dziobaakbm 19.05.2015 19:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2015 Witam, Kupilem mieszkanie w spoldzielni. Dzisiaj miałem okazję zobaczyć w jaki sposób jest przygotowywana instalacja ogrzewania podłogowego...i JESTEM W SZOKU !!! Majstry mówią, że wszytko jest jak najbardziej OK. W żaden sposób nie wygląda to tak jak np. muratorze czy przykłady na stronach szanownego forum. Proszę rzućcie okiem na to i powiedzcie czy jest Ok. Nadmienie, że wyceniają to na 130 zł/m2. Dziękuję za odpowiedzi pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 19.05.2015 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2015 No, jedno z lepszych zdjęć na FM Fale Dunaju Oczywiście masz racje, fuszerka. Cena wzięta z kosmosu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziobaakbm 19.05.2015 20:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2015 Szczeliny pomiędzy rurami zasypywane sa piaskiem ! :? Izolacja to 3 cm styropianu z naklejoną folia aluminiową. Mieszkanie jest na parterze nad nieogrzewanymi garażami (podobno będą ocieplane stropy w nich 10 cm styropianu). Izolacja przeciwwilgociowa będzie jedynie w łazience, wykonane za pomocą "czarnego mazidła" do izolacji. Nie wiem jeszcze czy jest wliczona automatyka grzejna, pompy, rozdzielacze itp. No nie wygląda to dobrze a koszt ogromny mam jeszcze jedno zdjęcie ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CityMatic 19.05.2015 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2015 No nie wygląda to dobrze a koszt ogromny :C Tragicznie, już wiem sąd się biorą negatywne opinie o ogrzewaniu podłogowym- skoro się użytkuje coś takiego to się nie dziwię Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
poltowski2000 19.05.2015 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2015 załatw sobie dobrego inżyniera bud. i niech prostuje sprawę. bo podejrzewam że niestarczy ci nerwów. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziobaakbm 19.05.2015 21:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2015 Na szczęście to nie moje mieszkanie a w bloku obok gdzie znajduje się identyczne (współczuję właścicielom). U mnie w tym tygodniu tynki a następnie ogrzewanie. Tak zrobię, poszukam dobrego inżyniera lub innych fachowców niż dedykowani przez Spółdzielnię. Obawiam się, że może być wojna, ale pewnie warto. ...prosili mnie abym im rozrysował pętle i obwody jak maja to położyć !... to ja mam wiedzieć ?! Znacie jakiś specjalistów z okolic Rzeszowa ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fotohobby 20.05.2015 06:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 ...prosili mnie abym im rozrysował pętle i obwody jak maja to położyć !... to ja mam wiedzieć ?! Alternatywy 4 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_John 20.05.2015 07:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 (edytowane) Szczeliny pomiędzy rurami zasypywane sa piaskiem ! :? Izolacja to 3 cm styropianu z naklejoną folia aluminiową. Przykłady które są na forum i w Muratorze to wzorcowe wykonania - w większości. Tutaj widać standard deweloperski w wersji ekonomicznej. Standard deweloperski to 3-5 cm, styropianu na posadzce Tutaj dodatkowo pozostałe instalacje są położone na stropie - szybko i tanio. Piasek - to też normalna sprawa w deweloperce. Jeśli chcesz by twoja podłogówka wyglądała tak jak w folderze reklamowym, musisz zacząć od wkucia wszystkich instalacji (wod-kan) w strop, tak by równomiernie przykrył je styropian choćby 2 cm. Dołożyć styropianu prawdopodobnie się nie da, bo nie wyjdziesz z poziomami. Na forum u innych wygląda to lepiej, bo jest przemyślane "za wczasu" Podnosi się wysokość pomieszczenia, Rury kładzie na stropie Przykrywa 10 styropianu (bo często też jest wentylacja 75 mm. I na to folia + rury podłogówki. PS. Tak niechlujne wykonanie niekoniecznie będzie oznaczać nieprawidłową pracę. Edytowane 20 Maja 2015 przez _John Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Tomaszs131 20.05.2015 13:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 Ze zdjęć wynika, że prawdopodobnie progi drzwi balkonowych i głównych w mieszkaniu muszą być bardzo nisko? Może developer w trakcie realizacji projektu budynku wpadł na pomysł by ogrzewanie grzejnikowe zastąpić OP.Stąd taka plątanina ukladów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 20.05.2015 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 Ogólnie czepialski nie jestem ale kurcze na prawdę wyszło to kiepsko. To nie oznacza że nie będzie działać. Ale tak się tego nie powinno jednak robić. Ale to tylko moje zdanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jimminen 20.05.2015 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 No ktoś musi grzać te garaże a jak sąsiad nad Tobą ma podobnie to masz ogrzewanie sufitowe… Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
autorus 20.05.2015 14:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 :lol2: Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Adam626 20.05.2015 22:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 Dużo jest tu błędów w sztuce m.in rury w cienkich otulinach położone na gołym betonie zamiast w warstwie ocieplenia. Tu by się przydało około 12cm styropianu wtedy całość rur dałoby się ukryć w warstwach a podłogówka nie ogrzewała by garażu tylko twoje mieszkanie. Ogólnie to co jest zrobione na zdjeciu wygląda tragicznie. Wynajmij swojego inspoktora nadzoru Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts