Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Problem z usunięciem folii z parapetu wewnętrznego

Recommended Posts

Witam.

Mam następujący problem:

Podczas malowania parapetu zewnętrznego ostatnio, przypadkowo zalałem sobie rozpuszczalnikiem uniwersalnym parapet wewnętrzny, co spowodowało podejście rozpuszczalnika między białą powierzchnię plastiku, a folii stanowiącej wzór (nie mam pojęcia, co to za rodzaj folii) i jej zmarszczenie. Stwierdziłem, że nic już mi nie pozostaje, jak kupno okleiny i oklejenie parapetu od początku.

Niestety owa folia jest bardzo trudna do ściągnięcia - nie pomaga podgrzewanie, a jedynie zalewanie parapetu rozpuszczalnikiem, niemniej ciężko będzie mi tym sposobem ściągnąć folię z powierzchni bocznej parapetu... Czy ktoś może mi doradzić, jaki środek zastosować w celu ułatwienia usunięcia jej?

Tak to wygląda obecnie:

IMG_20150518_150507 (Medium).jpg

Bardzo proszę o pomoc. :o

Takie uszkodzenia kwalifikują parapet do wymiany, a nie naprawy. To po prostu tania rzecz i potencjalne uszkodzenia (np. podłoga) mogą pociągnąć kolejne koszty.

Dlatego nie usłyszałeś jeszcze żadnej odpowiedzi na swoje pytania.

Zdecydowanie nic z tym nie zrobisz. Jeśli chcesz ściągnąć folię i dać nową okleinę to czemu nie nakleisz jej na to co już jest? Mniej pracy a efekt ten sam Ci wyjdzie, czyli zakładam że dość mizerny. Jak nie masz wpraw w takich samoróbkach to lepiej wymienić parapet wewnętrzny jak zasugerował Ci to Fin.