Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Indywidualna parterówka (może się uda)

Recommended Posts

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Sypialnia

http://zmniejszacz.pl/zdjecie/450/5520711_sypialnia1.JPG

Po lewej wejście do kotłowni, na wprost dalej do domu z wiatrołapu..

http://zmniejszacz.pl/zdjecie/450/5520713_wejciadosypialniigocinnego.JPG

Wejście do garderoby

http://zmniejszacz.pl/zdjecie/450/5520719_wejciedogarderoby.JPG

Widok na korytarz części nocnej

http://zmniejszacz.pl/zdjecie/450/5520732_widoknacznocn.JPG

Widok z drzwi pokoju gościnnego w stronę części dziennej

http://zmniejszacz.pl/zdjecie/450/5520739_widokzgocinnego.JPG

Edytowane przez amalfi

I widok z wiatrołapu. Samego wiatrołapu nie zrobiłam. :( Zapomniałam. Po lewej wejście do garderoby, po prawej do pokoju córki, a na wprost kawałek drzwi do gabinetu. Przed kadrem mają być drzwi pomiędzy wiatrołapem, a korytarzem.

http://zmniejszacz.pl/zdjecie/450/5520742_widokzwiatroapu.JPG

Dziękuję :yes:

Jeszcze drzwi wejściowe i okna i kuniec kasy. Pożyczek już brała nie będę. Jesienią wystawiam dom do sprzedaży, ale muszę go odgruzować, zanim go wystawię. Może z bieżących środków jakieś rury wstawimy, ale to wszystko.

No i dachówka oczywiście. Za około dwa tygodnie zaczynają kłaść.

Mam taką samą sytuację syn na studiach i zrobiłam 2 łazienki i kibelek wcisnęłam, jedna łazienka właśnie z dostępem z sypialni ale naszej a druga dostępna z korytarza i obok wc.U Ciebie tak naprawdę zostanie 1 łazienka ogólnodostępna dla gości o to wg mnie mało i jak dziewczyny pisały problem,może pomniejsz jeśli się da troszeczkę tą lazienkę 109 chyba i wydziel kibelek malutki ,albo opcja pomniejszenia któregoś z pokoi i zrobienie kibelka z prysznicem a do głównej łazienki wejscie tylko z Waszej sypialni.

A co do sprzedaży domu najlepiej sprzedaje się wiosną jak wszystko kwitnie ludzie stesknieni tarasu, wakacje zmiana szkoły prostsza ....

Mam taką samą sytuację syn na studiach i zrobiłam 2 łazienki i kibelek wcisnęłam, jedna łazienka właśnie z dostępem z sypialni ale naszej a druga dostępna z korytarza i obok wc.U Ciebie tak naprawdę zostanie 1 łazienka ogólnodostępna dla gości o to wg mnie mało i jak dziewczyny pisały problem,może pomniejsz jeśli się da troszeczkę tą lazienkę 109 chyba i wydziel kibelek malutki ,albo opcja pomniejszenia któregoś z pokoi i zrobienie kibelka z prysznicem a do głównej łazienki wejscie tylko z Waszej sypialni.

A co do sprzedaży domu najlepiej sprzedaje się wiosną jak wszystko kwitnie ludzie stesknieni tarasu, wakacje zmiana szkoły prostsza ....

Jak pisałam, nic już się nie da zrobić oprócz wyburzenia kibla. Jedna łazienka jest dostępna z korytarza, druga będzie z pokoju córki. Nie wiem, czy kiedyś obecna sypialnia nie stanie się pokojem gościnnym, gościnny garderobą i prasowalnią, a pokój córki naszą sypialnią. Córki prawie nie ma, więc dostępne będą dwie łazienki. Ludzie w blokach mają jedną i jakoś żyją. Tak sobie myślę, że teraz mam łazienkę i kibelek, a w piwnicy drugą łazienkę. Tej w piwnicy nie używamy wcale. Wystarcza łazienka i kibelek nawet jak są goście w domu. Nie chcę już mieszać. Pozostanę przy decyzji: likwidować kibelek, czy nie.

Jeśli chodzi o sprzedaż domu, wiem, że wiosna najlepsza. Ale w sierpniu go "na chwilę" wystawię i zobaczę jakie będzie zainteresowanie. Takie badanie rynku.

Jeśli wystarczy jedna łazienka to likwiduj kibelek dla mnie to mało ale ja zawsze marzyłam o osobistej łazience przy sypialni .......

Ja właśnie na próbę wywiesiłam w maju baner nic nie odgruzowywałam i sprzedany......Ustawa o ustroju rolnym mi pomogła ......

Powodzenia w sprzedaży myślę że teraz dobry czas .

Jeśli wystarczy jedna łazienka to likwiduj kibelek dla mnie to mało ale ja zawsze marzyłam o osobistej łazience przy sypialni .......

Ja właśnie na próbę wywiesiłam w maju baner nic nie odgruzowywałam i sprzedany......Ustawa o ustroju rolnym mi pomogła ......

Powodzenia w sprzedaży myślę że teraz dobry czas .

Łazienki będą dwie. Nasza, ale z wejściem z korytarza i u córki, z której też można skorzystać, bo córki prawie wcale nie ma w domu. Pewnie, że kibelek pewnie by się przydał choćby do wylania starej zupy. Ale jak pisałam, musze wybrać.

Odgruzowanie polega na zamówieniu kontenera i wywaleniu zgromadzonych w piwnicy "skarbów" i przydasi. Myślę, że w lipcu się uwiniemy. W razie czego mamy możliwość zamieszkania w mieszkaniu służbowym. Ale nie ma ciśnienia na szybką sprzedaż. Zobaczymy.

jeżeli kibelek ma służyć do wylania zupy, to lepiej zainwestuj w młynek do zlewu. Całe 300 zł kosztuję, cudowna rzecz :lol2:

Młynek świetny jest miałam a teraz z powodu szamba nie mam żałuję bardzo.

Ja musiałam odgruzować strych i stryszek nad garażem masakra.

dlaczego przy szambie nie możesz?, u mnie tak jest właśnie :yes:

Bo i tak zużywamy dużo wody, do tej pory przy kanalizie to około 13 kubików mcznie było plus zawartość mlynka każdy ogryzek i skórka z rybki ....

Boję się że będzie za gęsto .....

Dla mnie młynek to duży pożeracz wody użytkowany intensywnie mieliłam skórki z arbuza wszystko kompostownik w planie a mlynek jak pociągną kanalizę kiedyś...

• 4 weeks później...