BaRTaSs88 18.05.2015 13:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2015 Witam. Mam następujący problem: Podczas malowania parapetu zewnętrznego ostatnio, przypadkowo zalałem sobie rozpuszczalnikiem uniwersalnym parapet wewnętrzny, co spowodowało podejście rozpuszczalnika między białą powierzchnię plastiku, a folii stanowiącej wzór (nie mam pojęcia, co to za rodzaj folii) i jej zmarszczenie. Stwierdziłem, że nic już mi nie pozostaje, jak kupno okleiny i oklejenie parapetu od początku. Niestety owa folia jest bardzo trudna do ściągnięcia - nie pomaga podgrzewanie, a jedynie zalewanie parapetu rozpuszczalnikiem, niemniej ciężko będzie mi tym sposobem ściągnąć folię z powierzchni bocznej parapetu... Czy ktoś może mi doradzić, jaki środek zastosować w celu ułatwienia usunięcia jej? Tak to wygląda obecnie: Bardzo proszę o pomoc. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
finlandia 18.05.2015 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2015 Takie uszkodzenia kwalifikują parapet do wymiany, a nie naprawy. To po prostu tania rzecz i potencjalne uszkodzenia (np. podłoga) mogą pociągnąć kolejne koszty. Dlatego nie usłyszałeś jeszcze żadnej odpowiedzi na swoje pytania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
theme 20.05.2015 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 Zdecydowanie nic z tym nie zrobisz. Jeśli chcesz ściągnąć folię i dać nową okleinę to czemu nie nakleisz jej na to co już jest? Mniej pracy a efekt ten sam Ci wyjdzie, czyli zakładam że dość mizerny. Jak nie masz wpraw w takich samoróbkach to lepiej wymienić parapet wewnętrzny jak zasugerował Ci to Fin. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts