sSiwy12 15.11.2015 12:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2015 (edytowane) Absolutnie wolnostojacy nie znaczy ze bez fundamentow. Nie wiem kto wymyslil taka interpretacje. Ktoś tak (durnie) tu interpretował ? Pomijając przypadkowy wpis i niby interpretację, osoby kompletnie zielonej, która myliła wszelkie obowiązujące przepisy. Edytowane 15 Listopada 2015 przez sSiwy12 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
darcjusz 30.01.2016 12:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2016 w moim przypadku chciałem zgłosić budowę wiaty 50 m2 tyle teraz można i budowę budynku rekreacyjnego, dowiedziałem się , że wiata nie potrzebuje zgłoszenia po prostu sie buduje a więc wybuduje na zabetonowanych kotwach w ziemi do których będzie przykręcona konstrukcja stalowa wiaty, wiata może mieć ściany ale przynajmniej jedna musi być otwarta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 30.01.2016 13:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2016 Cztery miesiace temu skladalam wniosem do starostwa o budowe "budynku gospodarczego ". nawet nie chodzilam do gminy bo gmina nic do tgo nie ma. na dzialce brak PZP. zlozylam do 35m2 i juz. chcialam potwierdzenie to musialam doplacic 25 zl zeby dostac zaswiadczenie. facet mowil, ze moge robic i na bloczkach i na fundamentach i z piwnica i bez piwnicy. ich to nie obchodzi. aby w obrysie bylo do 35m2 Cóż ksero dokumentów i na kopii potwierdzają Ci wpływ, taniej wychodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiesiek6308 30.01.2016 13:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Stycznia 2016 w moim przypadku chciałem zgłosić budowę wiaty 50 m2 tyle teraz można i budowę budynku rekreacyjnego, dowiedziałem się , że wiata nie potrzebuje zgłoszenia po prostu sie buduje a więc wybuduje na zabetonowanych kotwach w ziemi do których będzie przykręcona konstrukcja stalowa wiaty, wiata może mieć ściany ale przynajmniej jedna musi być otwarta Tak jak najbardziej ale wiatę nie wszędzie można postawić np. na działce rekreacyjnej nie postawisz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Olleo 01.02.2016 09:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lutego 2016 w moim przypadku chciałem zgłosić budowę wiaty 50 m2 tyle teraz można i budowę budynku rekreacyjnego, dowiedziałem się , że wiata nie potrzebuje zgłoszenia po prostu sie buduje a więc wybuduje na zabetonowanych kotwach w ziemi do których będzie przykręcona konstrukcja stalowa wiaty, wiata może mieć ściany ale przynajmniej jedna musi być otwarta A sprawdzales moze, jak sie ma wiata przymocowana lub postawiona przy tym budynku gospodarczym? Kiedys powierzchnie budynku gospodarczego liczono po scianach - werandy, daszki itp. nie wliczaly sie w nia. Jak teraz wyglada kwestia warunkow zabudowy/MPZP na budynki gospodarcze - trzeba miec? Interesuje mnie budynek + wiata przy granicy dzialki. Kiedys dostalem na to WZ, bo sasiad po drugiej stronie ma garaz, ale nie zabralem sie za to i WZ wygasly. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts