Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Indywidualna parterówka (może się uda)

Recommended Posts

Witam się, bo czytam codziennie, ale się nie ujawniałam. Przestraszyły mnie te błędy w Twoim projekcie(ja też mam indywidualny, odbieram we wtorek). Dobrze, że masz ekipę, która dobrze wszystko ogarnia. Przyglądałam się Twojej kuchni, widzę,że metrażem to mamy identyczne. Pisałaś, że nie chcesz górnych szafek, ja raczej też(teraz tak mam). Więc myślę, że Twoja kuchnia będzie dla mnie inspiracją(jeżeli ją oczywiście pokażesz).

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

żeby było ciekawiej ja mam projekt ndywidualny od tego samego projektanta co Beata i u mnie było wszystko jak najlepszym porządku.. no ale nie zminia to faktu ż nie powinny takie babole wychodzić..

No wiem, że u Ciebie ok. Do tego u Ciebie miał chyba trudniej, bo i płyta i podgrzewanie tej płyty i ogólnie mniej typowy dom. Może miał jakiś gorszy okres w życiu albo wziął za dużo zleceń? Ale miał czas, bo projekt robił przez półtora roku i w sumie miał narysowany i nie musiał wymyslać. Wyglądało to tak, że długo, długo nic, a potem na łapu capu jak się okazało, że chcemy juz zaczynać.

Ogólnie bardzo fajni ludzie, ale kurcze zawalił.

Edytowane przez amalfi

Witam się, bo czytam codziennie, ale się nie ujawniałam. Przestraszyły mnie te błędy w Twoim projekcie(ja też mam indywidualny, odbieram we wtorek). Dobrze, że masz ekipę, która dobrze wszystko ogarnia. Przyglądałam się Twojej kuchni, widzę,że metrażem to mamy identyczne. Pisałaś, że nie chcesz górnych szafek, ja raczej też(teraz tak mam). Więc myślę, że Twoja kuchnia będzie dla mnie inspiracją(jeżeli ją oczywiście pokażesz).

Witaj w moich "progach". W sumie to będą 3 wiszące szafki na ścianie bez okna. A czy mi się coś odmieni, to zobaczymy. ;)

Ja sie też napaliłam w pierwszej chwili na te żywopłoty...ale cena mnie powstrzymała :( Kurczę, potrzebuję się zasłonić chociaz z jednej strony...

Mój Bob Budowniczy też czuwa nad projektem - u mnie wprawdzie była tylko jedna wątpliwa sprawa i zmienił jedną ściankę działową na nośną.

Odbyło się dziś spotkanie Kierbuda i Budowniczego. Wypadło pozytywnie. Dogadali się. Kierbud był pod wrażeniem schludności budowy i "wykończenia" podmurówki.

Z powodu deszczu chłopaki musieli zejść wcześniej z budowy. Podobno zabrakło półtorej godziny, aby skończyć ściany. :)

Ja nadal uziemiona. Zdjęć brak.

Dziś było spotkanie z Panem od reku. Ustalenia są następujące:

1. Rekuperator będzie umiejscowiony w pomieszczeniu gospodarczym koło garażu. Również ze względu na koszty. Podobno stojący niżej generuje mniej kosztów.

2. Ponieważ rekuperator powinien stać w pomieszczeniu, w którym jest dodatnia temperatura, damy tam rzadkie zwoje podłogówki. Ustawi się na jakieś 10 stopni i będzie.

3. Rury będą zakryte wylewką.

Na budowie zaczynają szalować strop. Obiecuję, że jutro będą zdjęcia. :)

Mam foty. Pogadałam z szefem Sebastianem i budowa bardzo mi się podoba. Oczywiście dowiedziałam się o kolejnej niedoróbce w projekcie. Zamiast planu stropu nad tarasem, jest plan stropu nad garażem (nad garażem ma być drewniany).

Widok na kuchnię

s11.jpg

Na salon

s12.jpg

Wyjście z domu.Nie rozdzielone wiatrołap z kotłownią. I rura w samej ścianie. :D

s13.jpg

Apartamenta Młodej.

s14.jpg

Podjazd do garażu. Z lewej drzwi do pomieszczenia gospodarczego.

s15.jpg

s11.jpg

s12.jpg

s13.jpg

s14.jpg

s15.jpg

Rury będą zakryte wylewką.

U mnie też tak będzie. Rozmawialiśmy z dwoma wykonawcami i ten pierwszy chciał je prowadzić nad stropem na poddaszu, dlatego nawet się zdziwiłam, kiedy ten drugi (tańszy zresztą) zaproponował taki sposób jak u Ciebie. Ale widać tak będzie ok :)

A domek pięknie urósł!

U mnie też tak będzie. Rozmawialiśmy z dwoma wykonawcami i ten pierwszy chciał je prowadzić nad stropem na poddaszu, dlatego nawet się zdziwiłam, kiedy ten drugi (tańszy zresztą) zaproponował taki sposób jak u Ciebie. Ale widać tak będzie ok :)

A domek pięknie urósł!

No rośnie. Jest tak, jak mi ktoś kiedyś powiedział, że najtrudniej zacząć, a potem leci.

Zalane rury to dobry patent. Jeszcze do niedawna tak nie robili, ale skoro już mozna, to dobrze jest.