meeeee 18.05.2015 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2015 (edytowane) Remontuję domek na działce, gdzie mam zamiar stworzyć ogrzewane miejsce użytkowe. Wykonałem podłogę na legarach 15x8, dałem wełnę mineralną 8 cm. Legary leżą na podłożu. Na wszystko dałem płytę OSB 18. Podłoga zrobiona była we wrześniu, teraz (maj) zrobiłem odkrywkę co się okazało, skrapla się woda, natomiast wełna jest zawilgocona od dołu. W niektóre legary i w pewnych miejscach pod folią pojawiła się pleśń. Co jest przyczyną i jak ją usunąć? Czy mój problem rozwiążą podkładki ? np: http://podkladkiepdm.opx.pl Jakie rozwiązanie będzie najlepsze? Edytowane 16 Września 2015 przez meeeee link Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
adam_mk 18.05.2015 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2015 "Co jest przyczyną i jak ją usunąć?" Natura nie zna kompromisów.Robi "swoje" niezależnie od Twojego chciejstwa i potrzeb czy upodobań.Przyczyną jest, jak to najczęściej, brak wiedzy!Brak zrozumienia istoty procesów, jakie tam uruchomiłeś. Nie mam dobrych wieści...NIE DA SIĘ wytłumaczyć tego w kilku słowach, bo NIC nie zrozumiesz!Zrozumiesz, jak wgryziesz się głębiej w problem. Poczytasz, postudiujesz go, zrobisz kilka eksperymentów...Można też wezwać jaką firmę i kazać im to ponaprawiać.Ale wtedy oni przyślą fakturę... Poszukaj co to "punkt rosy".Nasiąkliwość materiałów.ciepło i sposoby przepływu ciepła. To tak na początek... Adam M. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarekkur 21.05.2015 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2015 "Co jest przyczyną i jak ją usunąć?" Natura nie zna kompromisów. Robi "swoje" niezależnie od Twojego chciejstwa i potrzeb czy upodobań. Przyczyną jest, jak to najczęściej, brak wiedzy! Brak zrozumienia istoty procesów, jakie tam uruchomiłeś. Nie mam dobrych wieści... NIE DA SIĘ wytłumaczyć tego w kilku słowach, bo NIC nie zrozumiesz! Zrozumiesz, jak wgryziesz się głębiej w problem. Poczytasz, postudiujesz go, zrobisz kilka eksperymentów... Można też wezwać jaką firmę i kazać im to ponaprawiać. Ale wtedy oni przyślą fakturę... Poszukaj co to "punkt rosy". Nasiąkliwość materiałów. ciepło i sposoby przepływu ciepła. To tak na początek... Adam M. Świetne. Tak trzeba. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts