Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Indywidualna parterówka (może się uda)

Recommended Posts

i jeszcze jedna sprawa, drzwi do łązienki według przepisów powinny sie otwierać na korytarz, Chociaż wiadomo jak to jest z tymi przepisami w tych kwestiach, nikt ci tego nie sprawdzi :p

tak czy inaczej grzenik nie musi wisieć na honorowym miejscu, mozesz go przesunąć, przecież w łazience drzwi są zawsze zamknięte....

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

[ATTACH=CONFIG]333439[/ATTACH]

Może tak,chyba że wykluczasz wannę pod oknem,po przesunięciu grzejnika zostaje więcej miejsca na szafkę nie ma efektu śluzy na wejściu,pytanie ile ma ściana z oknem czy zmieści się wanna i kabina,zakładając 1m na kabinę i 145 cm na wannę plus ścianka .

Przepraszam za nieudolne bazgroły...

Ta ściana z oknem ma 2,5 m.

http://zmniejszacz.pl/zdjecie/319/3451113_az.5.png

U mnie niczego nie pierze się w rękach, więc majtki nie wiszą. Ale nie lubię wilgotnych ręczników i czasem je suszę na takim grzejniku. Opcja elektryczna jest dobra szczególnie w czasie, gdy nie ma właczonego ogrzewania, np. w czasie deszczowych letnich miesięcy.

Jeszcze jedno pytanie. Z której strony panel w takiej kabinie byście dały?

Edytowane przez amalfi

Mam grzałkę teraz właśnie taki czas że najbardziej sie z niej cieszę,mg mnie ręczniki i tak gdzieś wiśieć muszą , że na drabince mnie to nie przeszkadza.

Mam wszędzie podłogówkę i niskotemperaturowe zasilanie może okazać się że ta grzałka będzie wspomagaczem także w sezonie grzewczym-zreszta niektóre mają fajną opcję nastawiania czasu kiedy grzeją..

Fajne są też specjalne haczyki do grzejników wtedy ręczniki wiszą w takiej samej formie jak normalnie,a jeszcze można postawić stojak na ręczniki ...

Co do panelu to zależy czy planijesz półkę taką wnękową w którejś ze ścian,mnie sie widzi po prostu na ścianie z oknem,ale na tej najszerszej też będzie dobrze jak bedzie dla Was wygodniej korzystać z natrysku w poprzek czy wzdłuż.

przecież w łazience drzwi są zawsze zamknięte....

hmm, zawsze otwarte.....

co dom to obyczaj.

Dla mnie dom jest do mieszkania a estetyka, jak mi wygodnie. Łazienka na dole jest niedaleko kuchni i służy też do mycia psiej miski, wywalania niektórych resztek obiadowych do kibelka (bo gdzie wylać te płynne? odcedzać?), mycia rąk. Jakbym miała zamknąć drzwi na stałe, to bym zwariowała od otwierania.

A na górze jest zupełnie prywatna łazienka, tam wchodzą domownicy. Po co zamykać, jak nikogo w niej nie ma?

Nie ma co przesadzać, bo dom to nie muzeum. Ja zwyczajnie nie mam czasu na śledzenie, czy na grzejniku coś ktoś powiesił, albo czy klapa od sedesu zamknięta. A resztki też do kibelka wywalam i do młynków mam jakiś ambiwalentny stosunek. Niby ludzie używają, a równocześnie taki zbytek jako kolejna maszyna do psucia i naprawiania.

kiedyś myślałam, nawet obejrzałam ale nie zmieścił się pod zlewem. Za bardzo musiałabym kombinować. Zrezygnowałam też ideologicznie. Lenistwo skłania wtedy do wylewania jak leci, też grubszych rzeczy bo się zmieli , a to znowu złe dla środowiska ;) i... dla rur

u mnie sprawuję się super, Latem praktycznie go nie używamy, bo nie ma problemu na kompost polecieć, kiedy jest ciepło. zimą się zobaczy. Jak będą mi resztki gnić na blacie w kuchni to pewnie do młynka polecą. Zawsze mam alternatywę :) w młynku miele głownie cytrusy, których na kompost nie można wyrzucać, a w kuble tylko śmierdną :)

Można dać podłogówkę na ścianie :D, i powiesić na niej wieszak na ręczniki :D

Znajomi tak mają ale działa tylko w sezonie grzewczym,no to jeszcze maty kapilarne lub kable w ścianę wtedy elektrycznie działą niezależnie czy piec działa czy nie.

Sama mam problem z młynkiem bo jakoś przy szambie tego nie widzę nie dość że wody zużywa dużo to chyba konstynstencja w szambie zbyt gęsta by się zrobiła.

Teraz mam i sobie młynek chwalę i cieżko bedzie mi z tego zrezygnować.Mój pełnoletni jeszcze ani razu się nie zepsuł.

U mnie nie jest często używany, a przepłukuję go szarą wodą zazwyczaj, żeby nie marnować wody, bo faktycznie dużo tego idzie. Ale kupiłam go tylko do sporadycznego używania i tak go używam, chociaż na początku był szał, ale też nie mieliśmy kompostu jeszcze :)

Pan szambiarz nie miał problemu z pompowaniem :)

W sumie do spłukania kibelka, kiedy się zachlapie barszczem czerwonym też potrzeba sporo wody :D

Edytowane przez Emila3000

Uchylone nie znaczy roztwarte na oścież :D ja tam nie lubię kibelkowych widoków i smrodków które czasem tam sie zdarzają. Ale na klamkę też nie są zamykane. bo nikomu się nie chce jak wychodzi, są tylko przymknięte. Po za tym otwierają się na korytarz, wiec przeszkadzałby w komunikacji.

mamy szambo :)