Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Indywidualna parterówka (może się uda)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Fajna deska na kibelek i kosztuje jedyne... 1800 - 2500 zł :D

Amalfi, poniżej moja propozycja na układ sprzętów w łazience + mała zmiana na rzecz powiększenia pokoju córki kosztem korytarza (czy on ma szerokość ok. 2m?).

A ewentualna niepełnosprawność teściów, o której wcześniej pisałaś, to obejmuje kopoty w poruszaniu się - laska, balkonik, czy także wózek inwalidzki? Jeśli to drugie, to łazienka i pokój powinny by wyglądać całkiem inaczej. Jednak w obu przypadkach drzwi do pomieszczeń powinny mieć nie mniej niż 90cm szerokości.

amalfi_rysunekdomu.jpg

A tutaj przykładowa łazienka dla osoby poruszającej się na wózku:

apartament dla niepełnosprawnego_koncpecja_rzut.jpg

Tak, coś takiego :)

Z tego co pamiętam, to Twoja łazienka ma mieć 2,5 x 3,5m ?

Na prysznic można przeznaczyć 100 cm, dalej otwór na drzwi (100cm) i 50cm na blat z umywalką i szafki.

Długość kabiny prysznicowej ok. 150cm, wanna może być 160-170cm w obudowie z półeczkami na żele, gąbki, sole, płyny, szampony, świece, itp...

Na bidet i wc wystarczy 150-160cm, więc nawet 2 metry masz na blat i szafki

Edytowane przez moniss

Łoooooooooooo matko..... 2 tygodnie przerwy i tyyyyyyyyle do czytania :D I takie zmiany :D ..... fundamenty zalane suuuuuuper :D

Podobno bardzo ładnie zalane. Tak mi powiedział znajomy, który odwiedził naszą budowę i się zna na rzeczy.

A tak z innej beczki. Dzisiaj omal nie zemdlałam jak wstałam rano. Było tak:

http://zmniejszacz.pl/zdjecie/321/3479199_20151012_085701.jpg

http://zmniejszacz.pl/zdjecie/321/3479221_20151012_135035.jpg

No i psa mam bardzo chorego. Nagle zaczął sikać często, dałam mu furagin i niby trochę odpuściło. Ona już nie raz tak miała. Potem pojawił się krwiomocz, brak apetytu. Pojechałam sama do weta, bo on ją zna i czasem nie ciągnę jej ze sobą tylko jadę sama. Dał antybiotyk. Ponieważ miała w nocy wzmożone parcie na mocz i bardzo się męczyła, dałam jej kawałek "nospy". I zaczęła sikać z drobnymi kryształkami, których jest w moczu sporo. Już jakiś czas temu wet podejrzewał piasek w pęcherzu, bo w USG coś cieniowało. Jutro muszę zadzwonić i powiedzieć o tych kryształkach. Jak nie urok to sraczka. No i znowu śpię z psinem w salonie w barłogu na materacu, bo schodzić z góry kilka razy w nocy to żadna atrakcja i dla starego psa i dla nas. To jeszcze jedna zaleta parterówek, że nie ma schodów, jak ktoś lubi i ma sierściuchy.

A tu stara bida w barłogu.

http://zmniejszacz.pl/zdjecie/321/3479252_ciu.jpg

Oj biedne te starowinki na 4 łapach... nie powie to, że coś boli... choć czasem się poskarży, to najczęściej cierpi w milczeniu...

Czy dziś już lepiej Twojej psince?

moja ma już 14 lat... ostatnio czekamy na teścia z obiadem (widziałam przez okno, że już idzie) czekamy... i czekamy... mówię do mojego - idź sprawdź, może zasłabł, albo się przewrócił... w tym momencie wchodzi do domu zasapany teść z psem i pyta: a Boni już nie chodzi? musiałem ją wnieść po schodach, bo stanęła na dole i na mnie patrzyła... Oj śmialiśmy się z dziadka - pies dopiero co wyszedł na dwór i patrzył z wyrzutem na dziadka, że idzie zjeść obiad...

Dzięki za głaskanie. :)

Boratom, to pies nieźle "dziadka" przerobił.

Dzisiaj jakby trochę lepiej, ale zobaczymy, bo nie chce zupełnie tknąć suchej karmy. Zjadła pół bułki i ugotowałam jej ryż. Boję się, bo po sensacjach wątrobowych najlepiej służyła jej ta sucha karma. Ale coś jeść musi, bo już suchutka się zrobiła. W sumie to dobrze, że wysikała te kamyki, ale jak to musiało biedaka boleć. W przyszłym tygodniu jadę na tygodniową delegację i musze tu wszelkimi sposobami męża nastawić, aby dbał o psina.

Jesteś zadowolona z rozwiązania z umywalką nablatową?

Ja preferuję umywalki wpuszczane w blat, a najlepiej blat i umywalka z jednego odlewu (bezproblemowe sprzątanie, bo brak szczelin, gdzie by się jakiś brud osadzał).

Z jedną umywalką:

Amalfi_łazienka_1umywalka.jpg

Blat umywalki na wys. ok. 90cm, podobnie jak zabudowa niskiego stelaża od wc i bidetu.

Jak chcesz, to mogę zrobić też inne układy rozmieszczenia sprzętów łazienkowych.

Podobno bardzo ładnie zalane. Tak mi powiedział znajomy, który odwiedził naszą budowę i się zna na rzeczy.

A tak z innej beczki. Dzisiaj omal nie zemdlałam jak wstałam rano. Było tak:

http://zmniejszacz.pl/zdjecie/321/3479199_20151012_085701.jpg

http://zmniejszacz.pl/zdjecie/321/3479221_20151012_135035.jpg

Kochana u Ciebie to pikuś w porównaniu do moich opadów śniegu...

Ale piękną mamy zimę tej jesieni:cool:

Poczieszam się tym że za tydzień ma być już słonecznie:)

Kochana u Ciebie to pikuś w porównaniu do moich opadów śniegu...

Ale piękną mamy zimę tej jesieni:cool:

Poczieszam się tym że za tydzień ma być już słonecznie:)

Cały czas to białe g.... leży w ogródku. Zdjęcie robione rano, potem jeszcze dopadało. Jak wstałam to omal nie zemdlałam na widok śniegu, którego nie trawię tak jak zimy i zimna.

to białe g.... leży w ogródku.

Dokładnie tak samo to nazywam :D

Nawet kiedyś, w rozpaczy, jak to białe gówno spadło 3 maja na moje kwitnące brzoskwinie, ułożyłam piosenkę o śniegu.

Zaczynała się od słów: 'kurwa, kurwa..." potem było: 'kurwa, kurwa..." a na koniec: 'kurwa, kurwa..." :yes: