TangoPapa 17.05.2015 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2015 Witajcie, to mój pierwszy post więc proszę o wyrozumiałość Mam pytanie do Was co sądzicie o takim przypadku: Mam na oku pewną działkę o powierzchni ok 700m2 w kształcie zbliżonym do kwadratu na geoportalu ta działka występuje pod numerem xxx, natomiast ta sama działka na innym portalu występuje jako 2 działki tzn xxx/1 i xxx/2. Działka xxx/2 to prawie 700m2 a xxx/1 to działka o powierzchni ok 5-6m2 i jest w kształcie trójkąta wzdłuż całej ulicy. W księdze wieczystej istnieje tylko oznaczenie xxx/2 i nie ma nic wspomniane o tej małej działce xxx/1. Co o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
immoral 17.05.2015 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2015 Na geoportalu nie zawsze są aktualne dane. Prawdopodobnie ta mała działka będzie należała do gminy - jeżeli był podział to dowiesz się tego z księgi wieczystej - włącz elektroniczną, daj treść zupełną i na pewno znajdziesz coś o podziale ( z jakiejś księgi się przyłączyła ta działka lub ta mała odłączyła się do innej księgi). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts