Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Indywidualna parterówka (może się uda)

Recommended Posts

Byłam w tygodniowej delegacji i przywiozłam sobie ze stolicy wirusa i awarię samochodu. Cud, że dojechałam do domu. Obecnie czekam na info, czy silnik będzie do wymiany. Natomiast wirus spowodował, że mam tak zwane wolne.

W międzyczasie murarz doglądał budowy i stwierdził, że podłoże się jeszcze za mało zagęściło (chodzi głównie o powierzchnię garażu), więc z zalewaniem trzeba poczekać. No i dobrze się stało, bo spadło dużo białego świństwa. Zaczną więc od zbrojenia tarasu jak tylko śnieg zniknie. Podobno hydraulicy bardzo ładnie wyprowadzili rury. Nie mam jednak możliwości za dnia zrobić zdjęć. Może w sobotę mi się uda.

Przeglądam sobie różne aranżacje wnętrz i doszłam do wniosku, że najlepiej bym się czuła w domu urządzonym w stylu skandynawskim. :) Ale szczegółowego pomysłu nie mam. :(

Znalazłam też zdjęcie tarasu z zabudowanym bokiem, bo kto wie, czy nie będę musiała czegoś podobnego zainstalować ze względu na ekspozycję tarasu na wiatry i przeciągi.

zabudowa tarasu.jpg

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

U córy zagęścili i siadło w cholerę.... do poprawki chudziak :/

Zdrówka życzę ..... a co tam na budowie słychać ?? ;)

No własnie zima to ryzykowny czas na takie rzeczy. A niektóre ekipy nie patrzą, byle szybciej.

Na budowie był dzisiaj pan z elektrowni w sprawie projektu. Ustalili z mężem, gdzie będzie skrzynka. I tyle. Murarz kazał czekać z chudziakiem na pogodę.

Amalfi, w życiu nie widziałam tak równego chudziaka, ekipę masz mistrzowską :yes:

Kibicuję nieustająco

W myśl zasady, że dzień chwali się po zachodzie, a chłopa po śmierci, ekipę pochwalę tak naprawdę po zakończeniu budowy. Ale musze przyznać, że do tej pory sprawuje się rewelacyjnie. No i muszę sąsiadowi flaszkę postawić, bo to On mi ich polecił. :yes:

Mąż robił dziś rozeznanie w sprawie cegły. Różnice oscylują w okolicach 100 zł (na cały dom).

Trzeba było się zorientować, bo budowlańcy mogą nas zaskoczyć w każdej chwili i zacząć murować. ;)

Ja byłam w Lublinie. Bardzo źle się jechało. Tak, jakby wszystkie tiry po świętach w trasę wyjechały. Po drodze sobie pooglądałam domy, ze szczególnym uwzględnieniem dachów i elewacji. Byłam pewna straczkowatego dachu i prawie białej elewacji. Ale zobaczyłam prawie sraczkowaty dach z oliwkową elewacją i mi się bardzo spodobało. Będę miała kolejny problem.

Jeszcze trochę czasu masz..... tak że ten sraczkowaty może wyglądać równie dobrze z innym kolorem :D

Pewnie masz rację i ta oliwka mi wypłynie z głowy, bo już ze trzy razy widziałam kolor elewacji, którą chciałabym mieć. ;)

Córka mówi, że już nic nie zauważam, tylko dachy i elewacje.