Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• 1 month później...
  • 11 months później...
Witam.Przymierzam sie do kupna tego projektu.Chcialbym sie dowiedziec ,czy przerabialiscie cos w projekcie,ja chcialbym zrobic z tego pokoiku 9 metrowego klatke schodowa,a zrezygnowac ze schodów w salonie.powiekszyc łazienke kosztem korytarza.zrezygnowac z wc i zrobic jedno wieksze pomieszczenie gospodarcze.Jakie przyblizone koszty stan surowy robocizna+materialy.Prosze o rady zebym niestrzelil jakiegos babola.DZIEKI POZDRAWIAM

Maag, nie przesadzaj że aż taki paskudny ten FRODO :wink:

A co do proponowanych zmian - całkiem rozsądne. Zwłaszcza przeniesienie klatki schodowej. Salon z pewnością zyska. Powiększenie łazienki może okazać się trudne. Ściana między łazienką a korytarzem jest ścianą konstrukcyjną. Oczywiście można ją przesunąć ale nie wiem czy warto - zdecydowanie wyzszy koszt adaptacji a zysk raczej nikły. No chyba że powiększysz łazienkę kosztem wiatrołapu i halu (pom. 1 i 2) - możesz ją wtedy poszerzyć o 60 cm bez zadnego problemu, ale niestety stracisz miejsca na szafy. Może w takim wypadku uda sie je zlokalizować gdzieś w okolicach schodów.

Mi osobiście brakuje połączenia między garażem i domem, ale to kwestia indywidualna, jedni uważaja ze jest przydatne i praktyczne inni wręcz odwrotnie.

Pozdrawiam:)

• 1 year później...
  • 6 months później...