zbigor 19.05.2015 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Maja 2015 WitamMa ktoś styczność z w/w produktami marki Bemko ? Muszę niedługo kupić trochę osprzetu do instalacji domowej i szukam opinii o jakości, awaryjności itp. Miałem w ręku różnicówkę Bemko i wydawała sie OK a cena o połowe niższa niż LegrandaCzy może jednak postawić na Legranda? Marka znana ale mój elektryk twierdzi że przereklamowana i nie jest warta swojej ceny. A może ktoś poradzi jaką marką dobrą jakościowo i rozsądną cenowo się zainteresować? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kasprzyk 20.05.2015 19:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Maja 2015 Legrand - nie, Bemko - korzystałem tylko ze wskaźników energii, Eaton - tak, tańsze ETI - jak na razie sprawują się dobrze - ale doświadczenie z nimi mam dopiero od jakiegoś roku.pzdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek_Elektro 21.05.2015 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Maja 2015 Legrand - nie, Bemko - korzystałem tylko ze wskaźników energii, Eaton - tak, tańsze ETI - jak na razie sprawują się dobrze - ale doświadczenie z nimi mam dopiero od jakiegoś roku. pzdr Ja korzystałem z osprzętu Bemko i są ok, od 2 lat korzystam z tańszego osprzętu APAR ELECTRIC i LC i nie narzekam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_olo_ 22.05.2015 04:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2015 W tej chwili na alledrogo są niezłe ceny na schneidera, niższe od legranda czy eatona, sam się zastanawiam nad schneiderem lub hagerem, obie firmy mają chwalony osprzęt. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
elpapiotr 22.05.2015 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2015 Ja korzystałem z osprzętu Bemko i są ok, od 2 lat korzystam z tańszego osprzętu APAR ELECTRIC i LC i nie narzekam Jak można chwalić chińszczyznę, nie rozumiem tego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rübezahl 22.05.2015 20:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Maja 2015 W tej chwili na alledrogo są niezłe ceny na schneidera, niższe od legranda czy eatona, sam się zastanawiam nad schneiderem lub hagerem, obie firmy mają chwalony osprzęt. Dobry osprzęt, osobiście wiekszośc u mnie stanowi ABB - instalacja pracuje bezawaryjnie od nastu lat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BadBoy17 16.06.2015 11:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 (edytowane) Witam Ma ktoś styczność z w/w produktami marki Bemko ? Muszę niedługo kupić trochę osprzetu do instalacji domowej i szukam opinii o jakości, awaryjności itp. Miałem w ręku różnicówkę Bemko i wydawała sie OK a cena o połowe niższa niż Legranda Czy może jednak postawić na Legranda? Marka znana ale mój elektryk twierdzi że przereklamowana i nie jest warta swojej ceny. A może ktoś poradzi jaką marką dobrą jakościowo i rozsądną cenowo się zainteresować? Korzystałem, ale doświadczenie nauczyło mnie, że lepiej polegać na "rodzimych" rozwiązaniach. Firma sez-komprachy robi bardzo dobre różnicówki i nadmiarówki, wytrzymujące uderzenie do 10000A, co nie jest mało, a na pewno lepsze niż te od Moelera. No i wszystko jest produkowane w UE, więc nie ma możliwości, żeby było coś chińskie jak pisał @elpapiotr Działają już ponad pół wieku, mają szereg certyfikatów jakościowych, w tym bardzo restrykcyjny, niemiecki VDE. Wiem, że w Polsce dystrybutorem jest sklep internetowy doktorvolt.pl i u nich bez problemu się dostanie wszystkie ich modele, w bardzo niskich cenach i przesyłki przychodzą na następny dzień Edytowane 3 Lipca 2015 przez BadBoy17 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jarek.P 16.06.2015 12:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 A Ty aż specjalnie konto na muratorze założyłeś, żeby o tym napisać, adres masz zbliżony do lokalizacji sklepu też tylko przez przypadek i zbieg okoliczności. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BadBoy17 16.06.2015 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2015 zwyczajnie chciałem pomóc i doradzić? w czym masz problem, nie zrobiłem nikomu krzywdy a zbieżność może przez to, że reklamowali się w okolicy i dałem im szansę? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts