Grzechuso 16.05.2015 22:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Maja 2015 Czy jak kupię cement Cement II 32,5 R ODRA OPOLE (http://www.leroymerlin.pl/materialy-budowlane/materialy-budowlane-stan-surowy/cementy/cement-ii-32-5-r-odra-opole,p169320,l352.html), to będzie to dobry zakup pod ławy i murowanie pustaków, czy polecacie coś innego, lepszego? Obecnie kupiłem 10 worków, ale zajrzałem w internet i opinie są podzielone, więc pytam. Z góry dzięki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz860910 17.05.2015 08:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2015 Czy jak kupię cement Cement II 32,5 R ODRA OPOLE (http://www.leroymerlin.pl/materialy-budowlane/materialy-budowlane-stan-surowy/cementy/cement-ii-32-5-r-odra-opole,p169320,l352.html), to będzie to dobry zakup pod ławy i murowanie pustaków, czy polecacie coś innego, lepszego? Obecnie kupiłem 10 worków, ale zajrzałem w internet i opinie są podzielone, więc pytam. Z góry dzięki. wiele razy robiłem z tego cementu posadzki, robiłem blok ok 1700m2 z tego cementu i nie było żadnego problemu z nim. Kwestia dobrania odpowiednich proporcji. teraz jest ciepło i bedzie coraz bardziej a to cement II 32,5 więc może być, chodz sam jak polecam cement to lafarge standard II, cemex niebieski II, warta super II, na tych cementach najczęściej robie latem i nigdy nie było problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 17.05.2015 21:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2015 Mała uwaga - można murować na każdym cemencie nawet 250 tce, bywał taki kiedyś, wymusza on tylko skład samej zaprawy czy betonu... Mam gdzieś nawet przepisy nawet na taką "słabiznę". Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lukasz860910 18.05.2015 21:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2015 robiłem posadzki na 250 i nie było problemu tylko cementu więcej się sypie. cenowo wyjdzie to samo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Balto 19.05.2015 19:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2015 Dla 42,5 czy 52,5 tak samo ujmuje się cementu albo dodaje więcej piasku i wapna - wyjdzie na to samo...Przy okazji ten cement to dokładnie:Cem II portlandzki wieloskładnikowyB - o zawartości składników mineralnych (nie klinkieru) od 21 do 35%M- oznaczenie specyficzne dla cementów, w których nie dominuje żaden składnik (komentarz mój: tam jest wszystko)(V - z czego najwięcej jest popiołu lotnego krzemionkowego-LL) i kamienia wapiennego mielonego o zawartości węgla poniżej 0,2%R - w teorii szybkie przyrosty wytrzymałości (jak na taki śmietnik) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts