Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Indywidualna parterówka (może się uda)

Recommended Posts

też mam na oku :) na balkonie bym sobie położyła w jodełkę :D tylko muszę sobie idealnie policzyć i sama docinać po skosie, bo jodełkę chce taką prawdziwą :wiggle: coś mi sie wydaje, że to nie jedyna firma która takie coś robi, ta sie po prostu dobrze promuję. Pani Gadżet układała je, i Dorota wykorzystywała je w jakimś swoim programie....

• Odpowiedzi 1,1k
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

też mam na oku :) na balkonie bym sobie położyła w jodełkę :D tylko muszę sobie idealnie policzyć i sama docinać po skosie, bo jodełkę chce taką prawdziwą :wiggle: coś mi sie wydaje, że to nie jedyna firma która takie coś robi, ta sie po prostu dobrze promuję. Pani Gadżet układała je, i Dorota wykorzystywała je w jakimś swoim programie....

Właśnie Dorotę dziś widziałam. Ja wygooglowałam i ta firma wyskoczyła.

Teraz to i tak trochę bałaganu jest. Dziś robią podłączenie do kanalizy, to trochę pokopią. No i dach wreszcie dokończony.

A ja mam kolejny problem, bo nagle mnie olśniło. Jak macie rozwiązane połączenie WM i okapu nad kuchenką/płytą?

Okap będzie do komina grawitacyjnego podlaczony, jeżeli w ogóle bo okapu nie mam od 2 lat, nie brakuje mi go w sumie. Albo będzie filtr węglowy i wsio. Pod zadnym pozorem nie można puszczać okapu do ręku bo zasyfisz go tłuszczem

Że się nie łączy w sensie podłącza to wiem. Ale czy daje radę bez okapu? My dość dużo gotujemy i obecnie bez okapu sobie nie wyobrażam, (ale i WM nie mam). Co z tłuszczem? Nie zasyfi się WM? I czy jest róznica w uzytkowaniu gazu i indukcji w związku z powyższym?

Jakieś wątki na ten temat czytałam, ale chciałam znać opinię użytkowników.

Edytowane przez amalfi

Ja mam gazowke nie zauważyłam większego syfu w kuchni ale też gotuje oszczędnie... jak chcesz okap musisz wyprowadzić do niego rurę jak u Artura... chociaż sam wkład węglowy pewnie da radę. Przy gazie są tłuste opary że spalania gazu, przy indukcji tego nie ma,są tylko opary z garow

Że się nie łączy w sensie podłącza to wiem. Ale czy daje radę bez okapu? My dość dużo gotujemy i obecnie bez okapu sobie nie wyobrażam, (ale i WM nie mam). Co z tłuszczem? Nie zasyfi się WM? I czy jest róznica w uzytkowaniu gazu i indukcji w związku z powyższym?

Jakieś wątki na ten temat czytałam, ale chciałam znać opinię użytkowników.

pomiędzy gazem a indukcją jest olbrzymia różnica, produktem spalania gazu jest taki gęsty tłusty "opar" który osiada na szafkach i płytkach.. doskonale w Kielcach mieliśmy to uwidocznione - bo mieliśmy płytę gazowo-indukcyjną - jak była używana tylko indukcja to płytki czyste.. jak czasem gotowało się więcej to było to od razu widać na płytkach.. teraz od wprowadzenia tylko indukcja i jak pisałem wcześniej - żona nawet pochłaniacza nie chciała.. do anemostatu niedawno zaglądałem i czysty w środku, tłuszczu nie stwierdzono..

No i tak się zakleszczyłam na gazowej, a skończy się pewnie na indukcji. Ciekawe ile jeszcze niby podjętych decyzji zweryfikuje rzeczywistość.

no bo tak to bywa.. nawt jakbyśmy mieli gaz z sieci to w życiu byśmy nie gotowali na gazie.. dobrze że jest taki wynalazek jak internet bo czasem jak piszesz - coś się zafixuje i potem nagle olśnienie że można inaczej..