Grafi_ 18.05.2015 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2015 Witam Dziś układaliśmy strop Ackermana Kierownik budowy od razu zwrócił uwagę że Ackermany mają być układane na przemian tj. pustaki na ścianie Polecenie zostało bezdyskusyjnie wykonane ;p Poniżej efekt Teraz przeglądam galerie zdjęć i różnych placów budowy i prawdę mówiąc nie znalazłem ani jednego zdjęcia z tak wykonanym Ackermanem. Co sądzicie o takim rozstawianiu pustaków ? ma to jakieś znaczenie ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 18.05.2015 21:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2015 A czym kierownik tłumaczył te mijanki? Wg mnie to bez znaczenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grafi_ 20.05.2015 06:12 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 A czym kierownik tłumaczył te mijanki? Tylko tym że jest to podstawa przy wykonywaniu stropów ackermana Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beton44 20.05.2015 09:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 A jak tam z wieńcem - czy jest "opuszczony" - bo to raczej jest podstawa a z tym przesunięciem - to jakaś totalna bucówa... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Grafi_ 20.05.2015 15:31 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 A jak tam z wieńcem - czy jest "opuszczony" - bo to raczej jest podstawa Tak, opuszczony. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fruzin 20.05.2015 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 Pustaki nie muszą być na mijankę, ale jak będą to nie będzie błąd. Pustaki to tylko tracony szalunek. Nie przenoszą obciążeń (oprócz tynku) jak pustaki ścienne, więc mijanka jest zbędna.W tym przypadku przestawienie pustaków było bez sensu, ponieważ "rozwalono" żebro rozdzielcze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SO-JER 21.05.2015 15:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2015 Miałem wcześniej pisać że co chyba 6 pustakow(nie wiem jak w projekcie) ale musi być żebro szerokie na conajmniej 10cm z 2x12drutu U was jest nawet więcej cm tylko że raz po lewej raz po prawej stronie. Nie wiem czy to znaczący błąd ale jak by nie patrzeć to nie przenosi prawidłowo obciążen. Ja bym tak nie zrobił Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rübezahl 21.05.2015 18:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2015 fruzin właściwie to ujął - działanie pozbawiona racjonalnych podstaw, ale niczego złego nie spowoduje. Żebro rozdzielcze w miarę poprawne, tragedii nie ma. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts