jacpor 18.05.2015 19:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2015 szukam systemu do zarzadzania oswietleniem w domu, co mozecie polecić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iF-Jimi 18.05.2015 22:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2015 Co znaczy system do zarządzania oświetleniem? Zwykły wyłącznik też jest systemem do zarządzania oświetleniem, jak go wyłączysz to oświetlenie zgaśnie. Czego oczekujesz? Jakie funkcje ma ten system spełniać? Chodzi ci o system inteligentnego sterowania budynkiem, czy może chodzi ci o jakieś samo centralne sterowanie scenami świetlnymi? Jeśli tak to jak to sobie wyobrażasz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacpor 20.05.2015 12:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 no jasne,że ne chodzi o wylaczniki swiatla tylko jakis inteligentny system automatyki do sterowania oswietlenie. bede sie budowac, chce jakis system ktory można będzie rozbudowywać, macie jakies doswiadczenia z cenami, wykonawcami takiej automatyki? nikt z moich znajomych nie ma takiego systemu tak więc nie mam kogo podpytac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 20.05.2015 13:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 Zależy ile chcesz/możesz wydać. Zaczyna się od kilku tys a końca nie widać. Ja mam zamontowany nexwell. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iF-Jimi 06.06.2015 00:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2015 Ja stosuję głównie magistralny rozproszony AMPIO www.ampiosystem.pl To że budujesz to tylko na plus bo nie jesteś skazany na bezprzewodówkę. Można wiedzieć w jakiej części kraju powstaje dom? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacpor 07.06.2015 19:18 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2015 dom powstaje za jankami pod warszawą. chciałbym pogadac z kims rzeczowym z jakiejs firmy, kto by sie na tym naprawde znal co robi bo jak sprawdzi sie funkcjonalnosc to nie wykluczam rozbudowy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Łukasz_SK 08.06.2015 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Czerwca 2015 Ze swojej stromy mogę zaproponować urządzenia SpeedKey.Są to urządzenia głównie do sterowania oświetleniem w obiektach. Za pomocą tych urządzeń możemy wysterować oświetlenie, stworzyć sceny oświetleniowe, sterować roletami, ogrzewaniem, klimatyzacją, ściemniaczami, a w wersji sieciowej (seria 3000) dzięki dołączonemu tabletowi sterować z aplikacji na smartfonie.Cenowo wygląda bardzo rozsądnie, nie wymaga żadnych centralek. Do komunikacji między urządzeniami wystarczy położenie magistrali. Awaria jednego z urządzeń nie wpływa na działanie reszty systemu. Instalacja i programowanie banalnie proste. Jeśli potrzeba, chętnie omówię więcej szczegółów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iF-Jimi 09.06.2015 22:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Czerwca 2015 Jeśli będziesz chciał sprawdzić sobie te Ampio to prześlę ci numer do kolesia który się tym zajmuje w Warszawie to sobie pogadacie. Sprawdź sobie w dziale moduły czy odpowiadają ci np. panele sensorowe. Jest to system o inteligencji rozproszonej z mocno rozbudowaną logiką w każdym module, jest niedrogi i ma 5 lat gwarancji. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
iF-Jimi 19.06.2015 23:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2015 jak obiecałem to sprawdzięłm, mi automatykę robił ib systems spod warszawy. rzeczowy wlasciciel, zna sie na swojej robocie i doradzi lepeiej niz ktokolwiek z nas na tym forum, kontakt do nich http://ibsystems.com.pl/kontakt.php kory79 to właściciel albo pracownik firmy ibsystems. Chodzi i spamuje nie mając nic rzeczowego i sensownego do powiedzenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts