amalfi 19.08.2016 07:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2016 Dzięki Czyli mogę się spokojnie skupić na oknach. Dostałam wycenę z jednej firmy. Myslę, że ok. Zastanawiam się tylko, czy wprawiać to duże tarasowe, bo musiałoby stać na podpórkach i boję się, że coś się może przez zimę popsuć. Czy lepiej wprawić te małe, a wyjście na taras zaślepić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 19.08.2016 08:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2016 Wyszło elegancko.... mnie się podoba .... ale wierzę, że jak chciałaś inaczej to Ci nie pasuje .... uwierz, że nikt nawet nie zwróci uwagi, choć wiem, że Ciebie 'boli' u 'nas' dziś okna będą wprawiać .... i nie bij, bo pracuję nad tym coby w końcu wątek na FM był Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 19.08.2016 09:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2016 Wyszło elegancko.... mnie się podoba .... ale wierzę, że jak chciałaś inaczej to Ci nie pasuje .... uwierz, że nikt nawet nie zwróci uwagi, choć wiem, że Ciebie 'boli' u 'nas' dziś okna będą wprawiać .... i nie bij, bo pracuję nad tym coby w końcu wątek na FM był No zobaczymy jak Cie dziecko słucha Najwyżej powiedz, że Ty poprowadzisz. Już się oswajam z tym dachem i coraz bardziej mi się podoba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 19.08.2016 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2016 Dom wygląda bardzo ładnie i elegancko. Dużo zmieni elewacja jeszcze, oczywiście na plus. Popieram jednak aisa222, zawsze nas dręczy jak wiemy, że coś miało być inaczej, nawet jak tego nie widać. Po tysięcznej takiej rzeczy przestaniesz na to zwracać uwagę i będziesz mówić: byle do przodu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 19.08.2016 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2016 ja popieram szanowna przedmówczynię Chyba juz doszłam do tego momentu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 19.08.2016 15:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2016 mnie nadal każdy babol wnerwia tak samo jak na początku, były momenty, że machaliśmy reką, ale za jakiś czas babol zaczął wnerwiać i kolić w oczy. Niestety jestem chorobliwą perfekcjonistką......... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 20.08.2016 07:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Sierpnia 2016 No zobaczymy jak Cie dziecko słucha Najwyżej powiedz, że Ty poprowadzisz. . Już to słyszałam z ust przyszłego zięcia Teraz jak wprawią te okna..... to już dziś ..... to chyba trochę więcej czasu będzie to pogonię do pisania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 24.08.2016 19:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2016 Już to słyszałam z ust przyszłego zięcia Teraz jak wprawią te okna..... to już dziś ..... to chyba trochę więcej czasu będzie to pogonię do pisania Ok. Trzymam za słowo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 24.08.2016 19:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2016 Kolejny etap za nami. Zamówiliśmy okna. Kolor pod dachówkę, czyli winchester. Szczerze mówiąc popularny złoty dąb chyba trochę lepiej pasował, ale winchester bardziej mi się podoba. W sobotę pomiar. Okno tarasowe będzie zamówione, ale wprawione zostanie po wylewkach. Zdecydowaliśmy się na drzwi wejściowe, a właściwie na ich rodzaj, bo też będą wprawiane, a nawet zamawiane wiosną. Teraz wprawimy tymczasowe. Ani drewniane ani metalowe, tylko kompozytowe. Cenowo wychodzą jak drewniane. Podobno nie wymagają zadaszenia i nie wiem, czy to prawda, ale z tego materiału są robione pokrycia rakiet kosmicznych Tu link dla zainteresowanych: http://www.vikking.eu/drzwi-kompozytowe/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 24.08.2016 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2016 No to gratulacje! Dobrze wiem, jaka to ulga, kiedy kolejny detal zostaje "przyklepany". U mnie też okna winchester, chociaz planowałam zupełnie inne ...ale bardzo mi sie spodobały Drzwi kompozytowe - zaraz pobiegłam ogladać na stronie, tak z ciekawości, bo u mnie jutro już wstawiają - stalowe zresztą. Ale o kompozytowych chyba nigdy nie słyszałam; jakie maja ceny? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 24.08.2016 20:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2016 (edytowane) No to gratulacje! Dobrze wiem, jaka to ulga, kiedy kolejny detal zostaje "przyklepany". U mnie też okna winchester, chociaz planowałam zupełnie inne ...ale bardzo mi sie spodobały Drzwi kompozytowe - zaraz pobiegłam ogladać na stronie, tak z ciekawości, bo u mnie jutro już wstawiają - stalowe zresztą. Ale o kompozytowych chyba nigdy nie słyszałam; jakie maja ceny? Ten winchester jest taki "drewniany" i to mi się spodobało. Jak pisałam wyżej, cena w granicach drzwi drewnianych. Obliczyli nam na około 4 tys + w zależności od szybek, grubości i takie tam. Jedne mi się bardzo spodobały, ale nie ma ich na stronie. W dotyku są podobne do drewnianych. Zobaczymy. Jeszcze musze na nie poczekać, ale decyzja podjęta. Tu jeszcze o tych drzwiach http://www.bryldom.pl/pages/oferta/drzwi/vikking.php Edytowane 24 Sierpnia 2016 przez amalfi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gaja2 24.08.2016 21:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2016 No właśnie to samo spodobało mi się w winchesterze a co do drzwi - no fakt, stalowe jednak sporo tańsze... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 24.08.2016 21:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2016 kompozytowe ma Elfir i nie jest z nich zadowolona, podobnie zimne jak stal, jedyna różnica, że nie nagrzewają sie tak jak stal. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 24.08.2016 21:04 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2016 No właśnie to samo spodobało mi się w winchesterze a co do drzwi - no fakt, stalowe jednak sporo tańsze... To prawda. Myslę, że będziesz zadowolona. Na początku też stalowe planowaliśmy, ale po zobaczeniu tych, zmieniliśmy zdanie. Drzwi są konikiem męża, bo nie mieliśmy do nich jakoś szczęścia, no i nasze nie będą specjalnie osłonięte, więc niech już będą takie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 24.08.2016 21:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2016 kompozytowe ma Elfir i nie jest z nich zadowolona, podobnie zimne jak stal, jedyna różnica, że nie nagrzewają sie tak jak stal. Zawsze są jakieś za i przeciw. Ja teraz mam drogie drewniane i też nie jestem zadowolona. Pisałam gdzieś o tym. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 25.08.2016 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2016 W zeszłym tygodniu przerabiałam temat drzwi (nie pamiętam u kogo na wątku o tym pisałyśmy) i po przeczytaniu różnych opinii jedno wiem: nie kupię kompozytowych, nie od Vikkinga. Tutaj Elfir opisuje swoje drzwi, generalnie kolejne wypowiedzi są coraz ciekawsze: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?160357-DRZWI-ZEWN%C4%98TRZNE-KOMPOZYTOWE-z-w%C5%82%C3%B3kna-kompozytowego-opinie-uwagi-zdj%C4%99cia&p=6355631&viewfull=1#post6355631Tutaj też warto poczytać: http://forum.gazeta.pl/forum/w,25,111192311,111192311,Co_sadzicie_o_dzwiach_zewnetrznych_kompozytowch.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 25.08.2016 19:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Sierpnia 2016 W zeszłym tygodniu przerabiałam temat drzwi (nie pamiętam u kogo na wątku o tym pisałyśmy) i po przeczytaniu różnych opinii jedno wiem: nie kupię kompozytowych, nie od Vikkinga. Tutaj Elfir opisuje swoje drzwi, generalnie kolejne wypowiedzi są coraz ciekawsze: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?160357-DRZWI-ZEWN%C4%98TRZNE-KOMPOZYTOWE-z-w%C5%82%C3%B3kna-kompozytowego-opinie-uwagi-zdj%C4%99cia&p=6355631&viewfull=1#post6355631 Tutaj też warto poczytać: http://forum.gazeta.pl/forum/w,25,111192311,111192311,Co_sadzicie_o_dzwiach_zewnetrznych_kompozytowch.html Dzięki. Poczytam. Dobrze, że jeszcze nie zamawiałam. Nigdzie nie spotkałam opinii, a na muratorze nie szukałam. Czyli chyba nie ma idealnych drzwi. Wczoraj w salonie była jakaś kobieta, która mówiła, że jej drewniane, dobrej firmy nagle się powyginały i zaczęła z nich się lać jakaś żywica. U mojej koleżanki metalowe na deszczu zaczęły się nagle odbarwiać i mają takie prawie białe plamy. Normalnie zgłupieć można. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 26.08.2016 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2016 Ja mam tanie drewniane i są spoko. Trochę pracują, ale nie aż tak żeby wygięcia były widoczne, nic się z nich nie sączy, nie odbarwiają się. Największą wadą jest to, że są miękkie i trzeba uważać, ale to już właściwość sosny. Masz rację, nie ma idealnych drzwi. A ja, głupia, taka zła kiedyś na te swoje byłam, dopiero jak poczytałam opinie o innych, to mi przeszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 26.08.2016 18:10 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Sierpnia 2016 Ja mam tanie drewniane i są spoko. Trochę pracują, ale nie aż tak żeby wygięcia były widoczne, nic się z nich nie sączy, nie odbarwiają się. Największą wadą jest to, że są miękkie i trzeba uważać, ale to już właściwość sosny. Masz rację, nie ma idealnych drzwi. A ja, głupia, taka zła kiedyś na te swoje byłam, dopiero jak poczytałam opinie o innych, to mi przeszło Do tego jeszcze mi się wydawało, że mam już okna zamówione. Mąż dzisiaj znalazł w innej firmie w tej samej cenie z lepszymi współczynnikami. Odwołał pomiar. Czuję, że jak się będę wprowadzała, to będę siwa jak gołąb. A to dopiero początek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 27.08.2016 16:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Sierpnia 2016 Ku pamieci. Gumitaras. Widziałam dzisiaj w Tv i bardzo mi się spodobał. Może, jeśli nie jako cały taras to jako podest, albo kawałek podłogi gdzieś w ogródku? https://gumitaras.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts