Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Indywidualna parterówka (może się uda)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Czy ten regał (pozostałe meble) już jest, czy będzie kupiony/ zrobiony nowy? Jeśli regał będzie trochę węższy i ustawiony nie we wnęce tylko na ściance, to można się pokusić o większe/ szersze łóżko... ;)

Nowy i też myślałam, żeby nie we wnęce, a dolepić do ścianki. Przesunęłam drzwi do łazienki w stronę ściany, więc na ściance sąsiadującej z garderobą będzie chyba kibelek w takim układzie. Poza tym, gdyby się kiedyś okazało, że trzeba będzie wydzielić mieszkanko, o którym wspominałam, to wolę, aby te drzwi do garderoby zostały.

Nowy i też myślałam, żeby nie we wnęce, a dolepić do ścianki. Przesunęłam drzwi do łazienki w stronę ściany, więc na ściance sąsiadującej z garderobą będzie chyba kibelek w takim układzie. Poza tym, gdyby się kiedyś okazało, że trzeba będzie wydzielić mieszkanko, o którym wspominałam, to wolę, aby te drzwi do garderoby zostały.

amali, a myślałaś o tym, żeby zamienić wc z mywalką? dając wc przy ścianie z garderobą trochę zamykasz dostęp do kabiny

drzwi do łazienki w pierwotnej lokalizacji zostawiają fajny kącik w części sypialnej na półkę/kwiatek/taletkę...

regał oddzielający rzeczywiście przy ściance będzie lepiej :yes:

amali, a myślałaś o tym, żeby zamienić wc z mywalką? dając wc przy ścianie z garderobą trochę zamykasz dostęp do kabiny

drzwi do łazienki w pierwotnej lokalizacji zostawiają fajny kącik w części sypialnej na półkę/kwiatek/taletkę...

regał oddzielający rzeczywiście przy ściance będzie lepiej :yes:

Ktoś na forum mówił (nie wiem, czy nie w moim wątku), że drzwi od łazienki powinny się otwierać na zewnątrz (ze względów bezpieczeństwa chyba), więc to mi jakoś utkwiło w pamięci. A jeśli tak ma być, to drzwi trzeba będzie przesunąć i od nowa projektować łazienkę.

Jak masz piecyk gazowy to masz o wiele większe szanse zasłabnąć bo może instalacja być niedrożna i tlenek węgla spowodować omdlenie. U nas w mieszkaniu średnio raz na rok włączał sie czujnik czadu bo stężenie było przekroczone. Raz tak ze gdyby nie on to żona mogła nie wyjsć z łazienki Edytowane przez _artur_

W łazience omodlenia zdarzają sie zdecydowanie częściej, w zaparowanej łazience po kąpieli mogą być problemy z oddychaniem, fakt, że to trochę na wyrost obawy, ale jakieś uzasadnienie jest.

może w takim razie drzwi przesuwane? To jest jedna ściana, którą można zrobić z drzwiami przesuwanymi do garderoby i do łazienki. Miejsca jest nie za dużo, ale może?

inna opcja to drzwi łamane, albo dwuskrzydlowe takie żaluzjowe (mój faworyt, takie planuję u siebie :-)), jeśli dobrze pamietam, to w jakimś wątku takie są do garderoby, zaraz poszukam

jest, ale może nie będę linkować, bo to jednak nie moje wnętrze :-) " melani wykańczanie" str 43

Edytowane przez mamik

Oglądam i się nie odzywam, bo nic specjalnie konstruktywnego nie mam do zaproponowania, ale... bardzo blisko wydaje mi się to spanie od drzwi do łazienki i garderoby; ile tam jest? okolo 50 - 60 cm? Jakos tak klaustrofobicznie...W związku z tym zdecydowanie bardziej podoba mi sie pierwsza wersja pokoju. Edytowane przez gaja2

Oooo! Bardzo ciekawe... A to się składa razem z pościelą, czy potrzebny pojemnik na pościel?

Z tego co widziałam na filmach, to razem z pościelą. Przypina się pasami tę pościel. Kiedyś takie półkotapczany były popularne, a potem zniknęły. Teraz chyba wracają w doskonalszej, mam nadzieję formie, nie pozwalającej na spontaniczne składanie. :lol2: