nowy122 19.05.2015 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2015 Witam, właśnie fachowcy wylali posadzkę z miksokreta. Na oko wszystko ładnie pozacierane itp. Jednak sprawdzając łatą 2,5 m są odchyłki 3-4 mm. Wyżej niżej w różnych miejscach.Sprawdzałem tez laserem i ogólnie niby trzyma jeden poziom jednak w każdym punkcie pokazuje +/- 4mm Pytam czy to jest dopuszczalne na tego typu posadzkach ? Wiadomo że robi ja człowiek na kolanach z łatą w ręku i dokładności 0,mm nie ma co się spodziewać. Chodzi mi tylko o to czy tak wygląda to tez u was ?Czy to jest dopuszczalny standard ?>> Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Parkiet 19.05.2015 06:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2015 Witam, właśnie fachowcy wylali posadzkę z miksokreta. Na oko wszystko ładnie pozacierane itp. Jednak sprawdzając łatą 2,5 m są odchyłki 3-4 mm. Wyżej niżej w różnych miejscach. Sprawdzałem tez laserem i ogólnie niby trzyma jeden poziom jednak w każdym punkcie pokazuje +/- 4mm Pytam czy to jest dopuszczalne na tego typu posadzkach ? Wiadomo że robi ja człowiek na kolanach z łatą w ręku i dokładności 0,mm nie ma co się spodziewać. Chodzi mi tylko o to czy tak wygląda to tez u was ? Czy to jest dopuszczalny standard ?>> Pozdrawiam W zasadzie uznaje się odchyłki wielkości do 3 mm na dwumetrowej łacie WTWiORB ITB 2014. Większe odstępstwa to sprawa uznania stron- wykonawczych i inwestorskiej. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts