_artur_ 09.09.2015 07:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2015 A to nie wiedziałam, że tak można, czyli docelowy na słupie. Jutro mąż jedzie do prądziarni, to wyjaśni co i jak. ja mam docelowy na słupie - jak najbardziej można - i upieraj się przy ty, bo kabel ziemny położycie (nie musi być napowietrzny) i nie będzie paskudnej skrzynki na domu.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 09.09.2015 07:57 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2015 ja mam docelowy na słupie - jak najbardziej można - i upieraj się przy ty, bo kabel ziemny położycie (nie musi być napowietrzny) i nie będzie paskudnej skrzynki na domu.. Muszę męża nastawić, bo takie sprawy on załatwia, bo bardziej czasowy. Są momenty, że mi się odechciewa tego domu, ale jak pomyślę, że wszystko będzie nowe, to zmieniam znowu zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Iwona i Mariusz 09.09.2015 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2015 Są momenty, że mi się odechciewa tego domu, ale jak pomyślę, że wszystko będzie nowe, to zmieniam znowu zdanie. Te stany zniechęcenia są normalne, chyba wszyscy przez to przechodzą. Uszy do góry, pomyśl Kochana o finalnym efekcie. Podglądam i trzymam kciuki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 09.09.2015 11:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Września 2015 Te stany zniechęcenia są normalne, chyba wszyscy przez to przechodzą. Uszy do góry, pomyśl Kochana o finalnym efekcie. Podglądam i trzymam kciuki. Dziękuję za słowa otuchy. Oby było co podglądać do zimy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aisa222 11.09.2015 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2015 tez czekam z niecierpliwością Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mari180790 11.09.2015 17:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2015 Witam Kielczankę... Będę podglądać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 11.09.2015 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2015 tez czekam z niecierpliwością Aisa, w tym roku same fundamenty, więc szału nie będzie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 11.09.2015 19:30 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2015 Witam Kielczankę... Będę podglądać A witam. Jak miło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 11.09.2015 20:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2015 Mając obecnie dom z płaskim dachem, nie miałam pojęcia o tym, jakim problemem jest wybór koloru dachówki. Ponieważ, jak się okazało, kolor dachu jest dla mnie sprawą bardzo istotną, wszędzie, gdzie jadę, oglądam dachy. Wcześniej zamieszczałam kolor naturalnej czerwieni, ale po osobistej weryfikacji tej dachówki okazało się, że nie o taki mi chodzi. Mnie chodzi o taki bardziej pomarańczowy niż czerwony. I patrzę na te dachy i nie mogę takiego wyhaczyć. Wydaje mi się, że kiedyś będąc na weselu, widziałam taki dach w budynku domu weselnego. Musze tam podjechać i sprawdzić, czy to p[rawda, czy tak mi się tylko wydaje. Mąż też twierdzi, że jest dom z takim dachem jak jedzie do rodziców. W niedzielę jedziem,y do teściów, to zobaczę. Wydawało mi się, że takie dachy są w Sandomierzu (w "Ojcu Mateuszu" widziałam ) i gotowa jestem tam pojechać zweryfikować. Normalnie odbiło mi na punkcie tej dachówki. Kurcze, nie chce czerwonego ani czarnego, czy grafitowego. Chcę sraczkowaty. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 11.09.2015 20:08 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2015 (edytowane) https://encrypted-tbn3.gstatic.com/images?q=tbn:ANd9GcRQiqNO3PizA5AqSnSCK_iD-EqUt8-aXlkj0vRK39mw4KrGLjHo Coś w ten deseń, ale bardziej pomarańczowa. Już myślałam o takich cieniowanych, bo wtedy jest większa szansa doboru. Edytowane 11 Września 2015 przez amalfi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 11.09.2015 21:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2015 cześć, znalazłam trochę zależy od rodzaju, angoba jest ciemniejsza ale trwalsza, niezależnie od koloru podstawowego zawsze możesz sobie zamówić oblewaną, przypuszczam, że robią już kolory RAL :p co do płyty gazowej nie kupuj w necie. Ja popełniłam ten błąd i czuję dyskomfort. Płytę mam sliczną, bardzo ją lubię, ale postawić na niej patelnię 28 cm i trochę większy garnek graniczy z cudem. Teraz to bym poszła pomacać, wzięła z półki garnki i poustawiała. Bo niby rozmiar duży, niby na oko OK a garnki nie wchodzą A w ogóle to czekam, kiedy się moja zepsuje i kupię sobie płytę "gaz pod szkłem", widziałam i zachorowałam, jakaś polska firma to robi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 11.09.2015 21:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2015 http://genfoto.org/images/micpol0256/zestawkolorw.jpg my mamy zwyklą rosso. pomarańczowo- rózówo jasniejszą niz nasze krajowe dachówki w tym kolorze szukałam jaka masz elewacje, ale nie znalazłam, tylko rzuty. płyte można sobie pomacać, ale nie zawsze są w sklepach. Tej gazu pod szkłem na bank nie będzie nigdzie. Też na nią choruję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 11.09.2015 22:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2015 Witaj Ewa w mym wątku. Dachówki piękne. Przez zimę muszę się zdecydować i zamówić wiele rzeczy, bo podobno zimą taniej. Boże, jaki gaz pod szkłem? Ja to jestem do tyłu z nowościami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 11.09.2015 22:07 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2015 To coś takiego? http://solgaz.eu/plyty-gazowe/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 11.09.2015 22:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2015 Tak to te płyty ale widziałam też od innego producenta, albo coś mi sie wydawało... a dachówki tu http://cottopossagno.pl/ są też inne wzory. Ja sobie wymarzyłam te mnich-mniszka jestem nimi zachwycona. bardzo porządne, ciężkie, z grubej ceramiki, dachówka wytrzymała upadek na beton ze znacznej wysokości. zupełnie inna klasa niż te niemieckie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 11.09.2015 22:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2015 Tak to te płyty ale widziałam też od innego producenta, albo coś mi sie wydawało... a dachówki tu http://cottopossagno.pl/ są też inne wzory. Ja sobie wymarzyłam te mnich-mniszka jestem nimi zachwycona. bardzo porządne, ciężkie, z grubej ceramiki, dachówka wytrzymała upadek na beton ze znacznej wysokości. zupełnie inna klasa niż te niemieckie Nie mogę się rozeznać na tej stronie. O których mówisz? A jak cenowo? Orientowałaś się, czy duża różnica od przeciętnej? Bo mój mąż ostatnio ma jakieś dziwne teorie i upatrzył dachówki u jakiegoś Pana Mariana czy Zdzicha w sklepie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emila3000 11.09.2015 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2015 cena wyższa o tych zwykłych, które przecież można kupić za cenę blachy nie robiłam innych wycen, bo mnie nie interesowały coppo - to tradycyjna mnich mniszka my mamy unicoppo - czyli nowoczesna wersja - łatwa w montażu i tańsza od coppo. Wizualnie taka samo wygląda. różnice można dostrzec jak sie jej przyjrzy z bliska i wie na co patrzeć na stronie możesz sprawdzić adres przedstawicieli. może będą gdzieś w okolicy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 11.09.2015 23:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Września 2015 (edytowane) Oczywiście w świętokrzyskim nie ma. Ale bywam w Lublinie, to podjadę do Świdnika i pomacam osobiście. W sumie to teraz widzę, że dobrze, że nie budujemy teraz na łapu capu, bo mam czas na zastanowienie. A tak zawsze było z remontami, że już, natychmiast, a potem żałowałam.Co do ceny, to nie jest bez znaczenia, bo dom musi stanąć w stanie surowym przed sprzedażą obecnego, więc trzeba zobaczyć jak się wyrobimy. Edytowane 11 Września 2015 przez amalfi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
EZS 12.09.2015 21:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2015 mnich/mniszka ogólnie wychodzi drożej, bo są duże zakłady. tak mi się coś kołacze z czasów zakupowych. Ja mam marsylkę tondachu i bardzo sobie chwalę, również cenę. angoba jest trochę ciemniejsza, wersja nieangobowana jest ceglasta. A kuchenka właśnie ta. Tylko na żywo też jej nie widziałam i cen nie znam. Zawsze można na raty Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
amalfi 12.09.2015 21:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Września 2015 Znalazłam http://www.tondach.pl/pokrycie-dachow/marsylka-12 i jako pojedyncza płytka jest ok, ale już na zdjęciu realizacji dachu wygląda jak czerwona. Chyba, że marsylka to nazwa kształtu, a kolory to inna sprawa. Chyba tak, jak teraz patrze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts