Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Co znaczy system do zarządzania oświetleniem? Zwykły wyłącznik też jest systemem do zarządzania oświetleniem, jak go wyłączysz to oświetlenie zgaśnie. Czego oczekujesz? Jakie funkcje ma ten system spełniać? Chodzi ci o system inteligentnego sterowania budynkiem, czy może chodzi ci o jakieś samo centralne sterowanie scenami świetlnymi? Jeśli tak to jak to sobie wyobrażasz?

no jasne,że ne chodzi o wylaczniki swiatla tylko jakis inteligentny system automatyki do sterowania oswietlenie. bede sie budowac, chce jakis system ktory można będzie rozbudowywać, macie jakies doswiadczenia z cenami, wykonawcami takiej automatyki? nikt z moich znajomych nie ma takiego systemu tak więc nie mam kogo podpytac

• 3 weeks później...

Ze swojej stromy mogę zaproponować urządzenia SpeedKey.

Są to urządzenia głównie do sterowania oświetleniem w obiektach. Za pomocą tych urządzeń możemy wysterować oświetlenie, stworzyć sceny oświetleniowe, sterować roletami, ogrzewaniem, klimatyzacją, ściemniaczami, a w wersji sieciowej (seria 3000) dzięki dołączonemu tabletowi sterować z aplikacji na smartfonie.

Cenowo wygląda bardzo rozsądnie, nie wymaga żadnych centralek. Do komunikacji między urządzeniami wystarczy położenie magistrali. Awaria jednego z urządzeń nie wpływa na działanie reszty systemu. Instalacja i programowanie banalnie proste.

Jeśli potrzeba, chętnie omówię więcej szczegółów.

Jeśli będziesz chciał sprawdzić sobie te Ampio to prześlę ci numer do kolesia który się tym zajmuje w Warszawie to sobie pogadacie. Sprawdź sobie w dziale moduły czy odpowiadają ci np. panele sensorowe. Jest to system o inteligencji rozproszonej z mocno rozbudowaną logiką w każdym module, jest niedrogi i ma 5 lat gwarancji.

• 2 weeks później...
jak obiecałem to sprawdzięłm, mi automatykę robił ib systems spod warszawy. rzeczowy wlasciciel, zna sie na swojej robocie i doradzi lepeiej niz ktokolwiek z nas na tym forum, kontakt do nich http://ibsystems.com.pl/kontakt.php

kory79 to właściciel albo pracownik firmy ibsystems. Chodzi i spamuje nie mając nic rzeczowego i sensownego do powiedzenia.