Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Różnicówki i nadmiarówki Bemko - proszę o opinie.

Recommended Posts

Witam

Ma ktoś styczność z w/w produktami marki Bemko ? Muszę niedługo kupić trochę osprzetu do instalacji domowej i szukam opinii o jakości, awaryjności itp. Miałem w ręku różnicówkę Bemko i wydawała sie OK a cena o połowe niższa niż Legranda

Czy może jednak postawić na Legranda? Marka znana ale mój elektryk twierdzi że przereklamowana i nie jest warta swojej ceny.

A może ktoś poradzi jaką marką dobrą jakościowo i rozsądną cenowo się zainteresować?

Legrand - nie, Bemko - korzystałem tylko ze wskaźników energii, Eaton - tak, tańsze ETI - jak na razie sprawują się dobrze - ale doświadczenie z nimi mam dopiero od jakiegoś roku.

pzdr

Ja korzystałem z osprzętu Bemko i są ok, od 2 lat korzystam z tańszego osprzętu APAR ELECTRIC i LC i nie narzekam

• 4 weeks później...
Witam

Ma ktoś styczność z w/w produktami marki Bemko ? Muszę niedługo kupić trochę osprzetu do instalacji domowej i szukam opinii o jakości, awaryjności itp. Miałem w ręku różnicówkę Bemko i wydawała sie OK a cena o połowe niższa niż Legranda

Czy może jednak postawić na Legranda? Marka znana ale mój elektryk twierdzi że przereklamowana i nie jest warta swojej ceny.

A może ktoś poradzi jaką marką dobrą jakościowo i rozsądną cenowo się zainteresować?

Korzystałem, ale doświadczenie nauczyło mnie, że lepiej polegać na "rodzimych" rozwiązaniach. Firma sez-komprachy robi bardzo dobre różnicówki i nadmiarówki, wytrzymujące uderzenie do 10000A, co nie jest mało, a na pewno lepsze niż te od Moelera. No i wszystko jest produkowane w UE, więc nie ma możliwości, żeby było coś chińskie jak pisał @elpapiotr Działają już ponad pół wieku, mają szereg certyfikatów jakościowych, w tym bardzo restrykcyjny, niemiecki VDE. Wiem, że w Polsce dystrybutorem jest sklep internetowy doktorvolt.pl i u nich bez problemu się dostanie wszystkie ich modele, w bardzo niskich cenach i przesyłki przychodzą na następny dzień

Edytowane przez BadBoy17