amalfi 17.06.2015 12:51 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 (edytowane) Kurczę, chciałam porównać do pierwotnego rysunku, ale zdjęcia z pierwszej strony Ci wcięło Ja widzę wszystkie. Ale skoro nie widzisz, to powtórka: http://zmniejszacz.pl/zdjecie/257/2457540_rysunekdomu.jpg http://zmniejszacz.pl/zdjecie/271/2679226_dim.jpg Edytowane 17 Czerwca 2015 przez amalfi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iscra 17.06.2015 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 Wiesz co? Teraz też już widzę i na pierwszej stronie... Nie doładowały mi się wcześniej czy ki grzyb... W sumie ma to sens. Z doświadczenia wiem, że możliwość wydzielenia gdzieś osobnego mieszkanka - choćby zupełnie mikroskopijnego - nieraz może się przydać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 17.06.2015 13:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Czerwca 2015 No właśnie tak pomyślałam, że jakby przyszło nam jako dziadkom zamieszkać na przyczepkę, to takie mieszkanko jak znalazł. Albo wynająć i dorobić do renty . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 24.06.2015 17:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Czerwca 2015 Dziś była wizyta u projektanta. Dogadaliśmy szczegóły i szczególiki. W przyszłym tygodniu ma być projekt i jakieś konkrety jak to będzie z nowym prawem budowlanym, a starymi ustawami towarzyszącymi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kjuta 25.06.2015 05:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2015 czyli z projektantem już cała koncepcja obgadana ? to duży krok jak z oknem u córki ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 25.06.2015 12:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2015 czyli z projektantem już cała koncepcja obgadana ? to duży krok jak z oknem u córki ? Tak, obgadane. Okna od frontu będą większe. 180 cm szerokości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 28.06.2015 07:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2015 O jaaaaa...... to kiedy kopiesz fundamenty ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gorbhas 28.06.2015 20:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2015 O! Funkcje jak u mnie a mniejszy metraż podziwiam Masz fajny plan na potencjalne mieszkanko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 29.06.2015 06:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2015 O! Funkcje jak u mnie a mniejszy metraż podziwiam Masz fajny plan na potencjalne mieszkanko A dziękuję. Mam nadzieję, że pomieszkamy trochę w całym domu zanim się zestarzejemy całkowicie i wylądujemy jako zdemenciałe dziadki w tym mieszkanku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 29.06.2015 06:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2015 O jaaaaa...... to kiedy kopiesz fundamenty ?? No jeszcze, jeszcze. Boję się tego jak cholera, że nie dam rady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 29.06.2015 06:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2015 Jak to ?? Ty ?? Ty nie dasz rady ?? Ha.... to kto ma dać jak nie Ty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 29.06.2015 07:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2015 Jak to ?? Ty ?? Ty nie dasz rady ?? Ha.... to kto ma dać jak nie Ty Oj, dzięki Ci za tę wiarę we mnie. Ale ostatnio jakaś skapcaniała jestem. Chyba potrzebuję wolnego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 30.06.2015 17:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2015 Mam pytanie do bardziej niż ja zorientowanych. Ustaliliśmy poziom zero na 1 metr. Najchętniej chciałabym, aby wejście do domu było na poziomie działki, ale.... sąsiad podniósł sobie poziom swojej ziemią z wykopu i ma być jeszcze robiona droga, która podniesie się ponad moją działkę. Boję się, że jak zrobię ten stan zero za nisko, to będę miała problem z zalewaniem w czasie ulewy. Z drugiej strony, czy metr to nie za dużo? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gorbhas 30.06.2015 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2015 Ja mam 70 cm i plan na usypanie skarp - jak dla mnie jest to ok. Sąsiedzi maja nawet więcej podniesione... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 30.06.2015 21:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2015 Ja mam 70 cm i plan na usypanie skarp - jak dla mnie jest to ok. Sąsiedzi maja nawet więcej podniesione... Dzięki za odzew. Czyli ten metr to chyba nie będzie za dużo? Najwyżej też się okopie. Lepiej chyba tak, niż potem wodę pompować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 01.07.2015 08:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2015 Jednak metr to za dużo. Plan jest taki, że zamawiam geodetę i ustala rzeczywiste rzędne działki, które w międzyczasie mogły ulec zmianie, bo tam robili różne prace typu kanalizacja i droga. I wtedy od rzeczywistej, najwyższej rzędnej wyznaczonej w strategicznych punktach domu ustalimy wysokość stanu zero. Nie może być za wysoki, bo nie chcę mieć za dużo schodów do domu. Po to buduję parterówkę, żeby mieć wygodne wejście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
katawoj 01.07.2015 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2015 można z boku zrobić dodatkowo łagodny podjazd zawsze wybieram TO wejście do szkoły idąc po córkę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 01.07.2015 09:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2015 można z boku zrobić dodatkowo łagodny podjazd zawsze wybieram TO wejście do szkoły idąc po córkę Można i pewnie za jakie 30 lat się zrobi Ale też nie chce od razu robić domu jak poradnia geriatryczna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 01.07.2015 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2015 Ale dziś mnie skołowali. Projektant mówił co innego o tym zerowym stanie, geodeta co innego. Pojechałam na działkę i tak to wygląda: http://zmniejszacz.pl/zdjecie/277/2779431_P7010492-Kopia.JPG Mój pomysł jest taki, aby złapać rzędną zera sąsiada i taką samą u nas zapodać, bo działke musze wyrównać do poziomu jego. A na koniec przyszedł znajomy, obejrzał projekt i mówi, że na tarasie to trzeba ze wszystkich stron rolety zamontować, bo bedzie bardzo piździło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 05.07.2015 00:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Lipca 2015 Ze stanem zero wiem już wszystko i sprawa została wyjaśniona. Musimy zachować spadek terenu, ale w granicach rozsądku. Projektant się opierdziela i ciśnienie mi rośnie. W poniedziałek idzie do niego mąż jako dobry glina. Ja wkroczę jako zły, jeśli się okaże, że znowu "internet nie działa". Budowlanych rad ciąg dalszy. Znajomy do męża: niech pan nie bierze tych dziadów (o pewnej ekipie budowlanej), bo pana wydoją. Zwizualizowałam sobie ekipę dojącą męza...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts