ctr_tomi 19.05.2015 09:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2015 Witam, mam poważny problem nurtujący mnie w zasadzie od kilku lat. Mieszkam na wsi, mam dom jednorodzinny + inne zabudowania. Obok mnie jest działka 30 arowa z dwiema chatami. Właściciele opuścili tę działkę około 10-15 lat temu. Na działce z czasem zrobił się pustostan, zarosła drzewami, chwastami, jest ogólny burdel. Działkę upatrzyli sobie miejscowi alkoholicy. Nawiasem mówiąc jeden z właścicieli działki, ma 30m metrów dalej sklep spożywczy oczywiście z alkoholem, nie muszę mówić gdzie spożywają go jego klienci. Powybijali szyby w chatach i codziennie bez żadnego skrępowania urządzają tam libację. Jest to okropnie uciążliwe, hałasy nie dają swobodnie pracować na naszej działce nie mówiąc o niedzielnym grillu itd. wszystko słychać nawet przez zamknięte okna. Boimy się, że któregoś dnia po prostu podpalą te chaty, a są oddalone od naszych zabudowań o niecałe 10m.Co mogę zrobić i gdzie szukać pomocy? Może napiszę co do tej pory zrobiłem:- zadzwoniłem na policję, przyjechała oznajmiła, że to teren prywatny i do 22 nic nie mogą zrobić, na pozostałe wezwania już nie reagują bo to nie mój teren- ustaliłem właścicieli - są to 2 rodziny - oznajmili, że nie interesuje ich co się dzieje na tej działce- zaproponowałem odkupienie działek - zaśpiewali sumę, za którą bym kupił cały dom razem z działką- zaproponowałem pomoc w ogrodzeniu + część moich materiałów na płot dałbym gratis - zostały mi po budowie - odpowiedź - nie będą w to inwestowaliCo mogę zrobić gdzie się zgłosić, to naprawdę staje się nie do wytrzymania.Pozdrawiam i dziękuję za wszelkie podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CzarnyIwan 19.05.2015 09:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2015 Ja na twoim miejscu sam bym podpalił te sąsiednie zabudowania.... W sposób na tyle kontrolowany by zrównać burdel z ziemią jednocześnie nie uszkadzając swoich zabudowań. Upewnij się czy lokatorzy przypadkiem nie śpią w środku. Skoro nikt tego nie pilnuje to lepiej żebyś sam to zniszczył niż abyś czekał jak ktoś to zrobi za Ciebie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts