kulibob 17.05.2015 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2015 (edytowane) Witam.Jestem w trakcie budowy niedługo wstawiamy okna a więc czas powoli ciągnąć kable pod alarm.Co myście o moim projekcie alarmu. Zastanawiam się czy jeszcze nie dorzucić czujników zalania i elektrozaworu odcinającego wodę i czujników zbicia szkła.Wszystko będzie na integrze 64 + ETHM+moduł do pilotów. GSM będzie od security. Alarm robię sam i proszę o opinie o tym co zaprojektowałem.[ATTACH=CONFIG]317375[/ATTACH][ATTACH=CONFIG]317376[/ATTACH] Do tego dochodzą na nie użytkowym strychu 1 pir,3 kontaktrony i 1ppoż. Tam też będzie centralka i rejestrator CCTV. Edytowane 17 Maja 2015 przez kulibob Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dendrytus 17.05.2015 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2015 Dupy nie urywa.Projekt na mocną trójkę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 17.05.2015 07:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2015 To może jakieś sugestie co zmienić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dendrytus 17.05.2015 08:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2015 (edytowane) To może jakieś sugestie co zmienić Proszę bardzo. Jak założysz centralkę na poddaszu to pracownicy z firmy ochroniarskiej będą ci się włóczyć po domu. Po co. Nie znasz ich i nikt nie wie z kim mają kontakty. Jak rozwiążesz ten problem pozostawiam twojej pomysłowości. Co do rozmieszczenia czujek są lepsze miejsca, ale te twoje ujdą o ile nie będziesz miał zasłonek od ściany do ściany. lub nie postanowisz kiedyś zrobić przemeblowania. Edytowane 17 Maja 2015 przez dendrytus Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kulibob 17.05.2015 18:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2015 nie zabardzo rozumiem dlaczego ochrona ma chodzic po domu zaloza swoja puszke gsm i tyle. Przynajmniej tak mi sie wydaje. Ewentualnie ich puszke mozna zalozyc w garazu a centrale na strychu tylko kable pociagnac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts