Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Posadzka - jaka odchyłka ?

nowy122

Recommended Posts

Witam, właśnie fachowcy wylali posadzkę z miksokreta. Na oko wszystko ładnie pozacierane itp. Jednak sprawdzając łatą 2,5 m są odchyłki 3-4 mm. Wyżej niżej w różnych miejscach.

Sprawdzałem tez laserem i ogólnie niby trzyma jeden poziom jednak w każdym punkcie pokazuje +/- 4mm

Pytam czy to jest dopuszczalne na tego typu posadzkach ? Wiadomo że robi ja człowiek na kolanach z łatą w ręku i dokładności 0,mm nie ma co się spodziewać.

Chodzi mi tylko o to czy tak wygląda to tez u was ?

Czy to jest dopuszczalny standard ?>>

Pozdrawiam

Witam, właśnie fachowcy wylali posadzkę z miksokreta. Na oko wszystko ładnie pozacierane itp. Jednak sprawdzając łatą 2,5 m są odchyłki 3-4 mm. Wyżej niżej w różnych miejscach.

Sprawdzałem tez laserem i ogólnie niby trzyma jeden poziom jednak w każdym punkcie pokazuje +/- 4mm

Pytam czy to jest dopuszczalne na tego typu posadzkach ? Wiadomo że robi ja człowiek na kolanach z łatą w ręku i dokładności 0,mm nie ma co się spodziewać.

Chodzi mi tylko o to czy tak wygląda to tez u was ?

Czy to jest dopuszczalny standard ?>>

Pozdrawiam

W zasadzie uznaje się odchyłki wielkości do 3 mm na dwumetrowej łacie WTWiORB ITB 2014. Większe odstępstwa to sprawa uznania stron- wykonawczych i inwestorskiej. Pozdrawiam.