Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Mam takie marzenie ;), żeby mieć białe okna i taką ramkę wokół każdego też białą (wewnątrz i na zewnątrz), ale ten cudny obraz psują mi te czarne okropne uszczelki ...:mad:

Nie wiem czy chcę szprosy - bo z zewnątrz wyglądają one ładnie, ale z wewnątrz to trochę jak kraty.

I nie wiem czy może lepiej okna wybrać dwukolorowe - z wewnątrz białe a na zewnątrz np. ciemny dąb (ciemny brąz)?

Poradźcie coś, jak ogarnąć ten temat? dach mam ciemnobrązowy, elewację chciałabym jakąś jasną kość słoniową i jak tu wybrać okna? i drzwi (chcę któreś z serii classic z Rodenberga (i też nie wiem czy białe czy czekoladowe...?)

Katalog:

http://www.rodenberg.ag/pl/haustueren/tuerenkataloge

https://forum.murator.pl/topic/200919-czy-istniej%C4%85-bia%C5%82e-okna-bez-czarnych-uszczelek/

Witam

Co do pierwszej części - można zastosować jasny popiel jako uszczelki, swego czasy bodaj Aluplast eksperymentował z typowo białymi ale ...

dalszej części już nie rozumiem - to w końcu białe te okna ? czy nie ?

I podstawowa kwestia - to chyba jednak TY będziesz mieszkać w domu nie my prawda ?

Więc tak zasadnicze kwestie jak szprosy czy kolor okien to tylko i wyłącznie Twój wybór.

Pozdrawiam

No chciałabym białe, nawet bardzo, ale ta uszczelka mnie zniechęca czarna, więc rozważam też ciemne okna tylko nie wiem czy i wewnątrz czy na zewnątrz też ciemne, żeby do dachu pasowało.

Wiem, że ja będę mieszkać;)

Pytam tylko o zdanie co wg innych budujących (i mających pewnie podobne dylematy kolorystyczne i nie tylko) bardziej pasuje.

Bo co do okien dwukolorowych to tu jest sporo opinii, że brzydkie, a ja takich na żywo nie widziałam.

I po prostu chciałabym poznać opinie co bardziej pasuje czy ciemne okna czy białe i jeśli białe to skąd wziąć te bez uszczelki..

Może ktoś ma takie?

Edytowane przez mada27