immoral 08.10.2015 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2015 Ja mam taki schiz, że zdarza mi się zamknąć drzwi w łazience, a weszłam tylko ręce umyć. Nie mam dzieci, ani zwierząt, więc nie przeszłam jeszcze tego etapu "utraty prywatności" gdzie dziecko chce wszędzie lecieć za matką, więc to może dlatego Ale ogólnie obojętne mi gdzie będzie kibelek, nie będę myła rąk czy suszyła włosów jak ktoś inny korzysta w łazience z kibelka. Jedyne co to po prostu nie podoba mi się jak wchodzi się do łazienki, a tu kibelek na wprost, na pierwszym widoku, z podniesioną klapą itd.... Dlatego wolę jak jest trochę z boku chociaż. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 08.10.2015 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2015 Ale ogólnie obojętne mi gdzie będzie kibelek, nie będę myła rąk czy suszyła włosów jak ktoś inny korzysta w łazience z kibelka. Mam dokładnie to samo. Dlatego u mnie nie wchodzą w grę dwie umywalki. Nie ma takiej opcji żeby z łazienki korzystały dwie osoby. Oczywiście to jest moje zdanie, każdy robi jak uważa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 08.10.2015 11:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2015 Ja też jestem tego zdania. Chodzi mi raczej o sytuacje, że zapomnę się zamknąć, a ktoś wlezie nieświadomie. Czasami, bardzo rzadko zdarza się, że zapomnę czegoś z łazienki, to muszę wejść jak ktoś za długo siedzi, ale pytam zawsze czy mogę. Biorę wtedy i spadam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 08.10.2015 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2015 Mam dokładnie to samo. Dlatego u mnie nie wchodzą w grę dwie umywalki. Nie ma takiej opcji żeby z łazienki korzystały dwie osoby. Oczywiście to jest moje zdanie, każdy robi jak uważa. Same umywalki bym przeżyła - choć nie mogę myć zębów równocześnie, bo mi od razu niedobrze ale dłuższy blat np. ja robię włosy/makeup a mąż się goli czy coś to może być jak najbardziej Całe szczęście, że na razie pracujemy tak, że nie spotykamy się rano w łazience Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 08.10.2015 12:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2015 Dla mnie dwie umywalki to absolutnie zbedne zabieranie przestrzeni. A już zupełnie nie rozumiem łazienek otwartych przy sypialniach. też mi przyjemność słuchac i wąchać jak ktoś na kiblu siedzi. To "ktoś" zabrzmiało dziwnie, bo wiadomo kto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 08.10.2015 12:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2015 U nas się nie zamyka na zamek tylko na na klamkę. A czasem drzwi zamknięte, światło się świeci a nikogo nie ma. Wtedy trzeba zajrzeć No i umywalka przy wejściu jest OK, często tylko myję ręce bez dodatkowych atrakcji, po co lecieć przez całą łazienkę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 08.10.2015 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2015 To "ktoś" zabrzmiało dziwnie, bo wiadomo kto. :rotfl: No tak, oczywiste, ale i tak sobie nie wyobrażam. Nigdy przez 25 lat wspólnego życia nie korzystaliśmy razem z łazienki (nawet do mycia zębów), a już nie wyobrażam sobie usiąść na tronie w obecności męża. Nie jestem pruderyjna nawet na milimetr, mogę nago po domu chodzić, ale łazienka to dla mnie rejon tak intymny, że nie do przełamania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 08.10.2015 13:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2015 A bo nic, co się nadaje do oglądania w łazience się nie robi. A jeśli chodzi o łazienkę, to może cuś takiego??? http://zmniejszacz.pl/zdjecie/319/3446171_az..png http://zmniejszacz.pl/zdjecie/319/3446175_az.1.png Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 08.10.2015 13:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2015 Albo tak? http://zmniejszacz.pl/zdjecie/319/3446187_az.3.png Tylko wanna nieco krótsza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 08.10.2015 13:34 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2015 Jakieś te sedesy mi się wielkie wydają na tym planerze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 08.10.2015 16:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2015 dla mnie ten ostatni. okno przy wannie nie jest super wygodne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 08.10.2015 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Października 2015 ja mam teraz wannę pod oknem. jest ok, można patrzeć w niebo, tylko że ja mam tam skos, więc jest ciężko, ale pod pełnowymiarowym sufitem czemu nie do tego ja z wanny korzystam raz na rok, więc przekonałam architekta, że może tak być a w budowanym domu nie mamy okna w łazience - jeden problem z głowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katawoj 09.10.2015 06:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2015 ostatnia wersja 1. każdy kąt wykorzystany maksymalnie 2. wygodne dojście i wygoda użytkowania każdego ze "sprzętu" 3. wanna mniejsza na + (oszczędność wody ) 4. kibelek obok okna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 09.10.2015 06:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2015 pierwsza albo trzecia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 09.10.2015 07:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2015 (edytowane) Wanna na obrazku ma 160 cm, bo innej opcji w tym programie nie było. Obecnie mam wannę długą na 145 cm i w zupełności wystarczy, więc tam będzie więcej miejsca. Jak tak patrzę, to chyba mnie też najbardziej ta trzecia wersja odpowiada. Jeszcze sobie dokładnie rozrysuję i muszę się zastanowić jak to będzie wyglądało przy zabudowie geberitowej. Tylko jak tak patrzę, to czy nie będzie problemu ze ścianką dzielącą kabinę i wannę, bo wanna ma około 75 - 80 cm szerokości i czy wtedy nie będzie za wąskie wejście do kabiny? Chyba, że wannę do ściany, a bidet przy ściance, czyli zamienić miejscami? Edytowane 9 Października 2015 przez amalfi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 09.10.2015 08:03 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2015 http://zmniejszacz.pl/zdjecie/319/3450803_az.4.png Brakuje też mi kawałka blatu przy umywalce, ale można pokombinować z suszarką i ją dać gdzieś wyżej i mniejszą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 09.10.2015 08:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2015 oj ta ostatnia łazienka przekombinowana strasznie kibelki na przeciwko siebie wyglądają komicznie. Chyba najlepsza była by pierwsza opcja. tylko tak - szafkę od umywalki pociągnąć przez całą ścianę,zeby przeszła w wanne, wanne odsunąć wtedy odrobinkę, żeby ta szafka wlazła. wtedy kibleki trzebaby trochę odsunąć od wanny a ten grzejnik tak strasznie uwielbiasz??? daj go za drzwiami skoro sie upierasz przy nim, chociaż uważam że taki grzejnik to masakryczny koszt - trzeba robić 2 obiegi do ogrzewania - nisko i wysokotemperaturowy, Mata elektryczna lepiej uzupełni podłogówkę, przez cały rok będziesz miała cieplutką podłogę - zachlapania szybko wyschną. i koszt też dużo niższy takiego rozwiązania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 09.10.2015 08:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2015 Uwielbiam takie grzejniki ze względu na możliwość suszenia ręczników. Ale skoro to taki dodatkowy koszt, to jestem gotowa zrezygnować Już sama nie wiem z tą łazienką, mam mętlik w głowie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 09.10.2015 08:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2015 grzejnik moze być elektryczny..... Ja osobiście nie lubie dekoracji w łazience w postaci reczników suszących sie na grzejniku a jak jeszcze komuś przyjdzie powiesić na nim majtki czy skarpetki po szybkiej przepierce..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bejaro 09.10.2015 08:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Października 2015 Może tak,chyba że wykluczasz wannę pod oknem,po przesunięciu grzejnika zostaje więcej miejsca na szafkę nie ma efektu śluzy na wejściu,pytanie ile ma ściana z oknem czy zmieści się wanna i kabina,zakładając 1m na kabinę i 145 cm na wannę plus ścianka . Przepraszam za nieudolne bazgroły... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts