Balearic1985 16.05.2015 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2015 Cześć Wszystkim, Jestem na etapie wykańczania mojego mieszkania i stanąłem przed problemem, tj zmianą koloru drzwi wejściowych od strony wewnętrznej na czarny mat/antracyt bo obcny kolor kompletnie nie pasuje do kolorów mojego wnętrza. Jako że mieszkanie jest w bloku i od dewelopera to wymiana drzwi na czarne nie wchodzi w gre, bo od strony klatki schodowej wszystkie musza pozostać w oryginalnym kolorze, a zatem pozostaje mi ich malowanie we własnym zakresie. Jestem w tym kompletnie zielony, nie wiem co z tym zrobić i kogo się zgłosić o wykonanie takiej usługi, dlatego może Wy mi pomożecie. Nie jestem pewien czy jest to fornir czi okleina ale podsyłam zdjęcia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 20.05.2015 12:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 Pogadaj z firmą która robi reklamy przyklejane na okno. Powinni mieć taką folię i nic prostszego jak zdjąć skrzydło, wykręcić okucia i nakleić taką folię (antracyt w macie). Pamiętaj, że wówczas tracisz gwarancję na drzwi, a raczej powinno się tu napisać, że zostaną one wyjęte spod rękojmi dewelopera, więc jakby cokolwiek się stało z takimi drzwiami to musisz naprawić je sobie we własnym zakresie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balearic1985 14.07.2015 17:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2015 Pogadaj z firmą która robi reklamy przyklejane na okno. Powinni mieć taką folię i nic prostszego jak zdjąć skrzydło, wykręcić okucia i nakleić taką folię (antracyt w macie). Pamiętaj, że wówczas tracisz gwarancję na drzwi, a raczej powinno się tu napisać, że zostaną one wyjęte spod rękojmi dewelopera, więc jakby cokolwiek się stało z takimi drzwiami to musisz naprawić je sobie we własnym zakresie. A czy zna ktoś na to jakiś inny sposób ? Może się mylę, ale wydaje mi się że folia będzie kiczowato wyglądac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 14.07.2015 17:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2015 "lepiej" będzie wyglądać pędzel i farba Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balearic1985 14.07.2015 19:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2015 ale ta okeina ma fakturę a ja bym chciał żeby drzwi były idealne gładkie w kolorze antracyt matowy, i nie wiem czy farbą uzyskam taki efekt Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
nikt ważny 14.07.2015 21:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2015 uzyskasz, kwestia wprawy tylko lepiej w Twej sytuacji kupić spray niż pędzel Bądź bohaterem we własnym domu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Emilia1981 17.07.2015 12:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Lipca 2015 A ja chciałam zapytać o taką rzecz związaną z drzwiami wyjściowymi. Po zdjęciu obicia drzwi okazało się, że drzwi wewnątrz mieszkania są w fatalnym stanie, odrapane,w różnych kolorach. Nie chcę ich wymieniać, a jedynie zakryć to ... no właśnie.. jak nazywają się profesjonalnie takie okrycia na drzwi?Okleina? Nakładka? I oczywiście gdzie można dostać takie cudo, najlepiej w okolicach Torunia lub Bydgoszczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 27.07.2015 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lipca 2015 To coś co jest na drzwiach to się nazywa laminat (okleina). Są i takowe bardzo gładkie - żelazko w rękę i prasować . A tak poważnie, to uważaj na ciepło, bo przyklejasz jeden laminat a oryginalny może odspoinować się od drzwi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balearic1985 21.08.2015 17:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Sierpnia 2015 Drzwi zostały pomalowane specjalistyczną farbą kredową za pomocą pistoletu i wyszło tak jak chciałem, czarny mat, jednolita powierzchnia, bez żadnych smug i zacieków. Natomiast po nałożeniu pędzlem półmatowego lakieru wygląda to okropie, widać teraz smugi przebarwienia i nierówności. Czy macie pomysł jak to teraz naprawić ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 24.08.2015 10:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2015 Jedyne co mi przychodzi to lekutko spolerować papierem 500 i natrysnąć lakier bezbarwny z pistoletu. P.S. malowałeś pewnie w temperaturze powyżej 25*C ??? Chyba lakier za szybko zasychał patrząc po fotkach. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balearic1985 01.09.2015 16:21 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Września 2015 Tak malowane było w czacie tych upałów więc temperatura na pewno była powyżej 30 stopni, rozumiem że ma to znaczenie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 10.09.2015 07:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Września 2015 Zdecydowanie wszelkie farby i lakiery mają swoją optymalną temperaturę. Dodatkowo należy pamiętać, czy powierzchnię takich drzwi malujesz w pionie czy gdy drzwi leżą na płasko. Przy temperaturach powyżej 24*C (temp. pokojowa) ma to znaczenie, bo farba może nie zdążyć się lekko rozpłynąć po powierzchni (wyrównuje się jak woda). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts