wdkams 17.05.2015 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2015 Cześć, Od pewnego czasu gdy wyłączyłem piec na okres letni tj. skręciłem pokrętło regulacji CO na pozycję off, piec czasem włącza się na kilka minut z wyświetlaniem kodu zablokowania (Kod 2) grzejąc przy tym obieg centralnego ogrzewania. Tak to odczytałem ponieważ dioda sygnału stanu mruga 2 razy a potem chwile świeci ciągle i znowu 2 razy mruga i tak w koło. Zastanawiam się czy to rutynowa praca kotła w okresie wyłączenia co czy występuje jakaś usterka którą można łatwo zlokalizować? np. związana ze sterownikiem.Kod 2 wg instrukcji to: Wejście blokujące jest otwarte albo Aktywne wejście blokujące lub aktywna ochrona przed mrozem.Nic te hasła mi nie mówią. czy ktoś wiedziałby co jest grane żebym był świadomy w jakim celu wzywać serwis? Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BrodowskiG 17.05.2015 20:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Maja 2015 po grzaniu cwu może przełączac na co zeby nie przegrzac nagrzewnicy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts