mother_nature 07.03.2017 07:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2017 Nie kojarzy mi się dobrze zestawienie kot i ruchliwa ulica Moim zdaniem dobrze, że się boi, może mu to życie ocalić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 07.03.2017 19:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Marca 2017 Dzisiaj znowu wyszedł na smyczce na chwilę. Tak go wyprowadzam, gdyby kiedyś uciekł nie daj Boże, to żeby miał rozeznanie jak świat poza domem wygląda. Boi się bardzo. Zaraz wrócił tak przy scianie z podkulonym ogonkiem. Coś mi się wydaje, że wychodzenie kotka bedzie zawieszone do nowego domu, gdzie nie ma ruchliwej ulicy ani stada kotów, których też się boję, bo nie wiem jak zareagują na tego mojego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boratom 08.03.2017 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2017 Koty są ciekawskie, odważne i ostrożne... Kiedyś mieliśmy takiego wariata, albo inaczej - kiedyś miał nas taki jeden szalony kot, co niczego się nie bał... robił co mu się rzewnie podobało, przychodził kiedy chciał... latem kładł się w cieniu budy Brutusa (duuuży pies teścia), w zimie wszedł do naszego domu, wyrzucił naszego psa z legowiska i zajął jego miejsce... Szalonego kota już od roku nie ma, pojawiły się za to 3 inne koty, równie urocze ... a któregoś dnia chrześniak pokazał mi film: https://youtu.be/X9lpKV4s6lc A pękniętą ścianę jak będziecie naprawiać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 08.03.2017 20:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Marca 2017 (edytowane) Koty są ciekawskie, odważne i ostrożne... Kiedyś mieliśmy takiego wariata, albo inaczej - kiedyś miał nas taki jeden szalony kot, co niczego się nie bał... robił co mu się rzewnie podobało, przychodził kiedy chciał... latem kładł się w cieniu budy Brutusa (duuuży pies teścia), w zimie wszedł do naszego domu, wyrzucił naszego psa z legowiska i zajął jego miejsce... Szalonego kota już od roku nie ma, pojawiły się za to 3 inne koty, równie urocze ... a któregoś dnia chrześniak pokazał mi film: https://youtu.be/X9lpKV4s6lc A pękniętą ścianę jak będziecie naprawiać? To przybywa Ci inwentarza Koty są niesamowite Mój jest bardzo ciekawski. Musi uczestniczyć we wszystkim. Pewnie jakby musiał, na zewnątrz jakoś dałby radę. To chyba ja głównie się boję. No i dużo kotów ginie pod kołami, a u nas ta ulica za płotem. Jutro chyba jade do weta to pogadam co i jak. Ściankę naprawiamy. Mniejsza szansa, że tynk będzie pękał w tym miejscu. Myślę, że jak zrobimy strop, to trochę tę ściankę ustabilizuje i już nie będzie pękała. No i budynek, mam nadzieję, osiadł ostatecznie. Własnie zauważyłam, że kotek oglądał ten filmik zza mojego ramienia stojąc na komodzie Edytowane 8 Marca 2017 przez amalfi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boratom 09.03.2017 09:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2017 Ano przybywa... mam sąsiadkę niewydarzoną pijaczkę - małe, śliczne, puchate kuleczki znosi do domu, a potem nie dba nie mam serca, żeby ich nie dokarmiać przez zimę... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 09.03.2017 21:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Marca 2017 Po pijaku ma dobre serce, ale potem wódka ważniejsza Byłam dziś u weta. Kotek zdrowy, został zaszczepiony, za 3 tygodnie sterylka. Na razie mam zakaz wychodzenia na dwór z kotkiem, aby nie poczuł zewu natury przed sterylką. Jest szansa, że potem nie będzie chciał wychodzić zbyt daleko od domu. Dziś załatwiony kolejny etap w sprawach budowlanych. Zamówiliśmy drzwi i bramę garażową. Do okien w kolorze winchester najbardziej zbliżone, a właściwie identyczne są drzwi firmy KMT i brama Wiśniowski. Pani proponowała wprawdzie drzwi innej, jej zdaniem lepszej firmy, ale kolor był zupełnie inny niż okna. Nie wiem, czy dobrze zrobiliśmy, że wzieliśmy te KMT, ale nie chciałam, aby się różniły od okien. Jutro pomiar. Kładzie się podłogówka. Postaram się przy okazji pomiaru zrobic jakieś fotki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 10.03.2017 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2017 Po pijaku ma dobre serce, ale potem wódka ważniejsza Byłam dziś u weta. Kotek zdrowy, został zaszczepiony, za 3 tygodnie sterylka. Na razie mam zakaz wychodzenia na dwór z kotkiem, aby nie poczuł zewu natury przed sterylką. Jest szansa, że potem nie będzie chciał wychodzić zbyt daleko od domu. Właśnie miałam pytać o sterylkę. Nawet jak będzie chodził daleko od domu (jeśli zdecydujesz się go wypuszczać), to nie będzie brał udziału w morderczych walkach opętanych testosteronem kocurów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 10.03.2017 14:06 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2017 Właśnie miałam pytać o sterylkę. Nawet jak będzie chodził daleko od domu (jeśli zdecydujesz się go wypuszczać), to nie będzie brał udziału w morderczych walkach opętanych testosteronem kocurów. A Mały Cholera wychodzi, czy siedzi w domu? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boratom 10.03.2017 14:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2017 Kiedyś byłyśmy w gościach u pani hodującej psy i koty, na ogrodzeniu z siatki miała założony pastuch elektryczny... nie wiem na ile skuteczne to jej zabezpieczenie, ale jej rasowe kocury biegały po podwórku samopas... Co do drzwi i bramy garażowej - fajnie jeśli okleina będzie się równo starzała... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 10.03.2017 16:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2017 A Mały Cholera wychodzi, czy siedzi w domu? W domu. Moje koty są niewychodzące. Wszystkie wychodzące zginęły tragicznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 10.03.2017 21:15 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2017 W domu. Moje koty są niewychodzące. Wszystkie wychodzące zginęły tragicznie Jak to zrobić, bo u nas zawsze od wiosny taras jest przedłużeniem domu i jakoś nie umiemy sobie wyobrazić, że siedzimy ze szczelnie zamknietymi drzwiami kiedy na zewnątrz wiosna albo lato. Więzić kociołka w jakimś pokoju, kiedy on przyzwyczajony grasować po całym domu? Normalnie nie wiem już co robić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 10.03.2017 21:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2017 Kiedyś byłyśmy w gościach u pani hodującej psy i koty, na ogrodzeniu z siatki miała założony pastuch elektryczny... nie wiem na ile skuteczne to jej zabezpieczenie, ale jej rasowe kocury biegały po podwórku samopas... Co do drzwi i bramy garażowej - fajnie jeśli okleina będzie się równo starzała... Obecny dom będzie sprzedany, więc inwestować w ogrodzenia nie będę. W nowym jakiś płot będzie, ale elektryczny pastuch dla jednego kota to chyba przesada. Może jaka woliera? Zobaczymy jak się ta "stolarka" będzie prezentowała. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boratom 11.03.2017 09:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2017 Może jaka woliera? . Nie wiem czy wytrzymasz z kotem w wolierze Kiedy coś robiłam w ogrodzie to szaleniec zawsze gdzieś tam bliżej lub dalej był... kręcił się pod nogami podczas wieszania prania... kulał na rabatach podczas pielenia... chował pod leżakiem w czasie południowej kawusi... zalegał w cieniu krzaczków jakichś... znikał kiedy szwagierki dzieciaki zaczynały w basenie szaleć - to nie były odpowiednie dla niego zabawy... lubiłam to jego towarzystwo w ogrodzie.... Na pewno znajdziecie sposób na wspólne przebywanie w ogrodzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 11.03.2017 23:00 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Marca 2017 Nie wiem czy wytrzymasz z kotem w wolierze Kiedy coś robiłam w ogrodzie to szaleniec zawsze gdzieś tam bliżej lub dalej był... kręcił się pod nogami podczas wieszania prania... kulał na rabatach podczas pielenia... chował pod leżakiem w czasie południowej kawusi... zalegał w cieniu krzaczków jakichś... znikał kiedy szwagierki dzieciaki zaczynały w basenie szaleć - to nie były odpowiednie dla niego zabawy... lubiłam to jego towarzystwo w ogrodzie.... Na pewno znajdziecie sposób na wspólne przebywanie w ogrodzie Coś muszę wymyślić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 13.03.2017 06:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2017 Coś muszę wymyślić. I pewnie wymyślisz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mother_nature 13.03.2017 07:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2017 Z moim będzie taki sam problem, ale trudno, najwyżej będzie zamykany, dopóki ogrodzenie nie powstanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 13.03.2017 20:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2017 Z moim będzie taki sam problem, ale trudno, najwyżej będzie zamykany, dopóki ogrodzenie nie powstanie. To musi być jakieś szczelne i wysokie ogrodzenie. I trzeba kilka małych dziurek zrobić gdyby jakoś się wydostał, a potem był goniony przez jakiegoś psa na przykład. Aby mógł uciec. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 13.03.2017 21:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Marca 2017 Mam pytanie. Ma ktoś białe listwy przysufitowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
PusiaKssawery 14.03.2017 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 Mam pytanie. Ma ktoś białe listwy przysufitowe? Mały Biały Domek?? Makowa Panienka?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 14.03.2017 11:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2017 vesi ma listwy gipsowe i styro Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts