ctr_tomi 19.05.2015 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2015 Witam, mam poważny problem nurtujący mnie w zasadzie od kilku lat. Mieszkam na wsi, mam dom jednorodzinny + inne zabudowania. Obok mnie jest działka 30 arowa z dwiema chatami. Właściciele opuścili tę działkę około 10-15 lat temu. Na działce z czasem zrobił się pustostan, zarosła drzewami, chwastami, jest ogólny burdel. Działkę upatrzyli sobie miejscowi alkoholicy. Nawiasem mówiąc jeden z właścicieli działki, ma 30m metrów dalej sklep spożywczy oczywiście z alkoholem, nie muszę mówić gdzie spożywają go jego klienci. Powybijali szyby w chatach i codziennie bez żadnego skrępowania urządzają tam libację. Jest to okropnie uciążliwe, hałasy nie dają swobodnie pracować na naszej działce nie mówiąc o niedzielnym grillu itd. wszystko słychać nawet przez zamknięte okna. Boimy się, że któregoś dnia po prostu podpalą te chaty, a są oddalone od naszych zabudowań o niecałe 10m.Co mogę zrobić i gdzie szukać pomocy? Może napiszę co do tej pory zrobiłem:- zadzwoniłem na policję, przyjechała oznajmiła, że to teren prywatny i do 22 nic nie mogą zrobić, na pozostałe wezwania już nie reagują bo to nie mój teren- ustaliłem właścicieli - są to 2 rodziny - oznajmili, że nie interesuje ich co się dzieje na tej działce- zaproponowałem odkupienie działek - zaśpiewali sumę, za którą bym kupił cały dom razem z działką- zaproponowałem pomoc w ogrodzeniu + część moich materiałów na płot dałbym gratis - zostały mi po budowie - odpowiedź - nie będą w to inwestowaliCo mogę zrobić gdzie się zgłosić, to naprawdę staje się nie do wytrzymania.Pozdrawiam i dziękuję za wszelkie podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/201002-powa%C5%BCny-problem-pustostan-obok-dzia%C5%82ki-i-regularne-libacje-jak-to-ugry%C5%BA%C4%87/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CzarnyIwan 19.05.2015 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2015 Ja na twoim miejscu sam bym podpalił te sąsiednie zabudowania.... W sposób na tyle kontrolowany by zrównać burdel z ziemią jednocześnie nie uszkadzając swoich zabudowań. Upewnij się czy lokatorzy przypadkiem nie śpią w środku. Skoro nikt tego nie pilnuje to lepiej żebyś sam to zniszczył niż abyś czekał jak ktoś to zrobi za Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/201002-powa%C5%BCny-problem-pustostan-obok-dzia%C5%82ki-i-regularne-libacje-jak-to-ugry%C5%BA%C4%87/#findComment-6834893 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts