hustawka 17.05.2015 17:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2015 Będę bardzo wdzięczna za porady, w jaki sposób zrobić łączenie płytek z panelami. Na zdjęciu zamieszczam rzut z góry salonu z aneksem. Do salonu wchodzi się z przedpokoju który jest połączony z wiatrołapem i we wstępnym zamyśle płytki w wiatrołapie/przedpokoju i kuchni miały być identyczne, natomiast na reszcie salonu mają znaleźć się panele. Płytki podobają nam się drewnopodobne. Czy taki podział jak proponowany na rzucie (czerwona linia) będzie dobrze wyglądał? Musimy się dość szybko zdecydować, ponieważ deweloper prosi o wyznaczenie granicy ogrzewania podłogowego. Będę wdzięczna za wszelkie sugestie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 17.05.2015 17:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2015 ... są do tego celu systemowe listwy, ale też i korek "dylatacyjny " się sprawdza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hustawka 17.05.2015 17:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2015 Chyba Pan mnie nie zrozumiał. Pytanie nie dotyczyło kwestii technicznej a bardziej estetycznej, w jaki sposób poprowadzić granicę (wizualnie) pomiędzy płytkami a panelami. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 17.05.2015 17:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2015 ... a może nie robić granic ? ( jeśli jest to wspólna przestrzeń kuchnia / jadalnia / pokój dzienny ) i tylko zasygnalizować kominek ... ( tu jest wymagana "płaszczyzna" niepalna podłogi ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
arek570 17.05.2015 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2015 (edytowane) Te wycięcie jest za głębokie, powierzchnia przed lodówką to jeszcze kuchnia, dziwnie to będzie wyglądać. Już lepiej tak:http://images66.fotosik.pl/896/2f13ed576bbe9274gen.jpg Albo bez żadnych skosów i łamań na prosto Edytowane 17 Maja 2015 przez arek570 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 17.05.2015 19:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2015 ... są do tego celu systemowe listwy, ale też i korek "dylatacyjny " się sprawdza Mógłbyś polecić jakieś listwy systemowe do tego typu polaczeń? Szukałem i nic po za listwami o wysokości 8 mm nie znalazłem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kinka 18.05.2015 13:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2015 Ja bym nie robiła żadnych łączeń,jednolita podłoga powiększa wnętrze,do tego w jadalni też pasuje dać płytki a nie panele. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NieJan 19.05.2015 08:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2015 Ciekawe podejście. Już wolę w kuchni położyć deskę czy panel niż ciągnąć płytki do jadalni... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ŁUKASZ ŁADZIŃSKI 19.05.2015 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2015 Mógłbyś polecić jakieś listwy systemowe do tego typu polaczeń? Szukałem i nic po za listwami o wysokości 8 mm nie znalazłem http://www.schlueter.pl/produkty.aspx Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Afera86 21.05.2015 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2015 (edytowane) Witam, też prosiłabym o pomoc w wyznaczeniu linii między gresem a panelami. Docelowo chciałabym żeby panele były tam gdzie salon. Reszta może być wszędzie gres lub ewentualnie jeszcze jadalnia w panelach. Problematyczne jest dla mnie, że mam podciąg nad stołem (zaznaczyłam na czerwono) i przez to nie wiem zupełnie gdzie wyznaczyć granicę żeby odpowiednio to wyglądało. Proszę o pomoc. Pozdrawiam. http://images70.fotosik.pl/906/7e2529511aa3a7e7med.jpg Edytowane 21 Maja 2015 przez Afera86 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marek Grzybak 18.06.2015 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Czerwca 2015 nie sądziłem, że dobór listwy może być takim problemem szczerze mówiąc, wielu moich znajomych ma takie rozwiązania u siebie (łączenie płytek i paneli), mogę ich podpytać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewo 14.07.2015 10:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Lipca 2015 witam Szukam inspiracji podłogowej a mianowicie zamierzamy z mężem na parterze połączyć płytki i panele. Czy ktoś z was u siebie ma jakieś ciekawe rozwiązania przejść np. pomiedzy salonem a korytarzem. Proszę o wklejanie zdjęć i opisem materiałów Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewo 16.07.2015 12:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Lipca 2015 to nie o listwę chodzi ale o design widziałam już skosy, fale, zygzaki i nie potrafie się zdecydować... zawsze wiec można podpatrzeć u kogoś rozwiązanie a nuż któreś mnie zachwyci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts