na szczęście wyniki badań wyszły dobrze, więc się kwalifikuje do znieczulenia. Niestety dostała cieczki i trzeba ponad miesiąc czekać. To tak na marginesie. Jeśli chodzi o uziom, to osobom zainteresowanym mogę dać na priv link do dyskusji elektryków, z której nic nie rozumiem. I wydaje mi się, że konkretów nikt nie napisał. W związku z tym skłaniam się coraz bardziej do rozwiązania Artura (po rozmowach ze znajomymi elektrykami). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 06.10.2015 19:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2015 a co z psem? u nas mieliśmy taki problem ze nasza psica hasając sobie radośnie nad zalewem w borkowie zerwała sobie więzadło krzyżowe.. biegła i wróciła na 3 łapach.. jakoś koniec marca.. cztery tygodnie w gipsie (labrador, 4 piętro bez windy).. gotowa na rekonstrukcję i dostała cieczki.. więc operować się nie da.. cieczka się kończy (pies kolejne tygodnie na 3 łapach), to dostała ropomacicza (wcześniej też miała ale lekkie) - teraz ciężkie, więc natychmiastowa sterylizacja.. kolejne tygodnie na 3 łapach.. i wreszcie rekonstrukcja.. w końcu lipca czy sierpień się już zaczął.. masakra.. co ciekawe weterynarz stwierdził, że noga ją musi boleć tak, że powinna gryźć z bólu a ta filozoficznie znosiła wszystkie cierpienia.. teraz za to ma podwórko i zero schodów.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 06.10.2015 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2015 Nasza psina dostała rok temu przepukliny rdzenia kręgowego i nie było wiadomo czy się z tego wyliże... Ale twardziel z niej, chociaż wielkości kota Tylko od tamtej pory całkowity zakaz korzystania ze schodów dożywotnio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 06.10.2015 21:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2015 Moja ma już 14,5 roku. Do 12 lat nic jej nie dolegało, a potem zaczęla się straość i problemy. Już jest po dwóch operacjach guzów na klatce piersiowej, usunięciu 9 zębów w narkozie, toksycznym uszkodzeniu wątroby (chyba jakiś złodziej jej coś podał, bo wet stwierdził, że 30 razy przekroczone normy, to nie zwykłe zatrucie; zawiozłam prawie trupa bez wątroby, ale jakoś się wylizała i do końca życia ma być na diecie). Obecnie ma sporego tłuszczaka pod pachą, którego nie będziemy ruszać, bo nie przeszkadza w chodzeniu i przestał rosnąć. A ostatnio na skórze głowy pojawiły się dwa guzki, które się powiększają. No i trzeba je wyciąć. Myślałam, że załatwimy to w czwartek, bo mam wolne, ale niestety z tą cieczką się pokićkało. Jakby bardzo rosły, to mam ją pokazać i ewentualnie zaryzykują zabieg. A tu po poprzedniej operacji I już w trochę lepszej formie Kaftaniki kupiłam w ciucholandzie i najlepsze było jak pojechałam z nią do kontroli i ludzie się patrzyli, bo nie wiedzieli, że jest po operacji i myśleli, że jestem szurnięta i psa w dziecięce ciuszki ubieram. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 06.10.2015 22:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Października 2015 Jako że stoję przed orientacyjnym rozmieszczeniem odpływów, robię przymiarki do umiejscowienia sprzętów w łazience. Na pierwszy rzut oka może wyglądac tak jak poniżej. Prysznic bezkabinowy, ale w planerze była tyko opcja kabiny, więc dorysowałam ścianki. Jedna umywalka, kibelek i bidet, wanna i jakaś szafeczka. Macie może jakieś uwagi albo inne pomysły? http://zmniejszacz.pl/zdjecie/319/3435747_azienka.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 07.10.2015 05:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2015 Cieczki, ropomacicza... wszystkie nasze zwierzaki są pokastrowane i nie ma tych problemów. Jedyne pełnojajeczne w domu to kocury wystawowe. Reszta bez jaj. Małą Cholera już też na styczeń ma termin kastracji (chyba że zajdzie konieczność wcześniej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 07.10.2015 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2015 Jako że stoję przed orientacyjnym rozmieszczeniem odpływów, robię przymiarki do umiejscowienia sprzętów w łazience. Na pierwszy rzut oka może wyglądac tak jak poniżej. Prysznic bezkabinowy, ale w planerze była tyko opcja kabiny, więc dorysowałam ścianki. Jedna umywalka, kibelek i bidet, wanna i jakaś szafeczka. Macie może jakieś uwagi albo inne pomysły? http://zmniejszacz.pl/zdjecie/319/3435747_azienka.png A jakie ma wymiary ten prysznic i jakie wejście zostawiłaś? Pytam, bo sądząc po wymiarach z rysunku nie jest duży, a kombinuję też u siebie i chciałam porównać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 07.10.2015 10:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2015 (edytowane) bezkabinowy czyli jaki? otwarty czy szyba? czy odpływ liniowy i szkło?a propos bidetu - moi sąsiedzi maja dobry patent - zamiast bidetu mają koło kibelka zamontowaną dodatkową słuchawkę prysznicową.. Edytowane 7 Października 2015 przez _artur_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 07.10.2015 10:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2015 Myślę o ściance zamiast szyby, bo mnie szyby wnerwiają, a wlaściwie ich mycie. Wymiary to 100 na 140. Nad odpływem się zastanawiam. Mówisz o bidetcie, czyli tej słuchawce. Mam teraz bidet i jest to moim zdaniem super sprawa. Czasem się ścierkę przepłuka, czasem nogi umyje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 07.10.2015 10:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2015 Mówisz o bidetcie, czyli tej słuchawce. Mam teraz bidet i jest to moim zdaniem super sprawa. Czasem się ścierkę przepłuka, czasem nogi umyje. Nie, mówię o tym że ZAMIAST bidetu jako osobnej muszli za kibelkiem "właściwym" jest zamontowana na ścianie słuchawka prysznicowa i jak ktoś potrzrbuje skorzystać to używa jej nad kibelkiem czyli jest tylko jedna muszla.. co przy niedużej powierzchni jest niegłupim rozwiązaniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 07.10.2015 10:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2015 Nie, mówię o tym że ZAMIAST bidetu jako osobnej muszli za kibelkiem "właściwym" jest zamontowana na ścianie słuchawka prysznicowa i jak ktoś potrzrbuje skorzystać to używa jej nad kibelkiem czyli jest tylko jedna muszla.. co przy niedużej powierzchni jest niegłupim rozwiązaniem No, o tym samym mówimy i rzeczywiście w małych łazienkach to bardzo dobry patent. Być może w łazience córki taką zainstaluję. W swojej mam na tyle miejsca, że wolę bidet, bo się sprawdza w obecnym domu. http://www.lazienkowy.pl/1776-2-5-bateria-umywalkowa-z-raczka-bidetta.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 07.10.2015 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2015 bidetta nie jest wygodna, choć jak się nie ma, co się lubi.... mnie tylko zastanawia ten kibelek na wprost drzwi. Zero intymności psa szkoda... moja psica na razie jakoś stabilna, śledziona pod obserwacją, jeden guzek typu tłuszczak nie rośnie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 07.10.2015 11:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2015 bidetta nie jest wygodna, choć jak się nie ma, co się lubi.... mnie tylko zastanawia ten kibelek na wprost drzwi. Zero intymności psa szkoda... moja psica na razie jakoś stabilna, śledziona pod obserwacją, jeden guzek typu tłuszczak nie rośnie... Więc może zamienić miejscami kibel z bidetem z umywalką? Jak bedę miała chwile, to zrobie jakiś plan. Ale nie mam dobrego planera do łazienek. Szukam i jakieś takie upierdliwe dziwadła znajduję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 07.10.2015 11:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2015 A psina już stara i to widać niestety. Są jednak momenty, że staje się nadaktywna i wychodzi jednymi drzwiami, wraca drugimi, a ja za odźwiernego robię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 07.10.2015 11:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2015 Moja ma tak ciągle I kopie, kopie!!!! A jakby tak dać ściankę na wprost drzwi? Można lustro na niej powiesić. Albo taką niską, żeby człowiek nie wpadał od razu na hmmm użytkownika kibelka? I umywalka generalnie bliżej drzwi jest wygodniejsza. Taki ciąg, najpierw użytkujesz kibelek a potem umywalkę. No i umywalkę częściej. Albo dać ściankę za kibelkiem a umywalkę przy wylocie? Wchodzisz umyć ręce to nie przeszkadzasz komuś Ja mam wc "za winklem" i bardzo sobie to chwalę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 07.10.2015 11:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Października 2015 W obecnym domu też mam kibel za winklem i jest to dobre jak się zapomni o zamknięciu dzrwi, to jest czas aby się ogarnąć jak ktoś wlezie. W pracy mam na widoku i rzeczywiście to nie jest dobrze. Kiedyś wlazła mi jedna pani. Musze jeszcze pomyśleć. Zafiksowałam się na takim układzie i trudno mi od niego odstąpić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts