PusiaKssawery 31.12.2015 17:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Grudnia 2015 Zdrówka i powodzenia w Nowym Roku Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 05.02.2016 07:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2016 Puk puk - a co tu taka cisza??Mam nadzieję, że koniec problemów zdrowotnych?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 05.02.2016 12:28 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2016 Dzięki za pamięć. W sumie nie piszę, bo i czasu mało i nic się nie dzieje. Kombinuję z układem kuchni, bo musze wiedzieć do marca gdzie jaka rura ma być. ' Wstępnie tak to wymyśliłam, ale chodzi tylko o układ sprzętów, bo jakiego rodzaju szafki, gdzie szuflady, to się będę później zastanawiać. http://zmniejszacz.pl/zdjecie/373/4305788_kuchnia.png Z powodu małej kuchni zdecydowałam się na kuchenkę, a nie jakieś słupki z piekarnikami. Chciałabym tylko taką większą na 5 palników. Widziałam w normalnych rozmiarach, ale bardzo ciasno na takich palnikach. Marzy mi się coś takiego: http://zmniejszacz.pl/zdjecie/373/4305814_pl998york-medium.jpg Nigdzie w sklepach nie widziałam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 05.02.2016 12:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2016 Z powodu małej kuchni zdecydowałam się na kuchenkę, a nie jakieś słupki z piekarnikami. Chciałabym tylko taką większą na 5 palników. Widziałam w normalnych rozmiarach, ale bardzo ciasno na takich palnikach. Marzy mi się coś takiego: http://zmniejszacz.pl/zdjecie/373/4305814_pl998york-medium.jpg Nigdzie w sklepach nie widziałam. Ciekawa. Koniecznie musi być Ardo?? http://www.gastro-marinex.pl/m-11/p-2288/kuchnia-5palnikowa-z-piekarnikiem-elektrycznym http://www.xxlgastro.pl/pl/saro-5-palnikowa-kuchnia-gazowa-wielofunkcyjny-pie-7129563.html?channel_code=1503&s2m_product_id=SO331-1065 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 05.02.2016 12:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2016 Ciekawa. Koniecznie musi być Ardo?? http://www.gastro-marinex.pl/m-11/p-2288/kuchnia-5palnikowa-z-piekarnikiem-elektrycznym http://www.xxlgastro.pl/pl/saro-5-palnikowa-kuchnia-gazowa-wielofunkcyjny-pie-7129563.html?channel_code=1503&s2m_product_id=SO331-1065 Nie, nie musi być. Dałam dla przykładu o jaką mi chodzi, ale na żywo w sklepie nigdy takiej szerszej nie widziałam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 05.02.2016 12:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2016 A zrozumiałam, że taką masz upatrzoną.Czerwona ma być?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 05.02.2016 13:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2016 A zrozumiałam, że taką masz upatrzoną. Czerwona ma być?? Jeszcze nie mam pomysłu jeśli chodzi o kolor. Teraz mam kuchnię z czerwonymi ścianami, to pewnie z tego czerwonego wyjdę Najbardziej to by mi kremowa pasowała Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 05.02.2016 13:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2016 fajny ten układ kuchni wyszedł, zastanów się co gdzie będziesz trzymać i co gdzie będziesz robić i w jakiej kolejności. kuchenka boska, zwłaszcza ta czerwona. Potwierdzam na 5 palnikowej o wiele lepiej się gotuję, nawet tego 5 palnika nie wykorzystuję, ale daje sporo luzu miedzy garnkami. u mnie jest standardowo - płyta - 5 palnikowa, a pod nią piekarnik do zabudowy, nie wygląda to tak fajnie, ale dla mnie ważniejszy niż wygląd jest funkcjonalność sprzętów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 05.02.2016 13:42 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2016 fajny ten układ kuchni wyszedł, zastanów się co gdzie będziesz trzymać i co gdzie będziesz robić i w jakiej kolejności. kuchenka boska, zwłaszcza ta czerwona. Potwierdzam na 5 palnikowej o wiele lepiej się gotuję, nawet tego 5 palnika nie wykorzystuję, ale daje sporo luzu miedzy garnkami. u mnie jest standardowo - płyta - 5 palnikowa, a pod nią piekarnik do zabudowy, nie wygląda to tak fajnie, ale dla mnie ważniejszy niż wygląd jest funkcjonalność sprzętów. Na razie wiem tyle, że na blacie nad zmywarką chcę kącik czajnikowo ekspresowy, bo z czajnika paruje, więc przy okapie jak znalazł. I w szafce nad zmywarką herbatka, kawka i podręczne kubeczki. W tej zabudowie przy spiżarce rzeczy rzadko używane i gary, które zajmują dużo miejsca. No i sprzęty typu maszynka do mielenia czy jaki parowar. Na ścianie z oknem (czyli pod długim blatem, który chyba Ty mi doradziłaś, bo w pierwszej wersji był tam zlew;) ) skłaniam się ku szufladom na mąkę, kasze, ryże i inne badziewie. Aby były pod ręką jak coś będę czynić na tym blacie. plus oczywiście wszelkiej maści noże, mieszadła i takie tam. W narożnej miski i podręczne talerze. I co jeszcze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 05.02.2016 13:45 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2016 Jeszcze myślalam o takim pomocniku na kółeczkach na przyprawy, aby go przewlec od blatu pod oknem do kuchenki i z powrotem. Taki wózeczek z szufladkami. Jak mi ktoś będzie robił meble to mu narysuję o co mi chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 05.02.2016 13:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2016 (edytowane) Dzięki za pamięć. W sumie nie piszę, bo i czasu mało i nic się nie dzieje. Kombinuję z układem kuchni, bo musze wiedzieć do marca gdzie jaka rura ma być. ' Wstępnie tak to wymyśliłam, ale chodzi tylko o układ sprzętów, bo jakiego rodzaju szafki, gdzie szuflady, to się będę później zastanawiać. http://zmniejszacz.pl/zdjecie/373/4305788_kuchnia.png To pomieszczenie z drzwiami to spiżarnia? jeśli tak zastanów się czy drzwi na tej ścianie przy zmywarce nie zrobić i od środka przesuwnych bo tak to niewygodnie będzie się wchodzić.. Czemu nie możesz dać piekarnika nad zmywarką? i samą dużą płytę lekko w lewo.. Gaz będziesz mieć z sieci czy butlę? bo jak nie ma gazu to okap nie jest konieczny.. Edytowane 5 Lutego 2016 przez _artur_ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 05.02.2016 13:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2016 Gaz jest z sieci. Zależy mi na jak największej powierzchni blatu, dlatego zrezygnowałam ze słupków z piekarnikiem. Teraz mam mało blatu i jest to uciążliwe, szczególnie jak dwie osoby gotują, a u mnie zdarza się to często. Ze spiżarką, to ten rysunek trochę przekłamuje wymiary, bo nie było mniejszych drzwi w programie do projektowania. Jeszcze się zastanowię nad tymi drzwiami, czy tam będzie miejsce, bo ta ścianka ma 150 cm i zmywarka by się otwierała na te dzrwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 05.02.2016 14:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2016 Nie wiem, czy się to załaduje, ale tu wstepne ustawienie mebli w sypialni. Co myślicie o spaniu nogami do okna? Chodzi o to, że każdy ma swoją stronę łóżka i z niej nie zrezygnuje. Ustawiając łóżko w drugą stronę, jedna osoba musi spać od okna, a strona od okna jest męża, który jest zmarzluchem i się na to nie godzi. Dlatego wymyśliłam, że nogami do okna będziemy spać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 05.02.2016 14:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2016 I jeszcze salon. To wielkie okno to wyjście na taras, ale program nie miał takiej opcji. Chodzi o orientacyjne rozmieszczenie gratów. Została mi do marca do obmyślenia łazienka Młodej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 05.02.2016 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2016 u mnie jest identyczny układ sypialni, w poprzednim domu też tak miałam identycznie - też nogami do okna, w obecnym domu mam drugie okno w sypialni, więc i mam okno od strony nog i z boku. okna ciepłe nic od nich nie wieje w tym układzie jest najlepszy dostęp do łózka, dużo miejsca na komunikacje. Jak łożko postawisz w drugą stronę będziecie się przeciskać przy ścianach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 05.02.2016 15:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2016 Witaj Amalfi! Dzisiaj trafiłam na Twój dziennik i dzisiaj też załozyłam swój. Ja jeszcze 3 lata temu mieszkałąm w Kielcach, a teraz dalej w świętokrzyskim. Z budową jesteś o krok przede mną, więc przeczytałąm wszystko z uwagą i nawet zapisałąm parę rzeczy. My jesteśmy na etapie załatwiania papierów i adaptacji projektu (kupiliśmy gotowy). Mamy nadzieję, że szybko dostaniemy PnB, bo chcemy zacząc tak szybko, jak tylko się da. Bardzo podoba mi sie Twój dom i podziwiam, że sama go wstępnie zaplanowałaś. Podziwiam też to, jak teraz planujesz szczegóły. My też budujemy parterówkę z dwuspadowym dachem. Jest też pare innych podobieństw - ogrzewanie gazowe, podłogówka, WM z reku. Gdzieś na początku podawałaś oferty cenowe na budowę SSZ, pamiętam że to było między 65 a 90 tys. - czy to był koszt z materiałami? Bo teraz właśnie jesteśmy w trakcie pertraktacji z panem fachowcem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 05.02.2016 15:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2016 [ATTACH=CONFIG]345855[/ATTACH] Co myślicie o spaniu nogami do okna? W poprzednim domu (przez 14 lat) tak spaliśmy. Wszystko ok Swoją drogą, mówiłaś, że nic się u Ciebie nie dzieje, nie było mnie godzinę i już zaległości muszę nadrabiać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 05.02.2016 17:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2016 Witaj Amalfi! Dzisiaj trafiłam na Twój dziennik i dzisiaj też załozyłam swój. Ja jeszcze 3 lata temu mieszkałąm w Kielcach, a teraz dalej w świętokrzyskim. Z budową jesteś o krok przede mną, więc przeczytałąm wszystko z uwagą i nawet zapisałąm parę rzeczy. My jesteśmy na etapie załatwiania papierów i adaptacji projektu (kupiliśmy gotowy). Mamy nadzieję, że szybko dostaniemy PnB, bo chcemy zacząc tak szybko, jak tylko się da. Bardzo podoba mi sie Twój dom i podziwiam, że sama go wstępnie zaplanowałaś. Podziwiam też to, jak teraz planujesz szczegóły. My też budujemy parterówkę z dwuspadowym dachem. Jest też pare innych podobieństw - ogrzewanie gazowe, podłogówka, WM z reku. Gdzieś na początku podawałaś oferty cenowe na budowę SSZ, pamiętam że to było między 65 a 90 tys. - czy to był koszt z materiałami? Bo teraz właśnie jesteśmy w trakcie pertraktacji z panem fachowcem. Witaj Krajanko. Można wiedzieć, gdzie się wyprowadziłaś? Mniej więcej oczywiście. Mam mieszane uczucia odnośnie tego domu, bo ciągle mi się wydaje, że za duży dla nas. Tym bardziej, że córka chyba raczej z nami nie pomieszka. Teściowie nie wiadomo. A z drugiej strony jak ostatnio zaczęłam porządkować rzeczy w piwnicy w celu segregacji przed ewentualną sprzedażą, to się przeraziłam, gdzie my to wswzystko poupychamy. Nie chodzi o meble, bo te chcę mieć nowe, ale o całą resztę. Obrośliśmy we wszelakie graty jak patologiczni zbieracze. A najgorsze, że to wszystko nie nadaje się do wyrzucenia, bo może się przydać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 05.02.2016 17:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2016 W poprzednim domu (przez 14 lat) tak spaliśmy. Wszystko ok Swoją drogą, mówiłaś, że nic się u Ciebie nie dzieje, nie było mnie godzinę i już zaległości muszę nadrabiać A bo to takie "dzianie". Przed snem czytam sobie, a jak czuję, że już zaraz zasnę, to zaczynam myśleć o domu, co i jak ma być w każdym pomieszczeniu. Czasem zasnę nie przekroczywszy progu wiatrołapu, a czasem dojdę do kuchni. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 05.02.2016 18:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lutego 2016 Witaj Krajanko. Można wiedzieć, gdzie się wyprowadziłaś? Mniej więcej oczywiście. Odpisałam na privie Ja mam podobny problem z ilością rzeczy - przez ostatnie 8 lat żyliśmy w rozkroku "na dwa domy" i oba udało nam się skutecznie zapełnić. Teraz czasowo upchnęliśmy wszystko w jednym, skutkiem czego jest wyłączenie jednego z 3 pokoi i zamiana w magazyn oraz kompletne zagracenie garażu. Przy okazji z konieczności dokonaliśmy pewnej wstępnej selekcji ( stając się np. dobroczyńcami miejscowej biblioteki - 4 wielkie pudła), ale i tak trzeba będzie jeszcze popracować nad tym tematem. Kiedy podjęliśmy więc decyzję budowy domu, myśleliśmy z poczatku o 2 pokojach +salon z kuchnią, ponieważ będziemy tu mieszkać tylko we dwoje, ale ze względu na ilośc "przydasiów" stanęło na trzech. ale u Ciebie przecież można z łatwością wydzielić osobne mieszkanko, jak pamiętam - co daje dużo potencjalnych możliwości; bardzo mnie zachwycił ten układ pomieszczeń. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts