PusiaKssawery 13.09.2016 17:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2016 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 13.09.2016 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2016 A gaz pod szkłem? Sama wzielabym gdyby nie sterowanie elektroniczne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 13.09.2016 17:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2016 Uuuu, jak miło. Szukałam tej zarąbistej kuchenki, ale już jej nie produkują. Firma już nie istnieje. Nawet lodówkę do niej miałam dobraną. Taką czerwoną retro. A gaz pod szkłem? Sama wzielabym gdyby nie sterowanie elektroniczne. A w czym to sterowanie przeszkadza? Ogólnie to muszę zrobić listę za i przeciw. Indukcji nie lubię, dla mnie to takie pitolenie, a nie gotowanie. Gaz lubię, ale się syfi i muszę robić specjalne przyłącze. Koniec listy. Potrzebuję kilku dni na zastanowienie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 13.09.2016 18:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2016 No to myśl, nikt za Ciebie wyboru nie dokona Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_artur_ 13.09.2016 18:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2016 w sensie czemu "pitolenie a nie gotowanie"? bo nie ogarniam tej logiki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 13.09.2016 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2016 a bo ja lubię gałeczkami a nie klikać, nie lubię dotykowców... ale to ja... indukcje takie mają właśnie sterowanie i ten gaz na szkle też tak ma.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 13.09.2016 18:27 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2016 (edytowane) w sensie czemu "pitolenie a nie gotowanie"? bo nie ogarniam tej logiki Bo ja jak Emila lubię gałki. Lubię też ciepło ognia żywego, przykręcać, słyszeć jak się zapala i takie tam. Jak każdy mam swoje zboczenia. Nie twierdzę, że inne wybory są złe, bo jeśli komuś pasują, to znaczy, że DLA NIEGO są dobre. Ja jakoś lubię gazowe płyty. U córki jest płyta indukcyjna, którą ona jest zachwycona, a ja nie. Edytowane 13 Września 2016 przez amalfi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 13.09.2016 18:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2016 Znalazłam kuchenkę, która mi się podoba, ale cena powaliła. Eeeee, doła dostałam. http://smeg-store.pl/a1p-9/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 13.09.2016 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2016 Ładna kuchenke Mari znalazła za 4-6tys... tylko że stalowa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 13.09.2016 19:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2016 Ładna kuchenke Mari znalazła za 4-6tys... tylko że stalowa Takie stalowe nawet ostatnio były w Media, ale mnie do niczego nie pasują. Już się zastanawiałam nad płytą gazową i piekarnikiem pod płytą. Teraz znowu ta indukcja się pojawiła. Dobrze, że to daleko, ale za chwilę trzeba będzie decydować, jakie przyłącza, gdzie gniazdka..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 13.09.2016 19:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2016 Lodówki mi się te podobają: http://www.gorenje.com/retro/pl/produkty Nie wiem, czy dobre, nie znalazłam opinii. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 14.09.2016 08:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2016 Ja po 6 latach kuchni bez okapu czy pochłaniacza stwierdzam, że w nowym domu COŚ musi być. Bo mi się para z garów wszędzie panoszy, a tak to by leciała prosto do góry. Pusiu, a z takiego pochłaniacza to gdzie powietrze leci po przejściu przez filtr? Nie musi mieć wyjścia na zewnątrz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 14.09.2016 08:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2016 (edytowane) Pusiu, a z takiego pochłaniacza to gdzie powietrze leci po przejściu przez filtr? Nie musi mieć wyjścia na zewnątrz? Pochłaniacz nie musi mieć wyjścia. Pochłania parę z gotowania, która po przejściu przez filtry - 2 rodzaje (przynajmniej u mnie są dwa) jest jakby "oczyszczona" z tłuszczu i innych wytworów gotowania. W takiej formie już normalnie jest wyciągana przez WM nie szkodząc jej. Nasz jest taki: https://redmarkt.pl/okapy/Okap-vdb-db9-automatik-90-cm.html?utm_source=google&utm_medium=pricewars2&utm_campaign=Okap-vdb-db9-automatik-90-cm&gclid=CLS-l9a6js8CFQdAGwodJrwBbA może działać jako okap albo jako pochłaniacz. Edytowane 14 Września 2016 przez Pusia&Kssawery Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 14.09.2016 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2016 My też teraz mamy zwykły pochłaniacz z filtrami i wystarcza nawet przy gotowaniu mojej babci Jakiś zwykły, tani, ale za to jest głośny i nie lubię go uruchamiać. Ja też jestem zwolennikiem gazu, jedyne czego się boję/nie lubię to właśnie ten osad. Dla czystej kuchni może warto byłoby zmienić przekonania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 14.09.2016 09:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2016 Mąż dziś telefonicznie rozmawiał z wykonawcą WM. Powiedział on, że są dwie szkoły: pierwsza to okap z wyprowadzeniem na zewnątrz. Jak nie chodzi za często to wcale nie zaburza pracy WM. A druga jak u Pusi, czyli z pochłaniaczem. Sam w domu ma z pochłaniaczem, ale twierdzi, że zakładał ludziom okapy z dziurą na zewnątrz domu przy WM. I bądź tu człowieku mądry. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 14.09.2016 09:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2016 I bądź tu człowieku mądry. No wiesz ... po to nie robiłam komina żeby teraz jakiś idiot wywalił mi dziurę na okap Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 14.09.2016 09:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2016 Właśnie się waham, co wybrać, dziurę czy brak dziury. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 14.09.2016 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2016 Jak macie WM to zawsze i zdecydowanie brak dziury! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 14.09.2016 09:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2016 No właśnie na razie będzie WG, stąd mój dylemat. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 14.09.2016 20:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Września 2016 No właśnie na razie będzie WG, stąd mój dylemat.przy wentylacji grawitacyjnej nie masz problemu - podłączasz okap do komina... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts