Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Indywidualna parterówka (może się uda)

Recommended Posts

Dzięki :)

Czyli mogę się spokojnie skupić na oknach. ;)

Dostałam wycenę z jednej firmy. Myslę, że ok. Zastanawiam się tylko, czy wprawiać to duże tarasowe, bo musiałoby stać na podpórkach i boję się, że coś się może przez zimę popsuć. Czy lepiej wprawić te małe, a wyjście na taras zaślepić.

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Wyszło elegancko.... mnie się podoba :D .... ale wierzę, że jak chciałaś inaczej to Ci nie pasuje .... uwierz, że nikt nawet nie zwróci uwagi, choć wiem, że Ciebie 'boli'

u 'nas' dziś okna będą wprawiać :D .... i nie bij, bo pracuję nad tym coby w końcu wątek na FM był

No zobaczymy jak Cie dziecko słucha :p Najwyżej powiedz, że Ty poprowadzisz. ;)

Już się oswajam z tym dachem i coraz bardziej mi się podoba.

Dom wygląda bardzo ładnie i elegancko. Dużo zmieni elewacja jeszcze, oczywiście na plus.

Popieram jednak aisa222, zawsze nas dręczy jak wiemy, że coś miało być inaczej, nawet jak tego nie widać. Po tysięcznej takiej rzeczy przestaniesz na to zwracać uwagę i będziesz mówić: byle do przodu :lol2:

Kolejny etap za nami. Zamówiliśmy okna. Kolor pod dachówkę, czyli winchester. Szczerze mówiąc popularny złoty dąb chyba trochę lepiej pasował, ale winchester bardziej mi się podoba. W sobotę pomiar. Okno tarasowe będzie zamówione, ale wprawione zostanie po wylewkach.

Zdecydowaliśmy się na drzwi wejściowe, a właściwie na ich rodzaj, bo też będą wprawiane, a nawet zamawiane wiosną. Teraz wprawimy tymczasowe.

Ani drewniane ani metalowe, tylko kompozytowe. Cenowo wychodzą jak drewniane. Podobno nie wymagają zadaszenia i nie wiem, czy to prawda, ale z tego materiału są robione pokrycia rakiet kosmicznych :D

Tu link dla zainteresowanych:

http://www.vikking.eu/drzwi-kompozytowe/

No to gratulacje! Dobrze wiem, jaka to ulga, kiedy kolejny detal zostaje "przyklepany". U mnie też okna winchester, chociaz planowałam zupełnie inne ...ale bardzo mi sie spodobały :)

Drzwi kompozytowe - zaraz pobiegłam ogladać na stronie, tak z ciekawości, bo u mnie jutro już wstawiają - stalowe zresztą. Ale o kompozytowych chyba nigdy nie słyszałam; jakie maja ceny?

No to gratulacje! Dobrze wiem, jaka to ulga, kiedy kolejny detal zostaje "przyklepany". U mnie też okna winchester, chociaz planowałam zupełnie inne ...ale bardzo mi sie spodobały :)

Drzwi kompozytowe - zaraz pobiegłam ogladać na stronie, tak z ciekawości, bo u mnie jutro już wstawiają - stalowe zresztą. Ale o kompozytowych chyba nigdy nie słyszałam; jakie maja ceny?

Ten winchester jest taki "drewniany" i to mi się spodobało.

Jak pisałam wyżej, cena w granicach drzwi drewnianych. Obliczyli nam na około 4 tys + w zależności od szybek, grubości i takie tam. Jedne mi się bardzo spodobały, ale nie ma ich na stronie. W dotyku są podobne do drewnianych. Zobaczymy. Jeszcze musze na nie poczekać, ale decyzja podjęta.

Tu jeszcze o tych drzwiach

http://www.bryldom.pl/pages/oferta/drzwi/vikking.php

Edytowane przez amalfi

No właśnie to samo spodobało mi się w winchesterze :)

a co do drzwi - no fakt, stalowe jednak sporo tańsze...

To prawda. Myslę, że będziesz zadowolona. Na początku też stalowe planowaliśmy, ale po zobaczeniu tych, zmieniliśmy zdanie. Drzwi są konikiem męża, bo nie mieliśmy do nich jakoś szczęścia, no i nasze nie będą specjalnie osłonięte, więc niech już będą takie.

W zeszłym tygodniu przerabiałam temat drzwi (nie pamiętam u kogo na wątku o tym pisałyśmy) i po przeczytaniu różnych opinii jedno wiem: nie kupię kompozytowych, nie od Vikkinga.

Tutaj Elfir opisuje swoje drzwi, generalnie kolejne wypowiedzi są coraz ciekawsze: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?160357-DRZWI-ZEWN%C4%98TRZNE-KOMPOZYTOWE-z-w%C5%82%C3%B3kna-kompozytowego-opinie-uwagi-zdj%C4%99cia&p=6355631&viewfull=1#post6355631

Tutaj też warto poczytać: http://forum.gazeta.pl/forum/w,25,111192311,111192311,Co_sadzicie_o_dzwiach_zewnetrznych_kompozytowch.html

W zeszłym tygodniu przerabiałam temat drzwi (nie pamiętam u kogo na wątku o tym pisałyśmy) i po przeczytaniu różnych opinii jedno wiem: nie kupię kompozytowych, nie od Vikkinga.

Tutaj Elfir opisuje swoje drzwi, generalnie kolejne wypowiedzi są coraz ciekawsze: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?160357-DRZWI-ZEWN%C4%98TRZNE-KOMPOZYTOWE-z-w%C5%82%C3%B3kna-kompozytowego-opinie-uwagi-zdj%C4%99cia&p=6355631&viewfull=1#post6355631

Tutaj też warto poczytać: http://forum.gazeta.pl/forum/w,25,111192311,111192311,Co_sadzicie_o_dzwiach_zewnetrznych_kompozytowch.html

Dzięki. Poczytam. Dobrze, że jeszcze nie zamawiałam. Nigdzie nie spotkałam opinii, a na muratorze nie szukałam. Czyli chyba nie ma idealnych drzwi. Wczoraj w salonie była jakaś kobieta, która mówiła, że jej drewniane, dobrej firmy nagle się powyginały i zaczęła z nich się lać jakaś żywica. U mojej koleżanki metalowe na deszczu zaczęły się nagle odbarwiać i mają takie prawie białe plamy. Normalnie zgłupieć można.

Ja mam tanie drewniane i są spoko. Trochę pracują, ale nie aż tak żeby wygięcia były widoczne, nic się z nich nie sączy, nie odbarwiają się.

Największą wadą jest to, że są miękkie i trzeba uważać, ale to już właściwość sosny.

Masz rację, nie ma idealnych drzwi. A ja, głupia, taka zła kiedyś na te swoje byłam, dopiero jak poczytałam opinie o innych, to mi przeszło ;)

Ja mam tanie drewniane i są spoko. Trochę pracują, ale nie aż tak żeby wygięcia były widoczne, nic się z nich nie sączy, nie odbarwiają się.

Największą wadą jest to, że są miękkie i trzeba uważać, ale to już właściwość sosny.

Masz rację, nie ma idealnych drzwi. A ja, głupia, taka zła kiedyś na te swoje byłam, dopiero jak poczytałam opinie o innych, to mi przeszło ;)

Do tego jeszcze mi się wydawało, że mam już okna zamówione. Mąż dzisiaj znalazł w innej firmie w tej samej cenie z lepszymi współczynnikami. Odwołał pomiar. Czuję, że jak się będę wprowadzała, to będę siwa jak gołąb. A to dopiero początek. :o